Vložení záznamu o stáhnutí souboru do databáze
- lukinpark
- Člen | 9
Zdravím,
mám takový dotaz a prosbu.
Situace: na serveru mám několik různých souborů (*.doc, *.xls, *.jpg,
…), každý tento soubor má v databázi svůj záznam.
Přes DownloadPresenter.php bych chtěl stáhnout soubor třeba „prvni.doc“
s tím, že by se do tabulky přidala hodnota o jeho stáhnutí.
Hledal jsem to a nenašel… je možné, že ani pořádně nevím co
hledat…
Děkuji za pomoc
- David Zadražil
- Člen | 62
Udělej si v tabulce se souborama sloupec „views“ s defaultní hodnotou „0“ a před tím, než se vyvolá stahování v prohlížeci udělej update databáze (přičti k hodnotě ve sloupci views daného souboru).
- lukinpark
- Člen | 9
David Zadražil napsal(a):
Udělej si v tabulce se souborama sloupec „views“ s defaultní hodnotou „0“ a před tím, než se vyvolá stahování v prohlížeci udělej update databáze (přičti k hodnotě ve sloupci views daného souboru).
jj, to ano, spíš nevím, jak vyvolat v DownloadPresenter.php v public function actionStahnout($id){…} stahování souboru /soubor/prvni.doc
Zápis do databáze, zjištění cesty k souboru, to všechno mám, jen nevím jak vyvolat stahování…
- Ot@s
- Backer | 476
lukinpark napsal(a):
David Zadražil napsal(a):
jj, to ano, spíš nevím, jak vyvolat v DownloadPresenter.php v public function actionStahnout($id){…} stahování souboru /soubor/prvni.doc
Přes vlastní pravidlo routeru
$route = new Route('/soubor/<path .+>', array(
'presenter' => 'DownloadPresenter',
'action' => 'stahnout'
));
Příslušná akce v presenteru
public function actionStahnout(){
// cesta v $this->getParameter('path');
}
Editoval Ot@s (4. 12. 2012 12:00)
- jiri.pudil
- Nette Blogger | 1032
Zápis do databáze, zjištění cesty k souboru, to všechno mám, jen nevím jak vyvolat stahování…
public function actionStahnout()
{
...
$this->sendResponse(new FileResponse(...));
}
Editoval jiri.pudil (4. 12. 2012 12:29)