Nette\Database a vypnuté php_pdo_mysql na hostingu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
enigma
Člen | 14
+
0
-

Zdravím,

jsem věčný Nette začátečník a stalo se mi, že při práci na locale mi má aplikace bez problému jela a po přesunu na hosting jsem se nemohl připojit k DB. Jak jsem později zjistil na hostingu nebyla instalována php_pdo_mysql.

Moc se v tomto neorientuji, tak nevím jestli jsem to mohl nějak vyřešit s Nette\Database, ale zkusil jsem to s Dibi a vše funguje.

Trochu jsem to popsal zde http://www.remake.cz/…azi-bez-pdo/

Nevím jestli je to nejlepší řešení, ale tonoucí se stébla chytá, tak jsem použil první co mě napadlo a co jsem vygoogloval.

Budu rád za jakékoliv podněty, které mi tuto problematiku trochu osvětlí.

Díky

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Pokud na hostingu chybí pdo_mysql a není tam ani pdo_pgsql (PostgreSQL), tak máš smůlu a nezbyde ti než použít právě např. dibi (které s Nette\Database nemá nic společného). Nebo spíš změň hosting. :)

Nox
Člen | 378
+
0
-

Vzhledem k tomu, že

<?php
class Connection extends PDO
?>

tak je pro Nette\Database PDO nutnost.

Jinak Nette\Database je nástroj Nette pro práci s databází, ale to neznamená, že pro práci s databází se může použít pouze to, naopak dlouho tu nic takového nebylo (a často se používalo třeba dibi, někteří místo NDB používají dibi stále, případně Doctrine atp.).

Pokud plánuješ použití projektu na hostingu, tak je buď potřeba vědět, co můžeš použít, nebo napsat na hosting, jestli by chybějící věc nemohli přidat, nebo jít jinam. Pokud to plánuješ, že by mělo být na různých hostinzích (ne pro vlastní použití), pak je vhodný si vypsat nejčastější dostupné prostředky a přizpůsobit se jim.

Anebo si pořídíš server/VPS a dáš si tam, co chceš :) ale to nebude tvůj případ

Editoval Nox (7. 12. 2012 2:00)

enigma
Člen | 14
+
0
-

Díky za reakce. Hosting změnit nemůžu, zatím to nechám s Dibi a v budoucnu snad pdo_mysql bude.