podmineny addRule() u formulare

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
simPod
Člen | 383
+
0
-

Chtel bych na pole formulare pouzit tohle pravidlo za podminky, ze pole neni prazdne. Je to mozne?

->addRule(Form::MIN_LENGTH, 'Heslo musí mít alespoň %d znaků', 8);

dik

Paradiso
Člen | 101
+
0
-

psal jsem na blogu o povinném e-mailu nebo telefonu, díky tomu by jsi mohl pochopit celou validaci, pro tebe je tento kus kódu:

$form->addText('mail', 'E-mail:')
        ->addCondition(Form::FILLED) //pokud je email vyplněn
            ->addRule(Form::EMAIL, 'prosím zadejte korektní e-mailovou adresu'); // pak musí být platná e-mailová adresa

Editoval Paradiso (4. 5. 2012 21:24)

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Tak určitě je to možné :)

->addCondition(Form::FILLED)
	->addRule(Form::MIN_LENGTH, 'Heslo musí mít alespoň %d znaků', 8);

Jinak tady to je

EDIT: Paradiso byl rychlejší :) Trénoval jsem TSP

Editoval CherryBoss (4. 5. 2012 21:26)

vvoody
Člen | 910
+
0
-
...
->addCondition(Form::FILLED)
->addRule(Form::MIN_LENGTH, 'Heslo musí mít alespoň %d znaků', 8);

Edit: damn, third on :D

Editoval vvoody (4. 5. 2012 21:28)

simPod
Člen | 383
+
0
-

aha, pekne, diky vsem, i tem pomalym ;)