problém na produkčním serveru funguje pouze default stránka

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
TheNEoo
Člen | 75
+
0
-

Domki napsal(a):

A ty použiváš webhosting web4ce ?

Tak v htaccess i index mam to co jsi psal obsah složky www mam uz v rootu (subdomény- muze to na to mit vliv?)
Pořad pokliknuti na odkaz to hazi 500
http://newtest.pedom.cz/static/onas Zde

nn nepouzivam. mam aplikaci na vlastnim serveru jedna se o interni aplikaci do site.

v checkeru mas zelene rewrite ?

jen ted nevim jak to mas v sub domene tak jestli tam nemas odkazat i rewrite to sem totiz prehlidl ze to mas na sub domene

Editoval TheNEoo (29. 8. 2012 9:06)

Domki
Člen | 310
+
0
-

A jak mam odkazat i rewrite?
.htaccess mod_rewrite mám disabled

Domki
Člen | 310
+
0
-

Ale zkoušel jsem podle tohoto: http://dobranalada.cz/…va-v-apache/
ten druhej způsob a url se mi prepise na http://newtest.pedom.cz/?ok=

Takze by mel běžet

TheNEoo
Člen | 75
+
0
-

Domki napsal(a):

A jak mam odkazat i rewrite?
.htaccess mod_rewrite mám disabled

checker ti hlasi na mod_rewrite disablet ?

Editoval TheNEoo (29. 8. 2012 9:41)

Domki
Člen | 310
+
0
-

Ano
.htaccess mod_rewrite Disabled
Mod_rewrite is probably not present. You will not be able to use Cool URL.

Ale jak jsem psal výše
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule test /?ok [redirect,last]
toto funguje

castamir
Člen | 629
+
0
-

Máš docela netradičně nastavený server webhostingu a veškeré rady zde uvedené mi vzhledem k tomu připadají spíše jako pokus omyl.

Pokud můžeš, zkus si změnit webhosting na takový, kde ti Requirements checker vše nebo alespoň drtivou většinu schválí. Např. na chost.cz ti stačí smazat z htaccess řádek option +indexes a dál není potřeba nic nastavovat

Domki
Člen | 310
+
0
-

No, a tam ta spočítaná cena je za rok? jestli víte? a Co se týče domény jsem tam nic nenašel, ty neregistrujou?

A co se týče wedos s tím máte zkušeností?

TheNEoo
Člen | 75
+
0
-

Domki napsal(a):

Ano
.htaccess mod_rewrite Disabled
Mod_rewrite is probably not present. You will not be able to use Cool URL.

Ale jak jsem psal výše
RewriteEngine On
RewriteBase /
toto funguje

tak jestli ti porad hlasi desable checker tak to je problem a pristoupis k reseni od otose ze simple routerem

Domki
Člen | 310
+
0
-

NO ale když Toto:
RewriteEngine On
RewriteBase /
mi funguje v url se zobrazi to /?ok

?

Grelek
Člen | 233
+
0
-

Už jsem to nevydržel a napíšu sem taky.

Jednak bych chtěl toto téma vyhlásit za nejaktivnější, co jsem kdy viděl.

Pokusím se shrnout to, co bych ti řekl.

1. Nahraj si na server Requirements Checker (najdeš ho v nette/tools/Requirements-Checker/ a zkontroluj si, zda-li máš všechno povolené (pokud budeš mít vypnuté Memcache Extension, to neřeš, podle tvých dotazů se k tomu stejně dlouho nedostaneš).
  2. Pokud budeš mít vypnutý mod_rewrite, dej si do .htaccess ve složce www toto:
<IfModule mod_rewrite.c>
	RewriteEngine On
	# RewriteBase /

# prevents files starting with dot to be viewed by browser
	RewriteRule /\.|^\. - [F]

# front controller
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
	RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L]
</IfModule>
  1. Uprav routy
$container->router[] = new Route('<presenter>/<action>[/<id>]', 'Homepage:default');
/*
 * pokud ti nebude fungovat navigace, vytvoř SimpleRouter
 * samozřejmě musíš "nalinkovat" do skriptu Nette\Application\Routers\SimpleRoute
 */
$container->router[] = new SimpleRoute('Homepage:default');
  1. Pokud musíš používat SimpleRouter, kontaktuj podporu webhostingu a domluv se s nimi na povolení mod_rewrite, pokud ti to nejde přes .htaccess, to samé s ostatními problémy při kontrolování Requirements Checkeru.
  2. Používej Google, nebo vyhledávání tady na fóru! Máš tu 66 odpovědí (budiž, většina je od tebe) a tolik odpovědí není ani u někerých témat o vývojí frameworku či hlášení chyb! Většinou se těmito věcmi zabýval už někdo před tebou, takže hledej.
  3. Snaž se věci řešit sám. Napsat problém, požádat o radu a hledat si informace. Pokud to nejde, napsat na fórum tvůj postup, kde jsi byl atd. Stejně tak když neznáš některé pojmy, najdi si je, navíc jich je většina popsána v dokumentaci.

Snad jsem to napsal přehledně, jsem trochu unavený, ale nechci se vymlouvat. Pokud budeš nutně potřebovat poradit, zkus se řídit mými „tipy“ (prosím o případnou opravu někým zkušenějším). Řekl bych, že tvůj hlavní problém je, že neumíš hledat. Na internetu se povalují kvanta návodu o programování, správě serverů, grafice atd.

P.S. Možná je tohle už neaktuální příspěvek (doufám že ne), až tak tohle téma nesleduji.

Domki
Člen | 310
+
0
-

Čau , tak už paráda už jsem to rozběhal, a dou všechny odkazy, i když ani nak nevím co sem změnil že to de.
Ted když jsem se dostal na další stránky jsem zjistil že mi nefunguje změna velikosti obrázku, s kterou mi radili zde: https://forum.nette.org/…ne-velikosti , na localhostu to funguje ale na serveru to vypíš ten znak když obrazek není nalezen
Do logu se nic nevloží, v bootstrap mám:

// Setup router

$container->router[] = new Route('index.php', 'Homepage:default', Route::ONE_WAY);
$container->router[] = new Route('<presenter>/<action>[/<id>]', 'Homepage:default');
$container->router[] = new Route('<presenter>/<action>[/<id>][/<varianta>]', 'Homepage:default');
$container->router[] = new Route('images/<size>/<filename>', array(
    'presenter' => 'Images',
    'action' => 'resize'
));

Images třída vypadá:

<?php
use Nette\Image;

class ImagesPresenter extends Nette\Application\UI\Presenter
{

const REL_IMG_PATH = '\\images\\foto_zbozi\\'; // relativni cesta fyzickeho uloziste obrazku vzhledem k WWW_DIR
	public function actionResize()
	{
			$param = $this->getParam();
			// overeni fyzicke existence souboru (obrazky jsou fyzicky v WWW_DIR.$this::REL_IMG_PATH)
			$imgpath = WWW_DIR.$this::REL_IMG_PATH.$param['filename']; // hodnota $this::REL_IMG_PATH by mela byt v config.neon
			if (!is_file($imgpath))
				throw new Nette\Application\BadRequestException('File not found');
			// soubor existuje, zmensim ho
			$image = Image::fromFile($imgpath);
			list ($w, $h) = explode('x', $param['size']); // bylo by vhodne kontrolovat hodnotu $param['size'] na nesmysly
			$image->resize($w, $h, Image::SHRINK_ONLY);
			$image->send();
			// pro jistotu
			$this->terminate();
	}
}
?>
ViPEr*CZ*
Člen | 817
+
0
-

Co z tohodle kdo pozná… na localhostu to funguje na hostingu ne. Kde asi bude chyba? No většina z nás asi jednoduše usoudí, že na serveru poskytovatele a ať to řešíte s nimi než, aby studovala nějaké zdrojáky, když navíc víme, že při určité konfiguraci fungují což jste nám potvrdil :-)
PS: zlatej vlastní server či VPSko :-)