Moe's CMS (redakční systém postavený na Nette)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
davidm
Člen | 81
+
0
-

Čau,

rád bych představil své jednoduché CMS postavené na Nette a Doctrine 2. Při jeho vývoji jsem se snažil co nejvíce využít výhod nového DIC v Nette, které je vážně úžasné. CMS se zatím nachází ve vývojové verzi, spousta věcí v něm chybí nebo není dodělaná. Chtěl bych vědět jestli mám pokračovat dál stejným směrem, nebo na to jít nějak jinak.

přístupové údaje do administrace jsou:

Rád bych slyšel objektivní kritiku (hlavně kódu). Díky

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Moc pěkné :). Na kód jsem se sice nedíval – ještě nejsem na takovém levelu abych mohl komentovat cizí kód. Shodou okolností právě také vyvíjím CMS na Nette (jak jinak :D) a také jsem použil Bootstrap – velmi pěkná věcička. Přeji ti hodně zdaru a jen tak dál. Pěkné to je.

Nox
Člen | 378
+
0
-

Vypadá skvěle! V tom bude radost dělat

Flash zprávy bych dal klikací celé, ne jen X. Ale kromě této drobnosti nevim co dodat

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Tošku mě štve, že teď Bootstrap vidím všude, už jsem na něm taky začal dělat backend, ale je to fakt pěkný.

A z těch CMSek, co se tu vytvořilo, tak to tvoje je zatím nejlepší. I funkčně, I implementačně. Máš to moc pěkně poslepované (v dobrým) ;)

Jenom si pohlídej, jestli máš všude správně @author :) Budu odkazovar jako vzorové řešení ;)

Rellik
Člen | 104
+
0
-

Nějak sem nepochopil práci se stránkami. Stránek je v adminu vidět několik, ale na veřejné čísti není žádný odkaz nebo něco… Pak nefunguje File Manager – nejde nahrát soubor ani vytvořit složka – po kliknutí se nic neděje, jen problikne tlačítko. Odkaz Komponenty a jeho „Menu“ nedělají nic. Ta nástěnka se mi zdá taková nepřehledná. :-/ Chce to pořádně odladit… ;-)
Jinak taky se snažím vytvořit nějaký jednoduchý CMS tak můžeš nakouknout jak to pro změnu řeším já: http://nette.rellik.eu/ :)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Já jenom doufám, že se od tebe inspirovat nebude http://firstpage.rellik.eu/?… ;)

Ocenil bych, kdyby téma zůstalo u CMSka z prvního příspěvku.

Editoval HosipLan (6. 3. 2012 21:05)

Nox
Člen | 378
+
0
-

@Rellik … že by to byl bagr? „CMS se zatím nachází ve vývojové verzi, spousta věcí v něm chybí nebo není dodělaná“
Je fakt že by možná bylo lepší specifikovat co se považuje za dokončené … ale nereagující sekce je asi jasná

Rellik
Člen | 104
+
0
-

HosipLan napsal(a):

Já jenom doufám, že se od tebe inspirovat nebude http://firstpage.rellik.eu/?… ;)

Ocenil bych, kdyby téma zůstalo u CMSka z prvního příspěvku.

Ten web je starý více než 7 let a psal sem ho když sem začínal s PHP… Takže podle toho bych se moc neřídil… :)
Jinak nemyslel sem aby si bral příklad z kódů, ale spíš rozložením a logickým rozmístěním prvků… A hlavně aby všechno fungovalo. Jak sem psal, tak půlka věcí mi na tom webu http://demo.moes.cz/ nefunguje.
Nevím, jestli jsou ty funkce zakázané a nebo je to něčím jiným, každopádně by měly fungovat… ;)

Nox napsal(a):

@Rellik … že by to byl bagr? „CMS se zatím nachází ve vývojové verzi, spousta věcí v něm chybí nebo není dodělaná“
Je fakt že by možná bylo lepší specifikovat co se považuje za dokončené … ale nereagující sekce je asi jasná

Jasně že to není nejspíš všechno dodělané, v tom případě chtělo v článku napsat, to a to ještě nefunguje. Takto to může být i nějaká chyba JS, php…

Editoval Rellik (6. 3. 2012 21:16)

Twista
Člen | 48
+
0
-

Rellik napsal(a):

a nebude to tim ze nejsou publikovane ? :)

Rellik
Člen | 104
+
0
-

Twista napsal(a):

Rellik napsal(a):

a nebude to tim ze nejsou publikovane ? :)

Já tam link na publikaci teda nevidím… u článků ano, ale u stránek není…
No ale už se do toho teda nebudu míchat, když tu o názory nestojíte…

davidm
Člen | 81
+
0
-

Rellik: Stránku můžeš zobrazit demo.moes.cz/<slug> … Ještě není implementovaný menu tak na ně není jak odkazovat

Rellik
Člen | 104
+
0
-

davidm napsal(a):

Rellik: Stránku můžeš zobrazit demo.moes.cz/<slug> … Ještě není implementovaný menu tak na ně není jak odkazovat

Jo v pohodě, jen si měl vytvořit ukázkovou stránku, na které by bylo vypsané, co už funguje a co ne. Pak bychom předešli předchozím přestřelkám… :)
Jinak, ještě bych k tomu publikování přidal i „stažení“ ze stránky – Aby se článek mohl stáhnout pro pozdější editaci. Takhle jde jen smazat když už je publikovaný… ;-)

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Mě se nejde přihlásit do admina :(

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Nějaký blbeček stihl změnit heslo. To se nedělá.

Editoval HosipLan (6. 3. 2012 22:16)

davidm
Člen | 81
+
0
-

Už by to mělo fungovat … změnu hesla sem zablokoval

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Kód je pěknej, cožpak o to. I admin vypadá dobře, Bootstrap je dobrá volba.

Akorát nevim jak si představuješ nasazení toho CMSka. Všechny ty formuláře a podobně mi přijdou dost jednoúčelové. Předpokládáš, že budeš mít všechny weby skoro stejný, před nasazením to forkneš a trochu předěláš? To by nebylo úplně šťastné vzhledem k tomu, že tím by se s každou tvojí zakázkou zas o trochu víc roztříštil vývoj toho CMS. Máš vymyšlené něco lepšího? (Pokud jsem to jen nepochopil, tak se omlouvám. Zas tak dlouho jsem to nestudoval.)

mrataja
Člen | 57
+
0
-

Pohlídal bych duplicitu názvů stránek. Slug by měl být unikátní, ale povedlo se mi vložit 2× testovaci-stranka.

awsickness
Člen | 98
+
0
-

co jsem koukal na zdrojaky docela pekne jen tak dal

rixi
Člen | 109
+
0
-

Nette + Bootstrap = smrtelna kombinacia :-)

davidm
Člen | 81
+
0
-

@mrataja fixed

iguana007
Člen | 970
+
0
-

rixi napsal(a):

Nette + Bootstrap = smrtelna kombinacia :-)

proč?

blacksun
Člen | 177
+
0
-

Tak do kódu čumim teda jak husa do flašky. Mazec (v pozitivním smyslu)! To mi ještě chvíli potrvá, než to všechno projdu a pochopim souvislosti.

Ale na rozšíření vědomostí a co všechno jde jak udělat je to rozhodně dobrý. To je pro mě větší přínos než „další cms“. Díky ;)

davidm
Člen | 81
+
0
-

Honza Marek: Co myslíš tím jednoúčelový?

Filip111
Člen | 244
+
0
-

Nejde se přihlásit do administrace – po kliku na přihlásit se nic neděje, žádný formulář nikde nevidím.

davidm
Člen | 81
+
0
-

máš povolený JS?

Filip111
Člen | 244
+
0
-

Jasně, kdo dneska vypína JS? :)
Zkoušel jsem ještě starý IE8 a tam login naběhne, v chromu nic (ale vidím login formulář v HTML).

Ještě poznámka: pokud se přihlásim v IE, naběhne error 500.

Editoval Filip111 (7. 3. 2012 12:03)

Twista
Člen | 48
+
0
-

u me v chromu funguje

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Filip111 napsal(a):

Jasně, kdo dneska vypína JS? :)
Zkoušel jsem ještě starý IE8 a tam login naběhne, v chromu nic (ale vidím login formulář v HTML).

Ještě poznámka: pokud se přihlásim v IE, naběhne error 500.

mě to funguje v IE, Chrome i FF … no nechtěl bych vyvíjet na tvým kompu :)

Rellik
Člen | 104
+
0
-

Tak přidám info: Vyjížděcí přihlašování funguje ve Firefoxu, Chrome a Konqueroru – u toho se zobrazí bez vyjíždění. Dále v Konqueroru chyby v grafice:
Kolem tlačítek, odkazů velké čárkované bordery po kliknutí
http://www.2i.cz/4f8ce3c91a
V administraci ten horní nabídkový pruh je Xkrát větší než má být, a tím překrývá popisy jednotlivých sekcí:
http://www.2i.cz/38fb94be6d
Jinak koukám, že jsi přidat to stažení publikovaného článku :-)
Jinak bez problému ;-)

davidm
Člen | 81
+
0
-

Konqueror je naprosto minoritni prohlizec a z beznych uzivatelu ho nikdo nepouziva … a jestli ti opravdu takova hovadina vadi, muzes napsat issue tvurcum bootstrapu, urcite nemaj nic lepsiho na praci …

Rellik
Člen | 104
+
0
-

davidm napsal(a):

Konqueror je naprosto minoritni prohlizec a z beznych uzivatelu ho nikdo nepouziva … a jestli ti opravdu takova hovadina vadi, muzes napsat issue tvurcum bootstrapu, urcite nemaj nic lepsiho na praci …

Jako mě to nevadí, ten prohlížeč už nepoužívám. Jen si chtěl slyšet objektivní kritiku, jak píšeš v prvním příspěvku. Tak sem napsal, že se něco špatně zobrazuje… Vím že to máš ten bootstrap a tak si to nedělal, ale podle mě, když někdo něco nabízí, mělo by to fungovat… ;-)
Tak už teda dál nic psát nebudu no…

Jan Jakeš
Člen | 177
+
0
-

Jen si chtěl slyšet objektivní kritiku, jak píšeš v prvním příspěvku.

Buzerovat někoho za to, že neladí pro každý nesmyslný prohlížeč, který nikdo nepoužívá má do objektivní kritiky hodně daleko :)

Jinak koukám na CMSko, vypadá to pěkně ;)

Editoval Juan (7. 3. 2012 17:37)

Melmen
Člen | 132
+
0
-

Za mě obrovské díky! Zrovna se kamarádím s Doctrine2 a tvůj kód mi moc pomáhá.
Takže ještě jednou, díky!

tomasnikl
Člen | 137
+
0
-

ahoj, chtel jsem si to projit u sebe na lokale, ale narazil jsem na to, ze nemuzu dohledat strukturu databaze, nebylo by dobre zverejinit i ji?

Melmen
Člen | 132
+
0
-

tomasnikl: Stačí si ji vygenerovat přes konzoli, ne?

tomasnikl
Člen | 137
+
0
-

Melmen napsal(a):

tomasnikl: Stačí si ji vygenerovat přes konzoli, ne?

vygenerovat přes konzoli? Tak tady se asi trochu nechytám. Moc nechápu, z čeho bych ji měl generovat.

davidm
Člen | 81
+
0
-
php www/index.php orm:schema-tool:create

doctrine ti tabulky sama vygeneruje z anotaci v entitach

Editoval davidm (19. 3. 2012 17:40)

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Nevím, jak přesně funguje Nettí CLI router, ale z konzole by se to pouštělo cca takto: $ php cli.php orm:schema-tool:create

edit: pozdě :P

Editoval gmvasek (19. 3. 2012 17:45)

tomasnikl
Člen | 137
+
0
-

me zafungovalo to, co psal davidm..

php www/index.php orm:schema-tool:create

takze dekuju!

Morlok
Člen | 26
+
0
-

Vyzera ze nejaky zaklad v tom mas, hodne a hodne kniznic, ale nevidim v tom velku buducnost. Kod vyzera slusne, ale od dobre navrhnuteho CMS to ma daleko. Skus najskor si napisat pozadavky, co by s tym admin mal vsetko robit, nejaky plan ako to implementacne zabespecit (pouvazovat nad modularnostou). Tiez nie je spatne si navrhnut ER-diagram, use-case pripadne. Urcite by si mal poriesit rozne typy stranok, rozlozenie stranky(layout), skladanie stranky z komponent (administratorom)… mozno si pozriet nejake existujuce CMS (joomla, typo… mozno nejake trial (napr od byznysWeb)). Ale caka ta hodne roboty. S tym gridom to budes mat tiez tazke. Ale tym si musi prejst kazdy. My mame tiez vo firme spraveny CMS, ale dost casu sa investovalo do navrhu (mesiac urcite), tvorby komponent (DataGrid, EditableDataGrid, TreeGrid, TabPanel, FormTabPanel, Window, FormWindow, Gallery, ButtonSet…) bez ktorych si neviem predstavit tvorbu akehokolvek administracneho systemu. Sory za moju kritiku, ale tak nejak to vidim zatial.

PS: zavidim ti model, vyzera fakt pekne, nieco podobne by som chcel sprovoznit aj ja, ale doctrine si myslim ze je dost narocne.

MartinitCZ
Člen | 580
+
0
-

fix it (demo) ;)

Ascaria
Člen | 187
+
0
-

erour