Akrabat.forms autentizace dotaz

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Martin Mates
Člen | 179
+
0
-

Chci se zeptat na nejspíš triviální věc. Když se podíváte do Akrabat.forms z Nette examples na třídu Users.php. Jak metoda authenticate pozná, do jaké databázové tabulky má sahat? Nenašel jsem nikde řádek, kde by to bylo řečeno. Je tam akorát $row = $this->fetch… .

Další věc, když se podívám do config.ini na tento řádek:

service.Nette-Security-IAuthenticator = Users

Pochopil jsem to tak, že se zde určí třída, která bude použita při autentizaci. Když jsem to ale zkusil napsat ve své aplikaci (místo Users jsem dal Auth), tak mi to vyhodí chybu:

AmbiguousServiceException
Cannot instantiate service, class 'Auth' not found.

Díky moc za jakoukoli pomoc.

Ondrej
Člen | 110
+
0
-

trida Users je zdedena z DibiTable a DibiTable defaultne saha do tabulky se stejnym nazvem jako je pojmenovana trida konvertovana na male pismena. V tomto pripade trida Users nacita data z tabulky users

Editoval Ondrej (2. 1. 2009 18:41)

Ola
Člen | 385
+
0
-

Jo je to tak jak píše Ondrej, můžeš ale název přetížit přidánim protected $name = "nazev-tabulky";

Nedáváš tam Auth protože máš AuthPresenter? Musíš mít speciální třídu implementující IAuthenticator .. Ještě zkus smazat v tempu cache RobotLoaderu jestli ho používáš ..

Editoval Ola (2. 1. 2009 19:25)

Martin Mates
Člen | 179
+
0
-

Ola napsal(a):

Jo je to tak jak píše Ondrej, můžeš ale název přetížit přidánim protected $name = "nazev-tabulky";

Nedáváš tam Auth protože máš AuthPresenter? Musíš mít speciální třídu implementující IAuthenticator .. Ještě zkus smazat v tempu cache RobotLoaderu jestli ho používáš ..

Smazal jsem tu cache a už to běhá. Díky!