nezobrazí se stránka na produkčním serveru, chyba 403

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Domki
Člen | 310
+
0
-

Už sem jaksi ‚spatlal‘ aplikaci dohromady a chtěl bych jí ted umístit na webhosting přímo na net.
Nahrál jsem složky app, libs, log, temp(s odmazanim cach), a www
na webhosting.
Ale nezobrazovalo tak sem v qs vyčet něco tak sem v bootstrap odkomentoval tento řádek:

$configurator->setDebugMode($configurator::AUTO);

Ale pořád když zadam adresu samotnou jako www.adresa.cz tak to vyhodí chybu 403 Přístup odmítnut!
a když zadám www.adresa.cz/www tak to vypíše:

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '__DIR__/../app/bootstrap.php' (include_path='.:/usr/share/php5:/usr/share/php')
v souboru index.php

Ale ten druhej způsob je asi blbost zadavat adrsu a připisovat tam to www

Co mám upravit?

Díky za rady

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

__DIR__ je konstanta existující pouze v PHP 5.3 a vyšším. Zjisti si, co máš na hostingu za verzi PHP, a zjednej nápravu.

Grelek
Člen | 233
+
0
-

K té adresa, nemáš na www.adresa.cz jako domovský adresář www, ani žádný index, tudíž 403. Dej si do .htaccess v document_root tohle, bude to automaticky z www.adresa.cz pracovat v www a nepůjde to poznat v URL =).

RewriteEngine On

RewriteRule ^$ /www/ [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/www/
RewriteRule ^(.*)$ /www/$1
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} -d
RewriteRule ^adresa.cz/(.*[^/])$ http://adresa.cz/$1/ [R=301]
Domki
Člen | 310
+
0
-

Jo ano kdyz sem zmenil ten soubor .htaccess tak uz mi funguje adresa bez toho www což je super
ale hlasi to pak hned tu chybu

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '__DIR__/../app/bootstrap.php' (include_path='.:/usr/share/php5:/usr/share/php')
v souboru index.php

Což je docela problém protože na serveru je 5.2.13-pl0-gentoo
Takže co s tím můžu dělat? zkusit jestli mi nezmění verzi nebo upravit celej kod?

Ot@s
Backer | 476
+
0
-

Domki napsal(a):

Jo ano kdyz sem zmenil ten soubor .htaccess tak uz mi funguje adresa bez toho www což je super
ale hlasi to pak hned tu chybu

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '__DIR__/../app/bootstrap.php' (include_path='.:/usr/share/php5:/usr/share/php')
v souboru index.php

Což je docela problém protože na serveru je 5.2.13-pl0-gentoo
Takže co s tím můžu dělat? zkusit jestli mi nezmění verzi nebo upravit celej kod?

Máš problém, pokud máš Nette 2 pro PHP 5.3 a hosting na 5.2. Konstanta __DIR__ je od PHP 5.3 a skutečně máš 2 možnosti:

  • stáhnout Nette pro PHP 5.2 a přepsat svoje skripty
  • změnit hosting (na PHP 5.3)

Editoval Ot@s (26. 8. 2012 9:08)

Domki
Člen | 310
+
0
-

Jo zkusím se optat zda by to šlo změnit, a jinak doufám že přepsaní nebude moc náročný.

A jinak dík

Editoval Domki (26. 8. 2012 10:11)

vvoody
Člen | 910
+
0
-

tretia možnosť je použiť

dirname(__FILE__);

edit: zas trepem :) 5.3 aj tak nemôžeš použiť na 5.2 hostingu, takže žiadna tretia možnosť

Editoval vvoody (26. 8. 2012 10:26)

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Tak nám ukáž tvoj Authenticator.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Skus sa pohrať so session autoStart

Domki
Člen | 310
+
0
-

No mám tam autoStart: smart
zkusil sem místo smart dát true ale pořad to samí prvně stránka vypíše
Nebyla přijata žádná data
Stránku nelze načíst, protože server neodeslal žádná data.
Zde je pár návrhů:
Znovu načíst tuto stránku později.
Chyba 324(net::ERR_EMPTY_RESPONSE): Server ukončil spojení, aniž by odeslal jakákoli data.

A když zkusím znovu načíst tak
We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

Nebo co jste myslel tím pohrát?

22
Člen | 1478
+
0
-

Proč si nezapneš Laděnku?

Domki
Člen | 310
+
0
-

No protože mě to nenapadlo dobrej nápad :-)

Domki
Člen | 310
+
0
-

Jo super už to vykresluje stránku, akorát jsem musím u vsech odkazu místo {basePath} dát {$baseUrl} nebo {$baseUri}

Jaký je rozdíl mezi {$baseUrl} a {$baseUri}
?

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

{$baseUri} je stará, nepodporovaná forma. Ve frameworku je přítomna pouze kvůli kompatibilitě.

Domki
Člen | 310
+
0
-

Jo jasny takže používat Url

Díky