Použít XML-RPC nebo SOAP?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
simon
Člen | 98
+
0
-

Ahoj, premyslim, ze vytvorim webovou sluzbu k jednomu svemu projektu. Zatim by to melo umet jenom autorizaci uzivatelu. Chci se vsam zkusenejsich zeptat, zda vyprat pro API XML-RPC nebo SOAP. Oboje se mi delat nechce. Pomohl bych si asi knihovnami ze ZF. Zajima me vsak co z toho je lepsi, nebo jake to ma moznosti a omezeni. Jsem v tomhle lama a tak prosim zkusenejsi o radu. Predem diky

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

Je to cca rok zpátky co jsem dělal jeden projekt kde se využívalo XML-RPC komunikace mezi servery, samotný výběr mezi těmito 2 technologiemi nebyl ale na mě, tak ti o něm asi moc neřeknu, jediné co mi v hlavě zbylo je, že XML-RPC je dá-se říct jednoduchší na pochopení, možná i na implementaci, i v syntaxi odpovědí. Teď vzniklo nové php fórum http://forum.php7.org/ tak zkus položit dotaz přímo tam, když se to přímo netýká Nette.

Ještě můžeš zkusit poslat prosbu soukromou zprávou na uživatele j3nda zde na fóru, o něm vím, že by ti byl schopný odpovědět.

Editoval romansklenar (6. 1. 2009 2:18)

simon
Člen | 98
+
0
-

Takže na netu jsem zjistil, že vyvoj XML-RPC byl ukončen. Byl to vlastne jen takovy navrh, nic specialniho neprinesl. Z XML-RPC vychazi SOAP. Takze implementuji SOAP a je to.
Diky za tip na forum.