Práce s obrázky

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Jakub Šulák
Člen | 222
+
0
-

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda Nette má nějakou podporu pro práci s obrázky?

Jedná se mi o to, že před Nette jsem používal třídu, která měla nějakou funkci pro ukládání obrázku do filesystému (tu samozřejmě mohu napsat i pod Nette), ale pak i soubor image.php?id=<id_obrazku>&nahled=<maximalni velikost v px>. Bylo to vhodne do systému, kde se generují obrázky na webu do x velikostí a v každém projektu jinak (dle grafiky). Třída měla i cache, takže soubor se generoval v dané velikosti jen jednou a pak již přesměrovával jen do cache.

Máte někdo zkušenost s něčím podobným pod Nette, nebo jak byste řešili?

Jod
Člen | 701
+
0
-

Smart Image Resizer som používal v jednom projekte aj ja. Nette má podporu pre upload a validáciu obrázkov, prácu s nimi si už človek musí zabezpečiť sám (zatial? :D ). Momentálne čo robím v práci jeden projekt používam spolu s nette SimpleImage.

Jakub Šulák
Člen | 222
+
0
-

Myslím, že by bylo dobré nějak zakomponovat takovouto práci s obrázky do Nette. Ve většině aplikací (aspoň moje zkušenost) s obrázky člověk pracovat musí a zbytečně si upravovat cizí knihovny na spolupráci s nette (objektové nahrávání obrázků). Nebo takový výpis obrázku v šabloně přes jednoduchý filtr…

Jod
Člen | 701
+
0
-

Tak šup šup dať request, ale asi to nebude davidovou prioritou =)
Chalani tu bežne využívaju knižnice od Zendu (aj ja). Na prácu s obrázkami konkrétne slúži Zend_Image . Myslím, že to je pekné riešenie. Zend libraries je možné stiahnuť tu (minimal)