Vytvoření odkazu bez presenteru

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
RadekDvorak
Člen | 11
+
0
-

Řeším odesílání mailu s odkazem na obnovu zapomenutého hesla. Poté, co uživatel odešle ve formuláři svůj e-mail, ověřím v komponentě, že existuje odpovídající účet a na e-mail odešlu e-mail s obnovovacím kódem v odkazu.

Zodpovědnost za odeslání mailu chci použít samostatnou třídu „Mailer“, jejíž instanci komponenta má jako závislost. Mailer si obstará obsah a nechá mail (přes své závislosti) odeslat. Komponenta je tedy odstíněna od konkrétního způsobu odeslání mailu a ten můžu poslat přímo z web serveru nebo data uložit a posílání řešit dávkově (třeba cronem atd.).

Potíž mi však dělá vytváření odkazů, protože k tomu potřebuju presenter. Jak ho dostanu do knihovny Mailer? V DI kontejneru jsem presenter nenašel. Lze vytvořit odkaz bez něj?

Ot@s
Backer | 476
+
0
-

RadekDvorak napsal(a):

Potíž mi však dělá vytváření odkazů, protože k tomu potřebuju presenter. Jak ho dostanu do knihovny Mailer? V DI kontejneru jsem presenter nenašel. Lze vytvořit odkaz bez něj?

V DI kontejneru hledej application, resp. application->presenter.

RadekDvorak
Člen | 11
+
0
-

Díky, tím je problém vyřešen.