Moe's CMS (redakční systém postavený na Nette)
- davidm
- Člen | 81
Čau,
rád bych představil své jednoduché CMS postavené na Nette a Doctrine 2. Při jeho vývoji jsem se snažil co nejvíce využít výhod nového DIC v Nette, které je vážně úžasné. CMS se zatím nachází ve vývojové verzi, spousta věcí v něm chybí nebo není dodělaná. Chtěl bych vědět jestli mám pokračovat dál stejným směrem, nebo na to jít nějak jinak.
přístupové údaje do administrace jsou:
- email: admin@moes.cz
- heslo: adminadmin
Rád bych slyšel objektivní kritiku (hlavně kódu). Díky
- Michal Vyšinský
- Člen | 608
Moc pěkné :). Na kód jsem se sice nedíval – ještě nejsem na takovém levelu abych mohl komentovat cizí kód. Shodou okolností právě také vyvíjím CMS na Nette (jak jinak :D) a také jsem použil Bootstrap – velmi pěkná věcička. Přeji ti hodně zdaru a jen tak dál. Pěkné to je.
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Tošku mě štve, že teď Bootstrap vidím všude, už jsem na něm taky začal dělat backend, ale je to fakt pěkný.
A z těch CMSek, co se tu vytvořilo, tak to tvoje je zatím nejlepší. I funkčně, I implementačně. Máš to moc pěkně poslepované (v dobrým) ;)
Jenom si pohlídej, jestli máš všude správně @author :) Budu odkazovar jako vzorové řešení ;)
- Rellik
- Člen | 104
Nějak sem nepochopil práci se stránkami. Stránek je v adminu vidět
několik, ale na veřejné čísti není žádný odkaz nebo něco… Pak
nefunguje File Manager – nejde nahrát soubor ani vytvořit složka – po
kliknutí se nic neděje, jen problikne tlačítko. Odkaz Komponenty a jeho
„Menu“ nedělají nic. Ta nástěnka se mi zdá taková nepřehledná. :-/
Chce to pořádně odladit… ;-)
Jinak taky se snažím vytvořit nějaký jednoduchý CMS tak můžeš
nakouknout jak to pro změnu řeším já: http://nette.rellik.eu/ :)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Já jenom doufám, že se od tebe inspirovat nebude http://firstpage.rellik.eu/?… ;)
Ocenil bych, kdyby téma zůstalo u CMSka z prvního příspěvku.
Editoval HosipLan (6. 3. 2012 21:05)
- Rellik
- Člen | 104
HosipLan napsal(a):
Já jenom doufám, že se od tebe inspirovat nebude http://firstpage.rellik.eu/?… ;)
Ocenil bych, kdyby téma zůstalo u CMSka z prvního příspěvku.
Ten web je starý více než 7 let a psal sem ho když sem začínal
s PHP… Takže podle toho bych se moc neřídil… :)
Jinak nemyslel sem aby si bral příklad z kódů, ale spíš rozložením a
logickým rozmístěním prvků… A hlavně aby všechno fungovalo. Jak sem
psal, tak půlka věcí mi na tom webu http://demo.moes.cz/ nefunguje.
Nevím, jestli jsou ty funkce zakázané a nebo je to něčím jiným,
každopádně by měly fungovat… ;)
Nox napsal(a):
@Rellik … že by to byl bagr? „CMS se zatím nachází ve vývojové verzi, spousta věcí v něm chybí nebo není dodělaná“
Je fakt že by možná bylo lepší specifikovat co se považuje za dokončené … ale nereagující sekce je asi jasná
Jasně že to není nejspíš všechno dodělané, v tom případě chtělo v článku napsat, to a to ještě nefunguje. Takto to může být i nějaká chyba JS, php…
Editoval Rellik (6. 3. 2012 21:16)
- Rellik
- Člen | 104
davidm napsal(a):
Rellik: Stránku můžeš zobrazit demo.moes.cz/<slug> … Ještě není implementovaný menu tak na ně není jak odkazovat
Jo v pohodě, jen si měl vytvořit ukázkovou stránku, na které by bylo
vypsané, co už funguje a co ne. Pak bychom předešli předchozím
přestřelkám… :)
Jinak, ještě bych k tomu publikování přidal i „stažení“ ze
stránky – Aby se článek mohl stáhnout pro pozdější editaci. Takhle jde
jen smazat když už je publikovaný… ;-)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Nějaký blbeček stihl změnit heslo. To se nedělá.
Editoval HosipLan (6. 3. 2012 22:16)
- Honza Marek
- Člen | 1664
Kód je pěknej, cožpak o to. I admin vypadá dobře, Bootstrap je dobrá volba.
Akorát nevim jak si představuješ nasazení toho CMSka. Všechny ty formuláře a podobně mi přijdou dost jednoúčelové. Předpokládáš, že budeš mít všechny weby skoro stejný, před nasazením to forkneš a trochu předěláš? To by nebylo úplně šťastné vzhledem k tomu, že tím by se s každou tvojí zakázkou zas o trochu víc roztříštil vývoj toho CMS. Máš vymyšlené něco lepšího? (Pokud jsem to jen nepochopil, tak se omlouvám. Zas tak dlouho jsem to nestudoval.)
- iguana007
- Člen | 970
Filip111 napsal(a):
Jasně, kdo dneska vypína JS? :)
Zkoušel jsem ještě starý IE8 a tam login naběhne, v chromu nic (ale vidím login formulář v HTML).Ještě poznámka: pokud se přihlásim v IE, naběhne error 500.
mě to funguje v IE, Chrome i FF … no nechtěl bych vyvíjet na tvým kompu :)
- Rellik
- Člen | 104
Tak přidám info: Vyjížděcí přihlašování funguje ve Firefoxu, Chrome
a Konqueroru – u toho se zobrazí bez vyjíždění. Dále v Konqueroru
chyby v grafice:
Kolem tlačítek, odkazů velké čárkované bordery po kliknutí
http://www.2i.cz/4f8ce3c91a
V administraci ten horní nabídkový pruh je Xkrát větší než má být, a
tím překrývá popisy jednotlivých sekcí:
http://www.2i.cz/38fb94be6d
Jinak koukám, že jsi přidat to stažení publikovaného článku :-)
Jinak bez problému ;-)
- davidm
- Člen | 81
Konqueror je naprosto minoritni prohlizec a z beznych uzivatelu ho nikdo nepouziva … a jestli ti opravdu takova hovadina vadi, muzes napsat issue tvurcum bootstrapu, urcite nemaj nic lepsiho na praci …
- Rellik
- Člen | 104
davidm napsal(a):
Konqueror je naprosto minoritni prohlizec a z beznych uzivatelu ho nikdo nepouziva … a jestli ti opravdu takova hovadina vadi, muzes napsat issue tvurcum bootstrapu, urcite nemaj nic lepsiho na praci …
Jako mě to nevadí, ten prohlížeč už nepoužívám. Jen si chtěl
slyšet objektivní kritiku, jak píšeš v prvním příspěvku. Tak sem
napsal, že se něco špatně zobrazuje… Vím že to máš ten bootstrap a tak
si to nedělal, ale podle mě, když někdo něco nabízí, mělo by to
fungovat… ;-)
Tak už teda dál nic psát nebudu no…
- Morlok
- Člen | 26
Vyzera ze nejaky zaklad v tom mas, hodne a hodne kniznic, ale nevidim v tom velku buducnost. Kod vyzera slusne, ale od dobre navrhnuteho CMS to ma daleko. Skus najskor si napisat pozadavky, co by s tym admin mal vsetko robit, nejaky plan ako to implementacne zabespecit (pouvazovat nad modularnostou). Tiez nie je spatne si navrhnut ER-diagram, use-case pripadne. Urcite by si mal poriesit rozne typy stranok, rozlozenie stranky(layout), skladanie stranky z komponent (administratorom)… mozno si pozriet nejake existujuce CMS (joomla, typo… mozno nejake trial (napr od byznysWeb)). Ale caka ta hodne roboty. S tym gridom to budes mat tiez tazke. Ale tym si musi prejst kazdy. My mame tiez vo firme spraveny CMS, ale dost casu sa investovalo do navrhu (mesiac urcite), tvorby komponent (DataGrid, EditableDataGrid, TreeGrid, TabPanel, FormTabPanel, Window, FormWindow, Gallery, ButtonSet…) bez ktorych si neviem predstavit tvorbu akehokolvek administracneho systemu. Sory za moju kritiku, ale tak nejak to vidim zatial.
PS: zavidim ti model, vyzera fakt pekne, nieco podobne by som chcel sprovoznit aj ja, ale doctrine si myslim ze je dost narocne.
- Jan Suchánek
- Člen | 404
Pokud někdo řeší, nejen na OS X, chybu při generování schéma databáze:
Schema-Tool failed with Error
'SQLSTATE[HY000] [2002] No such file or directory'
while executing DDL: CREATE TABLE
A používá takovovou blbost jako je XAMPP nebo MAMP :) Řešením je pro MAMP:
cd /var
sudo mkdir mysql
cd mysql
ln -s /Applications/MAMP/tmp/mysql/mysql.sock mysql.sock”
podrobnosti jsou zde.