Integrace: Nette a WordPress

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
bzamecnik
Člen | 5
+
0
-

Začíním s Nette a chtěl bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s integrací Nette a WordPressu. Mám na mysli integraci v jednom i druhém směru. Zkoušel jsem hledat v tomto fóru i po netu, ale bez úspěchu.

Příklad: Mám existující web postavený na WordPressu. Chtěl bych udělat vedle WordPressu ještě několik nástrojů postavených nad Nette (označme je Foo) – rád bych použil features Nette jako MVP architekturu.

Je možné použít v Nette autorizaci uživatelů z WordPressu? Moje první domněnka je, že stačí napsat nový autorizační modul do Nette, který bude implementovat stejný způsob ověřování hesla jako ekvivalentní modul ve WordPressu.

Je možné v rámci WordPressu používat datové modely a databázovou abstrakci z Nette? Chtěl bych některá data, se kterými se pracuje ve Foo zobrazovat také v rámci WP šablony (např. na úvodní stránce blogu). Je možné nabootovat Nette jen v režimu „knihovny“, aniž by se starala o vykreslování?

Děkuji!

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-
  1. To by jít mělo. Ale je rozdíl, jestli chceš akorát sdílené přihlašovací údaje, nebo sdílené přihlašování (sdílená session pro oba „weby“).
  2. Nedávno jsem pro Konatu psal plugin v Nette, není to problém. Akorát je pak nutné to do WP správně zaintegrovat, nechat na příslušných místech vykreslit output z Nette aplikace.
bzamecnik
Člen | 5
+
0
-

Díky za odpověď.

Přihlašování: jaký je mezi tím praktický rozdíl? Konkrétní přihlašovací údaje pro mne ani tak důležité nejsou (kromě ID uživatele), takže spíš by se hodila session.

Plugin: Tak to jsem rád, že to jde. Obával jsem se, že se oba systémy „potlučou“. Výstup z šablony Nette by byl asi ideální, nicméně stačilo by klidně jen získat data, aby se daly vykreslit přes šablonu ve WP. Až to budu konkrétně řešit, tak případně zeptám na nějaké detaily. Zatím musím rozběhat aplikaci samotnou.