Chyba v config.neon – Unexpected ‚end‘

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
kudlajz
Člen | 70
+
0
-

Zdravím.

Mám problém se souborem config.neon. Používám Nette verze 2.0.4 pro PHP5.2 s prefixy.
Hosting je od bigrock.com a jejich verze PHP je 5.2.17.

NNeonException: Unexpected 'end' on line 51, column 1.

Číslo řádku je poslední řádek v configu, který je prázdný. U jiných hostingů mi to šlo v pohodě a tady to háže chybu.

common:

	parameters:
		database:
			driver: mysql
			host: localhost
			database: **db**
			user: **user**
			password: **heslo**

	php:
		date.timezone: Europe/Prague
		session.save_path: "%tempDir%/sessions"
		zlib.output_compression: yes


	nette:
		session:
			expiration: '+ 14 days'

		database:
			default:
				dsn: '%database.driver%:host=%database.host%;database=%database.database%'
				user: %database.user%
				password: %database.password%

	services:
		DbConnection:
			DibiConnection(%database%)
		UsersModel:
			Users(@DbConnection)
		Authenticator:
			Authenticator(@UsersModel)
		PlansModel:
			Plans(@DbConnection)
		HistoryModel:
			History(@DbConnection)
		TicketsModel:
			Tickets(@DbConnection)
		NewsModel:
			News(@DbConnection)
		CommentsModel:
			Comments(@DbConnection)

	factories:


production < common:

development < common:

Snad mi dokážete poradit. Zkoušel sem i ty prázdny sekce smazat, ale nepomohlo to.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Když zkopíruju tvůj config na http://ne-on.org/ tak funguje. Zkus dát na konec prázdný řádek.

kudlajz
Člen | 70
+
0
-

Na konci je prázdný řádek. Zkoušel sem přidat ještě jeden, ale nic.
Nevím proč to nejde. Všude jinde to jde.

Editoval kudlajz (29. 8. 2012 18:27)

Kranox
Člen | 9
+
0
-

Mne sa podobné hovadiny dejú ak sú uložené súbory v inom formáte. V PSPade verzie koncov riadkov ako je DOS(CR+LF), UNIX(LF), MAC(CR). Alebo kódovanie súboru iné ako UTF-8. Ale viac poradiť neviem.
A je ten hosting Linux či Win?

Editoval Kranox (29. 8. 2012 20:18)

kudlajz
Člen | 70
+
0
-

Konce řádků jsem zkoušel jak DOS tak UNIX. UTF-8 používám. Hosting je Linux. Zkusím jinou znakovou sadu.

Kranox
Člen | 9
+
0
-

Ešte mi niekto vravel že mu podobnú hlášku vypisovalo v nejakom Frameworku alebo CMSku (len pri tomto neone to asi nie je moc použiteľná rada) keď súbory mal začínajúce na <? a nie <?php

kudlajz
Člen | 70
+
0
-

<?php na začátku mám, jak v index.php tak bootstrap.php. Fakt si nevím rady, zkusím nahodit origo config a jestli to hodí stejnou chybu.

EDIT: Tak chyba se opakuje i při použití originálního configu přibaleného u Nette.. :/

Editoval kudlajz (1. 9. 2012 16:29)

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

hmm tak idealne nekde zabal appku a nekde uloz, tohle je moc demonicke chovani.

kudlajz
Člen | 70
+
0
-

Hned jak se dostanu domů (zítra). Teď jsem na žalostném připojení.

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Ještě zkus jestli ti funguje sandbox.

kudlajz
Člen | 70
+
0
-

Už jsem na to přišel .. blbina prostě. Měl sem v hesle do DB znak { a nenapadlo mě, že to udělá takovou paseku. Nešlo mi to na localhostu ani s tím, ale už to jde.

Elijen
Člen | 171
+
0
-

Nj, vyplatí se všechny řetězce dávat do uvozovek, i když to neon striktně nevyžaduje. Už hodněkrát jsem narazil na dost WTF chyby kvůli chybějícím uvozovkám. Osobně bych byl rači, kdyby psát řetězce bez uvozovek nebylo možné.

Kranox
Člen | 9
+
0
-

:D To poteší. Ale tak hlavne že to už beží.