Nette běžící na databázi oracle

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Šolim
Člen | 20
+
0
-

Zdravím,
Musí udělat jeden web na oracle databázi.
Zatím jsem vždy používal mysql databázi. Prý jsou sql dotazy v mysql a oracle v podstatě totožné. Nicméně raději bych se chtěl zeptat, jestli jsou nějaká úskalí při používání nette a jeho databázových továrniček a dibi příkazů při běhu na oracle DB, jestli tedy nebudu muset používat nějaké jiné příkazy atd.

Používám klasické příkazy, jaké lze vyčíst z návodu ‚Píšeme první aplikaci!‘, např: :

<?php
$this->context->createTable()->where(array('sloupec'=>'vyraz'))->order('sloupec')->limit('3,6');
?>

Nikde se mi nepodařilo najít plnohodnotnou odpověď na tenhle dotaz a tak se ptám tady. Děkuji.

Editoval Šolim (10. 11. 2012 18:02)

llook
Člen | 407
+
0
-

Máš chybně zapsaný limit, správně je ->limit(3,6) (tj. bez uvozovek).

Rozdíly v SQL jsou, ale dokud si vystačíš s těmito základními příkazy, tak na ně nejspíš nenarazíš. Nette Database za tebe pořeší odlišné ohraničení identifikátorů i odlišný zápis limitu.

A není to Dibi, je to Nette Database.

Šolim
Člen | 20
+
0
-

Díky za odpověď.
A připojení na oracle DB udělám v config.neon jednoduše tak ‚driver‘ bude ‚oracle‘ a ‚host‘ zůstane ‚localhost‘ ?

RadH
Člen | 23
+
0
-

Nette\Database nemá Oracle driver, tam budeš muset použít Odbc.
Dibi Oracle driver obsahuje, tam by to problém být neměl.
Záleží jak máš rozjetou databázi.

Šolim
Člen | 20
+
0
-

Zatím jí nemam rozjetou nijak. Jen mi zajímá jak se ní pak připojit.

Šolim
Člen | 20
+
0
-

Tak už jsem si s tím dneska hrál nainstaloval jsme si oracle databázi. V běžném php se mi už podařilo připojit na DB a používat oci_ funkce.

Ale nepodařilo se mi na oracle DB připojit v nette v config.neon.
Mohl by mi někdo prosím poradit jak se v nette na tu oracle DB připojit?

RadH
Člen | 23
+
0
-

Jak bylo psáno výše, samotné Nette se na Oracle nepřipojí. Musíš použít dibi knihovnu a tam se pro spojení používá také oci8 driver.