nefunguje úvodní příklad formulářů

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
knezi
Člen | 20
+
0
-

Dobrý den,
nainstaloval jsem si Nette (2.0, PHP 5.4.3) a zkopíroval jsem do svého PHP skriptu celý úvodní formulářový příklad, ale Debugger hlásí: The parameter class is expected to be either a string or an object.
Nevíte někdo co s tím? Checker samozřejmě hlásí, že stav localhostu je OK.

frosty22
Člen | 373
+
0
-

Chtělo by to bližší informace, minimálně kde ti to hlásí – a ideálně ještě ten kód.

knezi
Člen | 20
+
0
-

Chybu to vyhodilo zde (řádka 234):

<?php
 public function getProperty($name)
        {
            return new Property($this->getName(), $name);
        }
?>

Můj kód:

<?php
    $form = new Form;

    $form->addText('name', 'Jméno:'); //chyba
    $form->addPassword('password', 'Heslo:');
    $form->addSubmit('send', 'Registrovat');

    echo $form; // vykreslí formulář
?>

Ještě něco jiného bych měl poslat? (je toho tady hrozně moc, tak nevím).

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Nejlépe klikatelnou laděnku. V každém případě mám pocit že jde o nějakou banalitu, kterou pokud neumíš vyřešit sám tak raději nejdřív zkus čisté PHP bez Nette.

knezi
Člen | 20
+
0
-
jtousek
Člen | 951
+
0
-

Ok beru zpět, tohle vypadá dost podivně. Mohl bys zabalit a upnout ten soubor /home/knezi/public_html/portfolio/administrace.php?

Editoval jtousek (5. 6. 2012 20:04)

knezi
Člen | 20
+
0
-
<?php
require '../nette/Nette/loader.php';
use Nette\Forms\Form;
use Nette\Diagnostics\Debugger;
Debugger::enable();
use Nette\Utils\Strings;

$form = new Form;
$form->addText('name', 'Jméno:');
$form->addPassword('password', 'Heslo:');
$form->addSubmit('send', 'Registrovat');
echo $form; // vykreslí formulář
?>
knezi
Člen | 20
+
0
-

Přehlídnul jsem slovo upnout. Doufám, že mi na hra-rfu.cz Nette poběží.

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Na mém localhostu to funguje (PHP 5.3.13, Nette 2.0.3).

Možná je problém s PHP 5.4, kompatibilita Nette s touto verzí ještě bohužel není vyřešená.

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Tak ne, na localhostu mi to běhá i s PHP 5.4.3. (ale to že Nette s ní neni obecně kompatibilní platí)

Editoval jtousek (5. 6. 2012 20:23)

knezi
Člen | 20
+
0
-

Takže je to u mě, je možné, že by to blokovalo nastavení PHP nebo něco podobného? (Checker mi hlásí vše OK)

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Možné to samozřejmě je, a v tom případě by to zřejmě byla chyba checkeru.

knezi
Člen | 20
+
0
-

Zkusil jsem spustit příklady a u všech se projevila stejná chyba na stejném řádku.

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Co je to za hosting?

knezi
Člen | 20
+
0
-

Pouštím to na localhostu (na ten net jsem jen upnul laděnku). Jinak mám apache v Linuxu – Fedora 16.

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Ok, tak zkus na server nahrát přímo ten příklad, ne jen laděnku jestli to bude fungovat. Pokud ano (což předpokládám) tak je to asi nějaká nekompatibilita apache/php s fedorou.

ViPEr*CZ*
Člen | 814
+
0
-

Tohle projde:

<?php
require '../nette/Nette/loader.php';
use Nette\Forms\Form;
use Nette\Diagnostics\Debugger;
Debugger::enable();
use Nette\Utils\Strings;

$form = new Form;
echo $form; // vykreslí formulář
?>
knezi
Člen | 20
+
0
-

jtousek napsal(a):

Ok, tak zkus na server nahrát přímo ten příklad, ne jen laděnku jestli to bude fungovat.

Nepochopil jsem to. Znamená to, že mám skript spustit bez Laděnky? Pokud ano, pak to nejde.

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Ne, myslel jsem abys tam hodil ten skript, ne jen html výstup z laděnky.

knezi
Člen | 20
+
0
-

administrace – bez problému.

knezi
Člen | 20
+
0
-

Nikoho nic nenapadá? Vypadá to, že jak rychle jsem s Nette začal, tak rychle s ním i skončím.

bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-

Nemáš nějaké rozšíření (jako apc)? bugs.php.net obět nezklamalo – tam je podobný bug: https://bugs.php.net/bug.php?…

edit: v php 5.4 apc je integrované(?), tak může být zapnuté i jiným způsobem…

Editoval bojovyletoun (12. 6. 2012 20:31)

knezi
Člen | 20
+
0
-

Opravdu to bylo APC, díky moc za radu. Příště na bugs.php.net budu hledat.