Framework Nette vhodna pre novacika?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
auroraaa
Člen | 1
+
0
-

Dobry den,

Rad by som sa spytal par veci ohladom tohto fw,
som zacinajuci programator, s fw nemam ziadne skusenosti, chcel by som sa spytat, ci je prave tento framework vhody pre zaciatocnika, pretoze som cital na viacerych diskusiach o tom, ze nie je celkom dobra dokumentacia pre zaciatocnika uz len kvoli tomu, ze sa pletu rozne verzie nette.
Je tento framework vhodny aj pre vacsie projekty, cize casta komunikacia s db atd.?

grogy
Člen | 147
+
0
-

Dobrý večer,

Vhodnost pro větší projekt:
podle toho, čím je myšlen větší projekt. Reference použití frameworku jsou např. zde – https://nette.org/…o-uses-nette.

Z osobní zkušenosti mohu potvrdit, že je OK na projekty v tisících requstech / den (což je podle mého ještě menší projekt), ale není žádný problém s vytížením serveru. (Architektura aplikace neprošla žádným zásadním laděním výkonu).

Vhodnost pro začátečníka:
Osobně mi příjde framework a hlavně komunita kolem něj OK i právě pro začátečníka. Není problém dohledat podrobnosti ve zdrojovém kódu (který je pro mě většinou jasný a přehledný), popř. se zeptat zde na fóru, kde spousta lidí ráda pomůže.

Dále tu jsou screencasty, ze kterých se dá spousta věcí přiučit a již pověstná poslední sobota – setkání lidí kolem Nette.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Se začátečníky nemáme žádný problém. Jediný předpoklad je, aby začátečník uměl programovat a chápal PHP. Rádi poradíme s čímkoliv ohledně Nette, ale nebudeme nikoho učit programovat, na to jsou tu jiné diskuze http://djpw.cz

Nette je vhodné na ty úplně nejmenší projekty i na ty úplně největší. Řeší běžné neduhy PHP a nabízí základ pro jakoukoliv webovou aplikaci. Je jen na tobě, jakou architekturu modelu zvolíš.

Tomas Jancik
Člen | 103
+
0
-

co se tyce te dokumentace, tak ta se (aspon mne se zda) za posledni cca rok hodne zlepsila a stale se zlepsuje :)

a az do nette trosku proniknes, tak zjistits, ze nejlepsi domumentace je stejne API