Nefungujúce prihlasovanie v produkčnom prostredí

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
livthomas
Člen | 24
+
0
-

Zdravím,
nahral som svoj web na produkčný server a nefunguje mi tam prihlasovanie užívateľov, ktoré na localhoste bežalo v poriadku. Po odstránení presmerovania po odoslaní prihlasovacieho formulára sa to tvári, že je užívateľ prihlásený, no akonáhle prejdem do inej časti webu, už som opäť odhlásený. Tipujem to na problém so sessions, no skúšam všeličo a zatiaľ som neprišiel na to, čo tam môžem mať zle nastavené. V config.neon mám toto:

	nette:
		session:
			autoStart: smart
			expiration: '+ 365 days'
			savePath: %tempDir%/sessions
blacksun
Člen | 177
+
0
-

práva na zápis do temp adresáře?

livthomas
Člen | 24
+
0
-

777, neviem či je to zrovna najlepšie riešenie, každopádne je to funkčné (teda aspoň na localhoste).

Rozmýšľam, že to môže byť tým webhostingom. V nastaveniach sa mi tam moc nepáči položka session.cookie_lifetime=0, i keď nula má v tomto prípade znamenať, že session platí až do zavretia okna prehliadača a mne vyprší už pri znovunačítaní stránky.

livthomas
Člen | 24
+
0
-

A už to funguje! Niekde na php.net som sa dočítal, že maximálna hodnota pre životnosť sessions je 65 535 sekúnd (čo je asi blbosť) a že väčšie hodnoty môžu spôsobiť „vypnutie“ sessions. Tak som do nastavení preistotu hodil o čosi menšiu hodnotu (10 dní) a začalo to fungovať. Len by ma zaujímalo, prečo som potom všade vo fóre videl „rady“, aby si ľudia nastavili životnosť sessions na 365 dní. Alebo mám len ja blbý webhosting?