Jde nějak odstranit prázdné řádky z výstupu?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Siam
Člen | 54
+
0
-

Dobrý večer. Jde prosím vás nějak odstranit prázdné řádky z výstupu HTML? Pokud mám například v kódu podmínku, které vloží něco pokud je splněná a ta podmínka splněné není, tak je místo toho ve výstupu zobrazen prázdný řádek. Pokud navíc kvůli přehlednosti kódu používám prázdné řádky třeba mezi podmínkama v šabloně, tak může vzniknout dokonce kód typu 1 řádek kódu a 3 prázdné, což už je extrém. Byl by na to skvělé nějaký helper.

Editoval Siam (11. 11. 2012 1:00)

Twista
Člen | 48
+
0
-

Siam napsal(a):

melo by to jit skrze $template->onPrepareFilters

Siam
Člen | 54
+
0
-

Twista napsal(a):

melo by to jit skrze $template->onPrepareFilters

Můžeš být prosím tě trochu konkrétnější? Ta funkce sama o sobě nic nedělá, ne?

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@Siam: Ta funkce hlavně není funkce, ale událost. :-) @Twista zřejmě měl na mysli: „Napiš si filtr, který to udělá a pomocí této události jej zaregistruj.“

Siam
Člen | 54
+
0
-

enumag: ok, díky. Docela mě ale překvapuje, že doposud nikdo jiný neměl tu potřebu aby mu z nette lezl alespoň trošku hezký zdroják. Věřil jsem, že to určitě nette už umí. :)

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@Siam: Popravdě řečeno mám spíše potřebu aby z něj lezl co nejmenší zdroják. :-D Tzn. filtr na kompletní likvidaci všech zbytečných bílých znaků. Ten už se tu nejspíš taky někde válí, ale ještě mne to netrápí natolik abych to začal řešit. :-)

EDIT: Mimochodem pokud si zdroják prohlížíš v něčem jako je firebug tak tě podoba HTML trápit nějak moc nemusí.

Editoval enumag (15. 11. 2012 8:46)

Siam
Člen | 54
+
0
-

enumag:
máš pravdu, komprimovat zdroják na jeden řádek a prohlížet si ho pak ve firebugu bude mnohem, lepší, díky za tip! :)

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@Siam: Ono to nebude tak jednoduchý kvůli tagům <pre> a <textarea>. Tam ty bílé znaky nemůžeš jen tak odstranit. To je v podstatě důvod proč jsem doteď línej to řešit. :-D

ic
Člen | 430
+
0
-

Hezký zdroják je vždycky problém, pokud tam zůstávají prázdné řádky, dá se použít komentář {* … *} ten prázdný řádek sežere, ale musí být co, do toho komentáře napsat.

Jinak zmenšený výstup pravděpodobně většina návštěvníků ocení více, než krásně formátovaný výstup, už proto, že jim to pojede rychleji a stejně si málokdo ten zdroják vůbec zobrazí, aby viděl, jak je krásný. XD

Na zmenšení celé stránky se dá jednoduše použít {block|strip} umístěný před první řádek samotného HTML… ani uzavírat se to nemusí a funguje to. Jen pokud jsou javascripty přímo ve stránce (nejsou v externím souboru), tak se musí minifikovat samostatně.
No a na externí soubory pomůže WebLoader s nějakým vhodným filterem.

Prado
Člen | 21
+
0
-

Podle mne je nejdůležitější přehledný (=snadno udržovatelný) zdroják.

Jak nejčistěji řešit tyto nadbytečné mezery ve výpisu?

{if ...}
	<a href="#">a</a>
{/if}
<a href="#">b</a>
<a href="#">c</a>

Na výstupu bude „a b c“ a já bych často potřeboval výsledný vzhled(!) „abc“. Současně nechci zahodit přehledný zápis v šabloně a dělat tam nesmysly s {* *} nebo začínat tagy o řádek dříve.

Nějaký trik na to v css?

kedrigern
Člen | 102
+
0
-

Prado: Jak bylo řečeno, zdroják lze lehce automaticky formátovat (např. PHPstorm to umí).

Jinak v případě, který si uvedl to řeším:

<a href="#" n:if="...">a</a>
<a href="#">b</a>
<a href="#">c</a>

Ale ve složitějších případech také moc nevím.