připojení obrázku ke článku

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Ivorius
Nette Blogger | 119
+
0
-

Při vytváření článků jsi si udělal možnost přiložit obrázky. Pokud se tak stane, uloží se obrázky do složky pro obrázky/id_clanku/

Otázka je, jak připojujete obrázky ke článku vy? Mám komponentu, která mi v různých presenterech vypisuje seznam článků a chtěl bych, aby to bylo včetně obrázku. Jenže připadá mi špatně nějak testovat v šabloně, zda-li existuje nějaký obrázek a na základě toho vracet adresu obrázku pro src.

Je lepší na to vytvořit nějakou další komponentu, nebo jak se s tím nejlépe poprat?

Editoval Ivorius (12. 3. 2012 12:36)

nanuqcz
Člen | 822
+
0
-

Ahoj, já všechno ukládám do databáze:

Odstraní se tím všechny problémy, které jsi psal (obrázky z DB načtu už v presenteru/komponentě a pak je jen předám do šablony). Navíc ke každému obrázku můžu přidat popisek, řazení a další věci :-)

Pro obrázky mi pak na FTP stačí jen jeden adresář, třeba userfiles.

Ivorius
Nette Blogger | 119
+
0
-

No já to dříve taky tak používal, ale pak jsem si řekl, že je možná zbytečně zatěžovat DB a udělal to takto.

nanuqcz
Člen | 822
+
0
-

Jenže připadá mi špatně nějak testovat v šabloně, zda-li existuje nějaký obrázek a na základě toho vracet adresu obrázku pro src.

Tohle by se podle mě mělo dělat v kódu presenteru/komponenty a do šablony pak už jen předat hotový seznam obrázků, například v proměnné $template->images. Nebo špatně chápu problém?

stekycz
Člen | 152
+
0
-

Pokud ty obrázky nejsou umístěné přímo v textu, možná by pomohl Nette Gallery Plugin. Veškerá práce s obráky je už vyřešena, stačí jen článku přiřadit ID galerie. V budoucích (zatím vzdálených) plánech je i možnost generovat galerii z obrázků přímo v textu článku.

awsickness
Člen | 98
+
0
-

reseni ukladani obrazku na filesystem a ne do db ma jeden problem a to cas. pristup do fs je proste pomalejsi nez cteni z db.
mozna cachovat slozite etc.
idealni je proste ulozit do db.