Kešování: MemcachedStorage / Journal

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
yokozunacz
Člen | 5
+
0
-

Ahoj, narazil jsem na potřebu běhat nette na několika serverech, které mají společnou memcache. Protože ale chci používat tagy, které jsou fakt bezvadné, měl jsem plán, že využiju FileJournal, který servery budou sdílet přes NFS export. Tento model se zdál jako dobrý nápad ale doba ukázala, že se btfj.dat občas porušil, či zůstal locknutý a tím celá aplikace šla do kytek. Domnívám se, že to bylo množstvím přístupů z různých serverů.

Na fóru jsem narazil na post od @RadekDvorak (https://forum.nette.org/…l-v-memcache), ale zdá se mi, že to bohužel nefunguje úplně ideálně, tedy spíše mi to nefunguje vůbec.

Používáte někdo model, kdy více serverů sdílí jednu cache? Jak řešíte Joural? Nedělal jste někdo sdílený journal v memcache?

nAS
Člen | 277
+
0
-

Používáme to stejně a žurnál máme v databázi (napsat to je na pár řádků).

BTW: Mě se ten FileJournal sdílený přes NFS nezdá jako dobrý nápad už od pohledu :)

dada-amater
Bronze Partner | 52
+
0
-

nAS napsal(a):

Používáme to stejně a žurnál máme v databázi (napsat to je na pár řádků).

BTW: Mě se ten FileJournal sdílený přes NFS nezdá jako dobrý nápad už od pohledu :)

Nepretezuje to moc databazi? Prijde mi to neefektivni.

NFS je blbost, myslim ze ani neumi flock. Drive jsme pouzivali ocfs2 od Oracle a myslim, ze tam to vsechno funguje. Je to ale trochu slozitejsi na spravu nez nfs.