Chyba cache při procházení tabulkou a svázanými tabulkami přes related

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
TomasHalasz
Bronze Partner | 78
+
0
-

Ahoj, nevím jestli to popíšu správně, je to první chyba co reportuju..
Mám tabulku „cl_types“ s primárním indexem „id“ a s ní svázanou tabulku „cl_types_parameters“ kde mám foreign key „cl_types_id“ . Na „cl_types_parameters“ je napojená ještě „cl_parameters“.

Tabulku „cl_types“ procházím v šabloně a vypisuju k ní patřící záznamy z „cl_types_parameters“ takto:

{foreach $ClTypes as $ClTypes_radek}
 {$ClTypes_radek->label_type}
	{foreach $ClTypes_radek->related('cl_types_parameters') as $radek2}
		{$radek2->cl_parameters->label_parameter}
		{$radek2->min_value} {$radek2->cl_parameters->units}
	{/foreach}
{/foreach}

Při prvním průchodu s vymazanou složkou temp je vše v pořádku, ale druhý průchod skončí s hlášením
Laděnky: Nette\MemberAccessException
Cannot read an undeclared column „cl_types_id“.

Když v bootstrap.php vypnu cache tak to funguje správně. Na fóru jsem našel cca. dva měsíce staré vlákno, ale finální řešení tam nebylo.
Můžete mi prosím poradit co s tím?

díky moc

hrach
Člen | 1819
+
0
-

Vyzkoušej prosím nejnovější nette\Database odtud a dej vedet, zda pomohlo.
https://github.com/…-refactoring

díky

TomasHalasz
Bronze Partner | 78
+
0
-

Bohužel nepomohlo. Stejná chyba.

hrach
Člen | 1819
+
0
-

V tom pripade sql dump patricnych tabulek. A dale taky idealne ladenku (nekam ji nahrej a postni link). A idealne to udelej na te verzi nette, kterou si ted testoval.

TomasHalasz
Bronze Partner | 78
+
0
-

Ok, tady je Ladenka
A tady jsou dumpy

Je to na té verzi co jsi poslal.

hrach
Člen | 1819
+
0
-

Stejne jako tu jsem presne stejny kod vyzkousel a funguje v poradku.

TomasHalasz
Bronze Partner | 78
+
0
-

Divné. Teď jsem znovu vymazal temp, zapnul cache a teď to jede… Jinak je to sice stejný kód jako v tom druhém případu, ale v jiném presenteru a pracuje s jinou hlavní tabulkou. Uvidím jestli se to znovu objeví.

hrach
Člen | 1819
+
0
-

Jo, zaklad je zkusit tu moji vetec, promazat cache a testovat :)

ajda2
Člen | 66
+
0
-

Zdravím,
Vyřešilo se tohle nějak? Mám asi úplně stejný problém.
Vše mi funguje, ale když přidám do tabulky nový záznam, přiletí výjimka:
Nette\MemberAccessException
Cannot read an undeclared column „gallery_id“

Promažu cache a vše jede v pořádku. Pro získání dat používám funkci related v šabloně.
Asi se to nikam nepohlo, že?

EDIT:
V nejnovější verzi na Gitu je to vyřešeno. Stáhl sem a v pořádku funguje.

Editoval ajda2 (27. 7. 2012 21:30)