Použití dat z databáze v presenteru

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Proloo
Člen | 24
+
0
-

Zdravím,
v presenteru si z modelu vyberu data z databáze:

$user = $this->context->createUsers()->show($id);

Takže je mám uložené v proměnně $user
Jak mám nyní použít ta data přímo v presenteru? Například když chci username z těch dat použít v dalším dotazu?
Zkoušel jsem $user[„name“] a podobný věci, což ale nefunguje :/
Díky

Editoval Proloo (6. 6. 2012 14:48)

Tomas Jancik
Člen | 103
+
0
-

predpokladam, ze mas data vracena jako pole, takze by to mohlo byt nejak taktko

$username = $user[0][„name“];

tak abys ziskal jmeno prvni radku vraceneho z databaze

Ot@s
Backer | 476
+
0
-

Koukni na obsah oné proměnné, pak ti to myslím bude jasnější…

$user = $this->context->createUsers()->show($id);
Nette\Diagnostics\Debugger::dump($user); // Nette 2.0.3

Editoval Ot@s (6. 6. 2012 14:56)

JuniorJR
Člen | 181
+
0
-

Pravděpodobně to nemáš „fetchlé“ (osobně bych ten fetch dal rovnou do metody show):

$user = $this->context->createUsers()->show($id)->fetch();
...
\Nette\Diagnostics\Debugger::dump($user->name);

Editoval JuniorJR (6. 6. 2012 19:01)