problem rozchozeni MS SQL Server a jak na – chybejici (?) sqlsrv driver v Nette\Database

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
AngraWulf
Člen | 1
+
0
-

Ahoj,

pokousim se rozchodit jendoduchou Nette aplikaci, ktera bude vybirat data z pohledu ulozeneho na lokalnim mssql serveru. Pouziti sqlsrv prefixu v DSN na serveru (sql server 2008 R1 64 Standard, iis7, php 5.3 s aktualni pdo_sqlsrv, pomoci nativnich fci mam pripojeni a praci s db overenou) skoncilo chybou na chybejici tridu ovladace SqlsrvDriver. Zkusebne jsem podstrcil prejmenovany MssqlDriver, ale dalsi operace konci s chybami neimplementovanych metod driveru pro reflexi DB (getColumns() atd.). Pokud v dsn pouziju mssql, tak mi zase hazi hybu PDO, protoze na serveru pdo_mssql neni a nebude :/

Jak se psalo zde , zkousel jsem natvrdo nastavit vystup isSupported() metody ovladace false, aby se reflexe vyhnula volani vyse zminenych metod, ale bez uspechu.

Vim, ze tohle asi nebude spravny smer, nebo vynechavam nejaky dulezity krok, ale nejak at zkusim cokoli tak skoncim ve slepe ulicce… Mate s timhle nekdo zkusenosti? Kazdou radu nebo zkusenost uvitam, predem dik :)

P.S. detailnejsi konfiguraci jsem vynechal, neni ani moc potreba, protoze muj problem lezi v nikoli v pripojeni ale spis v reflexi / drzeni struktury dat v databazovych tridach – po par hacknutich driveru se data ok posilaji, ale dostat je „ven“ nejde bez chyb. Kazdopadne sem postnu cokoli co by bylo potreba.

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Mssql driver by možná fungovat mohl, ale nesmíš používat discovered reflection. Ta vyžaduje od driveru zjištění cizích klíčů a dalších věcí a to mám pocit umí pouze drivery pro mysql a pgsql. Pokud použiješ convenional reflection, mohlo by to fungovat.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Nejaká ukážka kódu?