Přihlašování pomocí Facebook
- olkins
- Člen | 30
Dik za odkaz. Snad to pomuze. Jen mam problem, ze pouzivam starsi verzi a mam pro konfiguraci soubor config.ini, ne .neon. Nevedel bys jak tam jde napsat tohle?
services:
facebook: Facebook([appId: %facebookApp.appId%, secret: %facebookApp.secret%])
parameters:
facebookApp:
appId: 'your_app_id'
- Michal Vyšinský
- Člen | 608
To bohužel nevím, z .ini jsem dělal jen jednou než přišla 2.0 a neon. Jaký je důvod, že používáš starou verzi?
- Michal Vyšinský
- Člen | 608
Dáš sem prosím tvůj config? Třeba, když uvidím, jak se nette konfiguruje přes .ini, tak na něco přijdu.
- Michal Vyšinský
- Člen | 608
Už asi nebude potřeba, možná to bude fungovat takto:
service.facebook = Facebook(YOUR_APP_ID)
Snad by to mohlo fungovat – myslím, že je zbytečné dělat pro jednu hodnotu parametr (a ani nevím, jak v .ini)
- Michal Vyšinský
- Člen | 608
Moc už nevím jak se přidávají parametry v config.ini. Ale co třeba toto:
facebook.appId = APP_ID
facebook.secret= SECRET
.
.
.
?
Ale nevím, jak to předat do definice service
- Michal Vyšinský
- Člen | 608
Osobně si myslím, že by se mělo změnit akorát natahování dat z configu – on používá $context a ty použiješ asi Environment
- Michal Vyšinský
- Člen | 608
Možná by stačilo nastavit nějakou fake doménu a na tu pak dát v hosts souboru nastavit:
127.0.0.1 NASTAVENADOMENA
Tady je to lépe vysvětlené
- olkins
- Člen | 30
Ted pro prihlaseni pouzivam nasledujici kod.
V Prezenteru:
$this->template->facebookLoginUrl = $this->facebook->getLoginUrl(
array('scope'=>'email','redirect_uri'=>$this->link('Homepage:fb'),));
V Template:
<a href = "{$facebookLoginUrl}">Prihlasit se</a>
Kdyz kliknu na odkaz, presmeruju se na stranky facebooku a vypise mi to chybu at to zkusim pozdeji. Nevis cim to je?
- JakubJarabica
- Gold Partner | 184
Nemám s tým skúsenosť, ale na prvý pohľad mi nesedí v metode link že nevytvaras absolútny odkaz – začína na //.
- iguana007
- Člen | 970
Ano problém bude v „neabsolutní URL“ + zkontroluj si appId + zda-li má app nastavenou stejnou doménu, jako ta, ze které to voláš. Pokud testuješ lokálně, tak app může mít klidně URL http://localhost/ – při deploy to pak změníš na live doménu (já osobně mám vždy dvě app – jednu pro localhost a jednu pro produkci a přepinám to podle toho, kde se s danou app zrovna pracuji)