Potlačenie chyby v šablone

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
tomxi
Člen | 2
+
0
-

Zdravim,
mam 2 tabulky. Z prvej vyberam jej riadky a iterujem ich v sablone. Pri iteracii sa potrebujem odkazat na druhu tabulku (aby som zistil extension obrazka). Funguje to ako ma, dokym image_id nie je NULL. Vtedy to hodi chybu. A ja potrebujem tuto chybu nejako potlacit (Trying to get property of non-object)

{foreach $first_cat_data as $row}
	{$row->image->extension}
{/foreach}
ViPEr*CZ*
Člen | 822
+
0
-

Dát před to if?

{if $row->image->image_id !== NULL}
  {$row->image->extension}
{/if}
tomxi
Člen | 2
+
0
-

No, to som praveze skusil a nejako to hadze rovnaku chybu. Toto co som napisal nizsie tiez to iste.

{if $row->image_id !== NULL}
	{$row->image->extension}
{/if}
22
Člen | 1478
+
0
-

@Viper: že ti do toho zase kecám, ale je opět hezčí způsob, NULL nemuíš přece porovnávat a navíc pokud je v šabloně, asi je i v nějakém HMTL elementu a použil bych n makra

{if $row->image->extension}{$row->image->extension}{/if}
<ul n:inner-foreach="$first_cat_data as $row">
	<li n:if="$row->image->extension"></li>
</ul>

edit: jestli ti to hází property error, tak to testuj přes isset nebo {ifset}{/ifset} nebo n:ifset

Editoval 22 (13. 7. 2012 15:24)

ViPEr*CZ*
Člen | 822
+
0
-

Jasný to image tam nebude… sem se upsal. Možná můžete zkusit toto:

{if $row->image !== NULL}
        {$row->image->extension}
{/if}

To by mělo taky fungovat. Jen si zjistěte co vrací $row->image, když dojde k chybě… nevím z hlavy jestli je to NULL nebo FALSE.

ViPEr*CZ*
Člen | 822
+
0
-

@22: klidně kecej…já určitě nejsem vševěd…díky za doplnění, n makra samozřejmě použijte pokud to máte takto otagováno v html, je to hezčí… každopádně to jde i s klasickým ifem.

Editoval ViPEr*CZ* (13. 7. 2012 15:26)

22
Člen | 1478
+
0
-

@Viper: já honím akorat 1500. příspěvek v řadě :-)

Edit: ale jinak NULL i FALSE pri testování v IF podmínce ti vrátí FALSE, takže porovnávat není třeba…

Editoval 22 (13. 7. 2012 15:35)

ViPEr*CZ*
Člen | 822
+
0
-

22 napsal(a):

@Viper: já honím akorat 1500. příspěvek v řadě :-)

@22: To já už nic nehoním :-)