Způsob vytvoření statické stránky

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Domki
Člen | 310
+
0
-

Chci sezeptat když budu psat dynamickou stránku(formulaře vypis z dtb.....)
a pak tam budu chtít mít pár stránek statickych, např stránka s kontaktem, kde bude jmeno, adresa, telefon pořád stejný, jak to vytvořím?

To stačí udělat šablonu ve složce template napr konkakt.latte a text napsat primo do a v menu se odkazovat na tu sablonu?
Zde bych zadný presenter nepotreboval ne?

Díky

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Záleží, jak máš nastavené routy. Šablonu, kterou nette použije si nette vybírá podle URL „action“ takže jestli máš routu presenter/action tak stačí vytvořit šablonu a zadat např. /homepage/kontakt a už ti to pojede. Kdyby ses chtěl zbavit homepage, tak si budeš muset nejspíš vytvořit presenter „KontaktPresenter“ a šablonu vložit do /templates/Kontakt/default.latte a už můžeš zadat /kontakt.
U toho presenteru stačí, když bude dědit od BasePresenteru (Nebo Nette\Application\UI\Presenter).

mkoubik
Člen | 728
+
0
-

Udělej si jeden (prázdný) presenter na statické stránky (třeba StaticPresenter). Pak si udělej šablonu templates/Static/kontakt.latte a odkazuj se na to jako Static:kontakt. Ty šablony tam pak můžeš libovolně přidávat a v presenteru nic nemusíš řešit.

Pak si akorát pořeš routy tak jak chceš, ale to je zase jiná pohádka.

Domki
Člen | 310
+
0
-

Routu mám takto
$container->router[] = new Route(‚<presenter>/<action>[/<id>]‘, ‚Homepage:default‘);
To je ta presenter/action jak psal cherryBoss ne?

Když bych to chtěl udělat jak píše mkoubik pomoci toho jednoho presenteru tak bych musel pridat jinout routu?

Domki
Člen | 310
+
0
-

Ted sem našel tutoriál: https://doc.nette.org/cs/quickstart

A zde to dělají tak jak sem to myslel udelaj si jen jednotlivy šablony a pak na ně v menu odkazujou.
Což mi připadá asi nejjednoduší. Nebo jsem něco přehlídl nebo v čem je výhodnější si udělat ten static presenter když stejne budu muset dělat jednotlivý šablony a odkazy v menu taky mít?

Jediný co mě napadlo že by to možná bylo přehlednější, že bych pak měl všechny staticky sablony ve slozce static.

Editoval Domki (18. 7. 2012 15:41)

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Napisem v podstate to iste ako mkoubik ale trosku inak, snad ti to viac objasni situaciu. Ked vytvaras link v menu tak odkazujes na presenter a jeho akciu („Presenter:akcia“). Takze vsetky sablony musia mat presenter ale kludne mozes mat len jeden presenter a kazda sablona bude jeho jedna akcia. Podmienkou je aby existoval presenter, ale tie akcie vobec nemusia byt v presenteri zadefinovane, nette vzdy podla nazvu akcie v url zoberie tu spravnu sablonu a vykresli ju.

Domki
Člen | 310
+
0
-

Aha ttj dík.

Takže když tam je odkaž v menu:

<li><a href="{link aboutUs}" {ifCurrent aboutUs}class="active"{/ifCurrent}>About us</a></li>

A sablona je aboutUs v slozce Homepage, tak se automaticky pouzije presenter homepage a ty sablony v slozce template/homepage?

ja ze v tom odkazu byl link jen na to aboutUs tak sem myslel ze to vubec presenter nepotrebuje

Editoval Domki (18. 7. 2012 19:46)

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Potrebuje :) nazov presenteru je v makre link nepovinny ak odkazujeme na akciu presentera v ktorom dany link vykreslujeme. Cize ak mas len jeden presenter tak v podstate vsetky linky mozu byt len nazvy akcii, resp. ich sablon.

Editoval vvoody (18. 7. 2012 19:59)

Domki
Člen | 310
+
0
-

JJ Tak to už je plne jasný. Ete uvidime jestli to necham v tom Homepage, a nebo to dam zvlast pres staticPresenter.
Díky moc