Netbeans automaticke doplnanie kodu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
whitedeath
Člen | 25
+
0
-

Nette Framework 2.0.1 (revision 94abcaa released on 2012–02–29)
PHP 5.3.9
Netbeans IDE 7.1

Nazdar,

presiel som si navody tu na fore, kym som sa odhodlal zalozit toto vlakno.

Spravil som si v NB novy projekt, nainstaloval Nette plugin, a zacal som sa hrat v sandboxe a robit si vlastny projekt podla navodu pre zaciatocnikov na webe Nette.org.

Sprvu mi NB automaticky doplnal kod, ale potom to akosi prestalo ist… raz to ide raz to nejde, ale su veci ktore 100% isli a doplnalo ich a teraz ich uz doplnat nechce vobec.

Napriklad v HomepagePresenter.php

<?php
	public function renderDefault()
	{
		// Ak napisem $this->context ... tak mi NEdoplni ziadne CREATE...()
		// a predtym mi doplnalo a este omnoho viac, samozrejme mi nedoplni
		// ani metody ktore na to nadvezuju ako napriklad ->WHERE() ->ORDER() atd.
		$this->template->uppercontent = $this->context->createPages()
			->where(array('plist_title' => 'uppercontent', 'hidden' => false, 'deleted' => false));
		$this->template->quickexplantation = $this->context->createPages()
			->where(array('plist_title' => 'lowercontent', 'title' => 'quickexplantation', 'hidden' => false, 'deleted' => false))
			->limit(1);
	}
?>

Predtym mi doplnanie islo, teraz uz nejde. Mohli by ste mi prosim poradit? Vlozim sem vsetko potrebne. NEvadilo by mi ze mi to nejde, ale som v Nette uplny zaciatocnik a bez doplnania neviem ani zatat… :(

Dakujem.

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

kde jsou ty createPages umístěné? Potažmo hod někam kód svého SystemContaineru (najdeš ho v temp/Nette_configuration/SystemContainer.php

whitedeath
Člen | 25
+
0
-

v adresari /app/models/Pages.php
a este som to zapisal som /app/config/config.neon do polozky factories: pages: Pages

nic viac som nerobil, siel som len podla toho navodu a toto ked som spravil mi to islo, a potom som si takym istym sposobom vytvoril viac modelov a prestalo mi to ist. a potom ked som si spravil uplne novy projekt a este raz som siel podla navodu, tak mi to uz neslo vobec, ani prvy krat.

temp/Nette_configuration/SystemContainer.php nemam, mam len: \temp\cache\_Nette.Configurator\
a v nom nejake randomne pomenovane subory…

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

tak potom je potřeba psát:

$this->context->pages->createPage ...
whitedeath
Člen | 25
+
0
-

ak napisem:

<?php
$this->context->CTRL+MEDZERNIK
?>

tak mi to neponukne pages ani nic co mam vytvorene, ked to tam ale dopisem, tak mi neponukne opet createPages()

uplne to prestalo ist a predtym to slo… je mozne ze sa nejako biju nazvy modelov?

Stromova struktura

a kus config.neon:

<?php
nette:
		session:
			autoStart: smart

database:
			default:
				dsn: '%database.driver%:host=%database.host%;dbname=%database.dbname%'
				user: %database.user%
				password: %database.password%

services:
		database: @Nette\Database\Connection
		authenticator: Authenticator( @database::table(users) )

factories:
		users: Users
		pages: Pages
		pageslist: PagesList
		visuals: Visualizations
		visualslist: VisualizationsList

production < common:

development < common:
?>

kym som mal vytvorene Users, Visualizations a VisualizationsList tak mi to islo, potom mi doplnalo len tie tri, aj ked som vyvoril dalsie… a nakoniec mi prestalo doplnat aj tie tri aj vsetko co by mohlo byt metodou … context→ …

ukazka Pages.php:

<?php
/**
 * Description of Pages
 *
 * @author whitedeath
 * @package ChatVis
 */
use Nette\Database\Connection,
    Nette\Database\Table\Selection;

class Pages extends Selection
{

public function __construct(Nette\Database\Connection $connection)
	{
		parent::__construct('pages', $connection);
	}

}
?>

a vsetky ostatne moduly vyzeraju rovnako, pretoze idem podla toho navodu a dalej som sa nedostal lebo mam toto doplnanie stve

Nox
Člen | 378
+
0
-

Mě $this->context→ v jednom projektu (minified) nenapovídá nic a v druhém (plné nette) napovídá jen metody DI\IContainer … myslim že chyba nebude u tebe. Cache NB jsem promazával, nemělo efekt

whitedeath
Člen | 25
+
0
-

Tak co uz, asi sa s tym budem musiet zmierit aleboco. Ale najviac ma stve to, ze mi to islo chvilu a potom zrazu prestalo a ja som nespravil ziadne nastavenie ani nic co by tomu mohlo pomoct. Cudne velmi.

Dakujem vsetkym.

Editoval whitedeath (7. 3. 2012 19:33)

Quinix
Člen | 108
+
0
-

V NB7.1 byl nějaký bug v autocomplete. Zkus upgrade na 7.1.1

whitedeath
Člen | 25
+
0
-

Ten som si dal este vcera a zial to iste. A robi mi to aj dalsie blbosti :( Napriklad robim si ten tutorial co je na nette.org a vypisuje mi tam take blbosti niekedy (mam na mysli chybove hlasky), ze nechapem. Neviem ci mam kvoli tomu furt zakladat novu temu, alebo si to sem stale pridavat, lebo si budete mysliet, ze nemam co robit a stale zakladam nove temy.

Marsme
Člen | 75
+
0
-

v Netbeans 7.1 mi to taky nefungovalo. Po update na 7.1.1 už je všechno v pořádku takže bych to hádal na chybu někde u tebe.

thorn
Člen | 14
+
0
-

No me to delalo tez, proste mit to prestalo nacitat napovedu. Nakonec jsem to „vyresil“ tak, ze jsem proste zalozil novy projekt a veskery obsah stareho projektu jsme prekopiroval a ono to zacalo zase fungovat.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Nejspíš jste měli naindexovaná stará, špatná, data. Proto radím, vždy radši instalovat vše na čisto…žádné importy, pěkně čistý userdir.

whitedeath
Člen | 25
+
0
-

Vyriesil som to po velmi dlhom case, nasiel som to nahodou tu na fore konkretne tu: naseptavani metod

mildabre
Člen | 62
+
0
-

Ondřej Brejla napsal(a):

Nejspíš jste měli naindexovaná stará, špatná, data. Proto radím, vždy radši instalovat vše na čisto…žádné importy, pěkně čistý userdir.

Když se mě po instalaci pluginu pro Nette nepodařilo již spustit NetBeans, budu muset vše odinstalovat a nainstalovat znovu. Mám tam jeden starý projekt Nette, musím tento projekt také radši vytvořit na čisté louce odznovu, nebo ho mohu ihned naimportovat?

redhead
Člen | 1313
+
0
-

@mildabre: to nebude nutné :)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Jak říka Radek, projektů se to netýká.

mildabre
Člen | 62
+
0
-

Ondřej Brejla napsal(a):

Jak říka Radek, projektů se to netýká.

Díky Ondro i Radku, jdu na to, dám report jak to dopadlo ! Projekty NetBeans (složka ) mám mimo root webových projektů, takže teď Netbeans odinstaluji a nainstaluji znova.

mildabre
Člen | 62
+
0
-

Tak jsem Netbeans 7.2 odinstaloval a nainstaloval znovu. Ponechal jsem tzv. userdir kde byl také import pluginu pro Nette. Netbeans funguje, plugin pro soubory .latte také. Problémy žádné.

Díky chlapci za ten skvělý plugin pro Nette – je opravdu hodně užitečný. Jen co vydělám nějaké peníze na Nette projektech pošlu donation na další vývoj Nette.

Editoval mildabre (9. 12. 2012 21:06)