Nette databaze tahani do pole
- wb2009
- Člen | 125
Potřebuji help s jednoduchou věcí, ale prostě mi to nejde. Mám vytvořený model Uzivatele, kde mám
<?php
use Nette\Database\Connection,
Nette\Database\Table\Selection;
class Uzivatele extends Selection
{
public function __construct(\Nette\Database\Connection $connection)
{
parent::__construct('uzivatele', $connection);
}
}
A já bych teď potřeboval v presenteru vytáhnout id, této tabulky, které bych si pak hodil do formuláře jako select. Takže potřebuji v presenteru si ty všechny id tabulky vytáhnout a hodit je do pole.
Ale dneska nemám fakt den. Vyzkoušel jsem snad všechno co jsem našel na fóru a nic…
Budu rád za jakékoliv rady…
- wb2009
- Člen | 125
No mám tabulku, kde je id a nazev a já potřebuji buď z tý tabulky vytáhnout do pole id, nebo ten název, to už je jedno, jde mi o to, abych pak měl v poli třeba 5 idček a ty pak dám ve formuláři tomu selectu.
Edit:
Jde o to, že v čistém phpku to je pro mě banalita, ale tady sem se nechal
nachytat na švestkách, hold s nette začínám no…a nechtěl bych
končit :D
Editoval wb2009 (25. 4. 2012 10:41)
- ViPEr*CZ*
- Člen | 817
TheDoc. napsal(a):
ViPErCZ napsal(a):
Jak to myslíš?Myslím, že chce vytáhnout id z tabulky do pole a pak je dát jako default values do selectu ;-)
EDIT: Aj, tak byl jsem moc pomalý
Nooo původně jsem si to myslel, ale to není ID tabulky, ale ID jednotlivých řádků dané tabulky.
$users = new Uzivatele($this->context->database);
foreach($users as $user) {
echo $user->id;
}
Todle přijde do Presenteru tam kde je potřeba. Pokud je potřeba to naplnit rovnou do nějakého pole a ne to procházet přes foreach, tak použijte nad users metodu fetchPairs.
- TheDoc.
- Člen | 2
ViPErCZ napsal(a):
TheDoc. napsal(a):
ViPErCZ napsal(a):
Jak to myslíš?Myslím, že chce vytáhnout id z tabulky do pole a pak je dát jako default values do selectu ;-)
EDIT: Aj, tak byl jsem moc pomalý
Nooo původně jsem si to myslel, ale to není ID tabulky, ale ID jednotlivých řádků dané tabulky.
Tak jsem to taky myslel, jen jsem se špatně vyjádřil :-[
- ViPEr*CZ*
- Člen | 817
wb2009 napsal(a):
Super, díky a teď další blbej dotaz jak to dát do toho pole, nebo jak je zde myšleno použití fetchPairs?
stačí mrknout sem: https://api.nette.org/…ion.php.html#871
$users = new Uzivatele($this->context->database);
$array = $users->fetchPairs("id");