Nedaří se zprovoznit web na hostingu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
.:M@rt!n:.
Člen | 201
+
0
-

Ahoj, na server jsem si umístil web, ale bohužel ať zkouším co zkouším, vždy to skončí takto . Prosím o radu co by s tím šlo udělat? Server požadavky na nette splňuje – zkoušel jsem checker.

Díky za rady.

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

Mas spravne nastaveny www root ? Ak ano tak si skontroluj .htaccess

Editoval achtan (14. 9. 2012 7:07)

.:M@rt!n:.
Člen | 201
+
0
-

v indexu mám toto:

// absolute filesystem path to this web root
define('WWW_DIR', __DIR__);

// absolute filesystem path to the application root
define('APP_DIR', WWW_DIR . '/app');

// absolute filesystem path to the libraries
define('LIBS_DIR', WWW_DIR . '/libs');

// load bootstrap file
require APP_DIR . '/bootstrap.php';

a .htaccess:

# Apache configuration file (see httpd.apache.org/docs/2.2/mod/quickreference.html)

# disable directory listing
Options -Indexes

# enable cool URL
<IfModule mod_rewrite.c>
	RewriteEngine On
	# RewriteBase /

	# prevents files starting with dot to be viewed by browser
	RewriteRule /\.|^\. - [F]

	# front controller
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
	RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L]
</IfModule>

# enable gzip compression
<IfModule mod_deflate.c>
	AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml text/css application/x-javascript text/javascript application/javascript application/json
</IfModule>

# allow combined JavaScript & CSS. Inside of script.combined.js you could use <!--#include file="script.js" -->
<IfModule mod_include.c>
	<FilesMatch "\.combined\.(js|css)$">
		Options +Includes
		SetOutputFilter INCLUDES
	</FilesMatch>
</IfModule>

a web je nahrán přímo na hosting, není v žádné podsložce…

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

.:M@rt!n:. napsal(a):
a web je nahrán přímo na hosting, není v žádné podsložce…

co to znamena ‚priamo‘ ?
predpokladam ze index.php mas az v podpriecinku ‚public‘ a preto ti ho nenajde…

sprav test:
nahraj ‚priamo‘ na hosting index.php nieco v zmysle

<?php
echo ':)';
?>

a potom skus pozriet stranku ci tam nieco uvidis…

Editoval achtan (14. 9. 2012 8:21)

.:M@rt!n:.
Člen | 201
+
0
-

hierarchie je takto:

root
 - adminer
 - app
	- AdminModul
	- FrontModul
	- config
	- model
	- presenters
	- templates
	- bootstrap.php
 - css
 - images
 - js
 - libs
 - log
 - nbproject
 - temp
 - tests
 - .htaccess
 - index.php
 - robots.txt

S indexem kde je echo a s žádnými jinými soubory to funguje.

Proton
Člen | 12
+
0
-

Vyzkoušej smazat htaccess jestli to půjde (tzn. jestli to bude dělat něco jinýho než Error 500). Pokud ano, tak je problém v něm.

.:M@rt!n:.
Člen | 201
+
0
-

Už jiná stránka. Viz zde . Jestli to dobře chápu, tak není povolen zápis do logu. Jak to povolit? Zatím jsem se s tímto problémem nesetkal.

EDIT: Takse mě podařilo zápis povolit a výsledek z logu:

PHP Warning:  error_log(/var/www/loziska-otoce.cz/log/error.log): failed to open stream: Permission denied in /var/www/loziska-otoce.cz/libs/Nette/Diagnostics/Logger.php on line 60

Editoval .:M@rt!n:. (14. 9. 2012 9:48)

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

pripoj sa cez nejaky program na FTP a nastav priecinku /log a /temp chmod na 777 (aj pre vsetky podpriecinky a subory v nich)

.:M@rt!n:.
Člen | 201
+
0
-

Paráda, díky za rady, už to jede.

EDIT: Tak teď mě nejdou podstránky…

Editoval .:M@rt!n:. (14. 9. 2012 10:08)

stefi023
Člen | 71
+
0
-

Tipoval bych odkomentovat v .htaccess direktivu RewriteBase:

RewriteBase /
.:M@rt!n:.
Člen | 201
+
0
-

.htaccess tam nemám vůbec daný protože s ním mě ten web nejde vůbec.

stefi023
Člen | 71
+
0
-

Tak to bude asi ten problem :) Musis ho zprovoznit, jinak pouzit jiny router…

Zkusil bych neprve v .htaccess zakomentovat

#Options -Indexes

nektere hostingy nepodporuji prepisovat Options direktivu

pripadne zakomentovat vse a pak step by step odkomentovavat abys zjistil ktera direktiva dela problemy…
nevidim teda puvodni problem s .htaccessem aktivnim, ale predpokladam ze se jednalo 500

.:M@rt!n:.
Člen | 201
+
0
-

Tak už to jde… Bylo to těma Options. Byly tam dvoje tak jsem oboje zakázal.

Ascaria
Člen | 187
+
0
-

Koukám web už jede, tak jen malý postřeh – tlačítkovým odkazům bych dal css {outline: none;} aby se kolem nich nedělal tečkovaný obdélník.

.:M@rt!n:.
Člen | 201
+
0
-

JJ, myslím že to je problém pouze IE. A jelikož web ještě není kompletní tak jsem to zatím neprocházel co kde je jinak.

22
Člen | 1478
+
0
-

@Ascaria: to je opravdu špatná rada! Tímhle totálně zrušíš možnost se po webu pohybovat klávesnicí, což jistě ocení naši nevidomý spoluobčané, kterých jak známo, v poslední době hojně přibývá…

edit:
když už, tak

a:active {outline:none;}

Editoval 22 (14. 9. 2012 11:20)

Ascaria
Člen | 187
+
0
-

@22: teď jsem to ve ff zkusil a pohybovat klavesnici po webu jde porad, akorad to nepoznas podle obdelnicku ale ve status baru nabihaj adresy… nevidomym je obdelnicek stejne ukradenej