Rozdílný presenter podle přihlášení uživatele
- vcernik
- Člen | 32
Zdravím,
chtěl bych mít na webu přihlašování. Jakmile by se uživatel přihlásil,
tak by se mu místo původní stránky s přihlašovacím formulářem
zobrazila stránka pro přihlášené.
Chtěl bych, aby se stránka pro nepřihlášené a stránka pro přihlášené
generovaly pomocí různých presenterů. Tzn. by se muselo nejdřív ověřit,
zda je uživatel přihlášen a pak vybrat příslušný presenter.
Existuje na to nějaké efektivní řešení?
Díky :)
- Jirda
- Člen | 103
vcernik napsal(a):
Zdravím,
chtěl bych mít na webu přihlašování. Jakmile by se uživatel přihlásil, tak by se mu místo původní stránky s přihlašovacím formulářem zobrazila stránka pro přihlášené.
Chtěl bych, aby se stránka pro nepřihlášené a stránka pro přihlášené generovaly pomocí různých presenterů. Tzn. by se muselo nejdřív ověřit, zda je uživatel přihlášen a pak vybrat příslušný presenter.Existuje na to nějaké efektivní řešení?
Díky :)
Tak pokud se uzivatel prihlasi, tak bude vzdy presmerovan na presenter, ktery je jen pro prihlasene. Takze zavolanim redirectu se urci jen dany presenter.
Ta druha cast tvyho prispevku, nevim, zda jsem to spravne pochopil, ale hadam, ze ti jde o to, ze pokud prijde prihlaseny uzivatel na web, chces aby se mu zobrazil prihlaseny presenter a pokud prihlaseny neni, tak naopak ten „neprihlaseny“. Zkusil bych treba v BasePresenteru ve startupu sledovat, zda je uzivatel prihlaseny nebo neni a podle presenteru, kde se nachazi ho presmerovat na ten spravny.
Ale uprimne, v te druhe casti ti prilis nerozumim, takze jen hadam ideu.
Editoval Jirda (16. 7. 2012 10:27)
- vcernik
- Člen | 32
OK, omlouvám se, vysvětlil jsem to asi špatně..
Praktický příklad:
Když nejste přihlášeni na Facebooku, přijdete na www.facebook.com, tak se
otevře stránka s registračním formulářem apod. Pokud přihlášeni jste a
přijdete na www.facebook.com, tak se otevře stránka s příspěvky
přátel apod.
Chtěl bych, aby se po přístupu na adresu www.example.com rozhodlo který presenter se spustí – zda
pro přihlášené nebo pro nepřihlášené. Bez přesměrování apod.
Přihlašování vyřešené mám, jde mi o to, jestli je možné na stejné
adrese spouštět jiné presentery v závislosti na přihlášení
uživatele.
- jtousek
- Člen | 951
Routy vnímám jako jakousi neměnnou, pevnou část aplikace, která je prostě daná a za všech okolností stejná. Zatím jsem nezažil případ kdy by podmínkování rout bylo nezbytné a vlastně mě ani nikdy nenapadlo to použít. O žádném vysloveně problému který by to přineslo nevím, jen mi to principiálně nepřijde úplně v pořádku.
Je to ale jen můj osobní názor, který nikomu nevnucuji a který není nutně správný. ;-)