Jak na robots.txt a sitemap.xml

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
tatyalien
Člen | 239
+
0
-

Možná blbej dotaz, ale jak rozchodit robots.txt, sitemap.xml? Když jsem si dal čistě robots.txt do složky www, tak seo analyzátor hlásí, že neexistuje a je nedostupný… když jsem si udělal presenter:

class RobotsPresenter extends BasePresenter
{

    public function renderDefault()
    {

    }

    public function renderRobots()
    {

    }

    public function renderSitemap()
    {

    }

K tomu šablony:
robots.latte

{extends none}
# see http://www.robotstxt.org/orig.html for documentation
User-agent: *
Allow:

(podobně i na sitemapu
sitemap.latte

{extends none}
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9">
...

a dal routu:

$container->router[] = new Route('robots.txt', 'Robots:robots');
$container->router[] = new Route('sitemap.xml', 'Robots:sitemap');

tak stránky jsou dostupné když dám adresa/robots.txt načte se mě, ale přes seooptimalizaci mě to řve, že soubor neexistuje…

Editoval tatyalien (18. 5. 2012 15:21)

norbe
Backer | 405
+
0
-

Adresa sitemapy by měl být v souboru robots.txt, tzn. chybí ti tam nějaký takovýhle řádek:

sitemap: http://www.example.com/sitemap.xml
tatyalien
Člen | 239
+
0
-

Díky, dodal jsem si to tam… ale stejně:

Info pro roboty: Nevyplněno
robots.txt Neexistuje
Sitemap: Neexistuje

Editoval tatyalien (18. 5. 2012 13:31)

Ascaria
Člen | 187
+
0
-

A zkoušel jsi v prohlížeči ručně zadat www.web.cz/robots.txt co to vyplivne ?

tatyalien
Člen | 239
+
0
-

Vypíše se obsah robots.txt. Živou úkázku teďkon nemám, o víkendu mě odešel routr a na novém ještě nemám nastavenou routu na můj server…

Tak ozkoušeno: zobrazí se obsah souboru robots.txt, ale seotest ho nenalezne…

Editoval tatyalien (23. 5. 2012 21:33)