Nelze nastylovat přihlašovací form
- .:M@rt!n:.
- Člen | 201
Hoj, chtěl jsem si naformátovat přihlašovací formulář do administrace a ejhle-do css souboru přidám k požadovaným id styly ale nic se nestyluje :( Když dám styly přímo do html tak to jde, ale zase když chci dát na pozadí obrázek, tak ho to hledá úplně jinde než kde je umístěn(složka images), nevíte kde by mohl být problém??
- Ascaria
- Člen | 187
Pokud chceš přistoupit k obrázku z externího css souboru, musíš brát cestu relativně od toho css souboru, nikoli např. od indexu.
Pokud se nic nestyluje, tak třeba nemáš nalinkovaný css soubor, nebo prohlížeč má cache (ve firefoxu můžeš cache obejít ctrl+f5), a nebo si jen něco přehlédl.
- Člen | 201
css soubor mám nalinkovaný s makrem {$basePath}, tam problém nebude – mám v něm nastylované celé stránky
- Člen | 201
HTML:
<form action="/TNPW2/admin/sign/?backlink=giy45&do=signInForm-submit" method="post" id="frm-signInForm"><div class="sign-in-form">
<div class="pair">
<label class="required" for="frmsignInForm-username">Uživatelské jméno:</label> <div class="input"><input type="text" class="text" name="username" id="frmsignInForm-username" required="required" data-nette-rules="{op:':filled',msg:"Vypl\u0148te pros\u00edm u\u017eivatelsk\u00e9 jm\u00e9no."}" value="" /></div>
</div>
<div class="pair">
<label class="required" for="frmsignInForm-password">Heslo:</label> <div class="input"><input type="password" class="text" name="password" id="frmsignInForm-password" required="required" data-nette-rules="{op:':filled',msg:"Vypl\u0148te pros\u00edm heslo."}" /></div>
</div>
<div class="pair">
<div class="input"><input type="submit" class="button" name="login" id="frmsignInForm-login" value="Přihlásit se" /></div>
</div>
</div>
<div><input type="hidden" name="_token_" id="frmsignInForm-_token_" value="gwpcqe79dp" /></div>
</form>
v css třeba:
#frm-signInForm{color: red}
Když si v prohlížeči otevřu konzoly pro vývojáře tak mě to tam styl taky neukazuje…
- Člen | 201
O něm to taky není ;) ten tam být nemusí.
Ale už vím proč to nestyluje: před vypsáním formu jsem tam nemel makro
{block}.
Teď ale nastává další problém: formulář mě to vypíše i s menu,
které používám pro orientaci v administraci a nevím jaké dát podmínky,
aby se mě nevypisovalo, když jsem na stránce s přihlašování, ale byl tam
pouze formulář?
- Člen | 201
Teď nevím, který myslíte příklad? v examles jsou jen ukázky ručního výpisu formu
- Člen | 201
Tak teď už vůbec nechápu, kde hledat. Když si spustím web na localu tak přístupu do složky sandbox se mě zobrazí uvítací stránka, že jsem úspěšně nainstaloval nette… Kde mohu najít tedy nějakou podmínku která by vyřešila můj problém??
- Michal Vyšinský
- Člen | 608
Pro zjištění, jestli je uživatel přihlášen slouží
$user->isLoggedIn()
případně, jestli používáš role tak
$user->isInRole(ROLE)
– tím obal to, co chceš skrýt pro
nepřihlášeného uživatele:
{if $user->isLoggedIn()}
VIDITELNE JEN PRO PRIHLASENEHO UZIVATELE
{/if}
$user by se měl předávat do šablony automaticky.
Editoval CherryBoss (18. 4. 2012 8:05)
- Člen | 201
CherryBoss napsal(a):
Pro zjištění, jestli je uživatel přihlášen slouží
$user->isLoggedIn()
případně, jestli používáš role tak$user->isInRole(ROLE)
– tím obal to, co chceš skrýt pro nepřihlášeného uživatele:{if $user->isLoggedIn()} VIDITELNE JEN PRO PRIHLASENEHO UZIVATELE {/if}
$user by se měl předávat do šablony automaticky.
To mě v noci taky napadlo. Pomohlo → problém vyřešen. Díky