Jak zavolat metodu přes odkaz – Nette v2.0

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Prochy
Člen | 91
+
0
-

Zdarvim,
chtěl jsem se zeptat, jak můžu zavolat metodu po kliknutí na odkaz. Dejme tomu mám HomepagePresenter v něm mám metodu test(), a já bych ji rád zavolal a zůstal na té stejné stránce, co doposud jsem. Myslel jsem, že by to mohlo jít například přes link{Homepage:test()}, ale to bohužel nejde. Zatím to dělám tím způsobem, že mám link{Homepage:test}, a v renderTest(){test()} volám tu metodu v tom renderu a následně přesměruji zpět na stránku, ale sem si jistej, že tohle správné řešení asi nebude.
Děkuji za případnou odpověď

Editoval Prochy (8. 3. 2012 9:45)

Nox
Člen | 378
+
0
-

Možná spíš {link test!}, každopádně takto je to správně, šablona nemá mít možnost volat cokoli si zamane, ale jen definované akce, které jsou zpracovávány metodami s prefixem (handle|action|render)<jmenoAkce>

noodle
Člen | 9
+
0
-

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li když zavolám pomocí link nějakou metodu presenteru(handle nebo action) – například smazPolozku($id), jak nejsnadněji mohu nastavit ve výstupní šabloně (do které se redirectuji) informační text „položka $id byla smazána“ ?

Tabetha
Člen | 140
+
0
-

povedal by som asi pomocou flashMessage