Závislý select a editační formulář?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
suxik
Člen | 62
+
0
-

Ahoj, mám takový zajímavý problém. Mám databázi míst, každé místo má atributy stát a kraj. Při zadávání mám udělaný závislý select, který načítá kraje podle státu (čr/sr). Problém ale nastává při editu, v renderEditPlace mám pro naplnění formu klasickou konstrukci, kde $defaults je pole z db.

<?php
	$this->getComponent('addPlaceForm')->setDefaults($defaults);
?>

Problém je, že při vytváření formu ten select s krajema potřebuju správně naplnit. Při přidávání je to snadný, výchozí položka ve státu je čr, tak naplním defaultně české kraje. Ale při editu to při vytváření formu ještě nevím, jaký má to místo stát (dosadí se při setDefaults) a nevím tedy, pro jaký stát naplnit ten druhý selectbox.

Poradí někdo prosím, co s tím?

Workaround, že jsem tam prostě naplnil všechny kraje, když se edituje, mi přijde low…

Editoval suxik (18. 3. 2012 12:51)

Tomáš Votruba
Moderator | 1114
+
0
-

Ahoj, pokud jsi svůj problém ještě nevyřešil, mohu nabídnout k inspiraci Kuchařku

Pokud ti to ani tak nepůjde, popiš svůj problém zevrubněji, ideálně s kódem formuláře (pastebin/gist), ať se chyba lépe hledá.