[Posledni sobota 22] Dobrodružná, Brno 30. 10. 2010

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

22. Dobrodružná Poslední sobota

Uff, takže proslov jako obvykle: Poslední sobota je pravidelné neformální setkání přátel nejen Nette Frameworku, střídavě pořádané v Praze a v Brně (nebo jinde). Akce je určena všem zájemcům o programování webových aplikací, ať už to jsou odborníci nebo začátečníci, znalost Nette Frameworku je samozřejmě výhodou. Vstup na akci je zdarma.

Program

  • 14:00 – sobotní oběd v restauraci Taj (mapa)
  • 15:00 – začátek ve Vačici pro všechny, co nechtějí do Taj
  • 16:00 – zahájení, představení se a úvodní slovo k tématu přístupnosti webových aplikací (David Grudl)
  • 16:30 – Roman Kabelka (1. slepý programátor v Nette) a Radek Pavlíček (vedoucí Centra pomůcek a informatiky TyfloCentra) předvedou principy práce s alternativními vstupy a výstupy, s webovou stránkou, formuláři, CSS a Javascriptem a upozorní na potencionální úskalí AJAX aplikací.
  • Praktická ukázka zpřístupnění webových aplikací postavených na Nette, přístupné komponenty
  • Vzorová pro a proti v oblasti přístupnosti prezentované na komponentě DataGrid
  • diskuze, repozitář přístupných komponent, konzultace přístupnosti konkrétních webů
  • 19:00 – orientace v ceníku Českých drah, tipy & triky (Whitek)
  • od 20.00 volná zábava

Editoval Whitek (5. 10. 2010 20:22)

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

Bratislava by sla, ale radeji bych si ji nechal na jaro – aby bylo pekne a mohli bychom si ji projit, popr. prespat (obdobne, jako byl vylet do Ostravy).

Lopo
Člen | 277
+
0
-

sakra … zrovna mi to tak naprd vychadza ze budem moset ist s autom na STK … ak sa mi to dovtedy nepodari nejako vyhaluzit …

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

OK, tedy Brno – hodil jsem to na srazy.

Nedame dohromady jeste program? Byl bych pro navstiveni Taje (to vindaloo musim jednou cele zdolat! ; )

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

Taj++ :)

wdolek
Člen | 331
+
0
-

a jak je to v brne s ubytovanim? %) … nadrazi v uherskem hradisti bylo fain, ale to bylo leto! :D

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Ubytování by se šiklo – má někdo nějaké tipy/nápady/nabídky? :)

phx
Člen | 651
+
0
-

JJ taky bych byl pro ubytovani. A nebo to musime tahnout az do rana.

Btw: bude nejaky Nette bus/vlak? Ja jedu z HK. Asi pred PCE.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

já jsem pro durch do rána :)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Davídek by mohl vzít pár těch triček, jako měl na webexpu při přednášce :)

phx
Člen | 651
+
0
-

Ad tricko taky chci! Klidne si i koupim.

grey
Člen | 94
+
0
-

tou dobou budu v brně, moh bych se stavit… kolik tam tak obyčejně bývá nováčků kterří nikoho neznaj? :/

JakubKohout
Člen | 92
+
0
-

grey napsal(a):

tou dobou budu v brně, moh bych se stavit… kolik tam tak obyčejně bývá nováčků kterří nikoho neznaj? :/

docela dost :) neměj obavy, neukousneme tě a časem poznáš že bavit se s bandou programátorů je docela jednoduchý =)

David Grudl
Nette Core | 8080
+
0
-

Mám dvě otázky:

  • Vačice ano/ne?
  • projektor máme někdo?

Pokud Vačice ne, zkuste navrhnout jiné místo.

Pokud jde o program, bude jedna zajímavá přednáška, jejíž obsah budu ještě chvíli tajit ;-), a kdo se hlásí jako další se svým příspěvkem? Docela by bylo zajímavé udělat představení NetBeans pluginu, co myslíte?

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Myslím že vačice je nejvhodnější hospoda jakou jsme mohly najít… (najít ekvivalent vačice v Praze a je to dokonalé)

PS: říkám si že bych měl pomalu shánět nocleh „po“ brněnské PS… Takže nemáte Brňáci někdo volnou vanu ze soboty na neděly???

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Pokud si pamatuju, ve Vačici projektor je, nešel by využít?

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Nějaké veřejné představení NetBeans pluginu bych ještě chvilku nechal uležet…ale s představením do budoucna počítáme (vzhledem k tomu, že jsme oba z Prahy, tak nejspíš někdy v budoucnu v Praze :-).

Editoval Ondřej Brejla (25. 10. 2010 18:28)

phx
Člen | 651
+
0
-

Taky bych rad nejaky nocleh. Nebo pojedeme az do rana? Jede nekdo z Prahy nebo z HK/PCE??? (Nette vlak, auto, bus…)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Já pojedu žlutým busem z Florence, nejspíš někdy po obědě odsud.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Davide na jakou hodinu plánuješ tu přednášku? ±
Strašně rád bych tam byl, ale večer se mi kreje…
Kdybych prijel, tak v 8 bych odchazel… :(

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

jó nette kupé… to by jsme taky mohly pořešit co? (Whitku?)

wdolek
Člen | 331
+
0
-

nette kupe :) take pocestuji masinkou. cesta tam je mi celkem fuk, ale v nedeli rano budu muset vyrazit velice casne (coz znamena, ze asi zas budu srkat cely vecer nejake dzusiky) (+ a ze prespim na nadrazi nebo v nejakem nonstopu? kdo se prida? :D)

kdyz uz se tu nacalo vybaveni – bere nekdo nejakou kamerku pro zachyceni jedinecne atmosfery a te tajene prednasky? ;)

Editoval wdolek (26. 10. 2010 12:04)

nAS
Člen | 277
+
0
-
$nette_kupe++;
$Taj++;

Editoval nAS (26. 10. 2010 12:26)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Proč vlastně všichni z Prahy jedete vlakem, když se Student Agency je to rychlejší a o polovinu levnější? O:)

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

už se to blíží tak Davide / Vítku bude Taj? chtělo by to nám zdělit ať do ní dorazíme a přijdeme dříve.

A jak tu už bylo zmíněno přednášky dát do 8h aby skončili.

BTW: Hl. Nádraží od vačice je asi 15min cesty pěšky

phx
Člen | 651
+
0
-

Ja jsem pro vlak, prtz jsem se chopen v PCE pridat. Nechce se mi moc do prahy abych hned jel do Brna. I kdyz se zlutaskem by to mozna bylo levnejsi:))

$Taj++

Editoval phx (26. 10. 2010 14:24)

David Grudl
Nette Core | 8080
+
0
-

Taj určitě dáme, jen je třeba zvážit tohle:

  1. Taj zabere reálně 2 hodiny času
  2. Ve Vačici bývá k večeru už poměrně dost hlučno

Tedy sraz by měl být v 18h – čas na přednášky – 2h. Takže musíme dát dohromady program :-) Lidi, nestyďte se a pojďte nám něco odprezentovat!

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

na me dneska trosku leze rymicka, tak doufam, ze budu do Soboty jiz v pohode.

Majkle, ja ti nevim, tuhle v patek jsem jel do Brna pendolinem i s kolem za 178Kc (z toho 25Kc slo prave na to kolo). A ohledne casu – SA jede 2:30, CD 2:43. Kdyz k tomu pripoctu riziko dopravni nehody na D1, tak mi to vyjde spis k CD.

Jinak pro me je ale nejvetsi duvod pohodli – rad si s lidmi popovidam po ceste (jak si chces povidat s az 8 lidmi najednou v busu?) popr neco udelam na note (otvirat v buse notebook mi neprijde dvakrat pohodlne), protahnu se, projdu se atd…

Vlacek bych asi videl na IC 571 Zdeněk Fibich – 12:37 Praha → (13:39 Pardubice) → 15:22 Brno, co rikate?

David Grudl
Nette Core | 8080
+
0
-

To pendolino za 178Kč je díky nějaký super slevě, nebo běžná cena? Vidím na jízdních řádek Pendolino pouze za 316 Kč. Nebo 237 Kč, ale s inkartou.

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

Davide: aby jsme zase v Taj neskončili hoďku navíc, posunul bych to radši na 14 hodin a mezi 16. a 17. by byl přesun do Vačice, přeci jen si chceme pokecat :)

  • Taky mě právě napadlo, co takhle pozvat kluky ze Živě.cz (třeba na hodně dávnou reakci na Živě.cz [dole u log frameworků])

Editoval sodae (26. 10. 2010 15:46)

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

No s tim pendolinem je to slozitejsi (ze bych si o tom dal prednasku? : D ). Totiz pokud jsem to dobre pochopil, tak Pendolino ma stejnou cenu jako normalni vlak. Jedine co je tam „navic“ je mistenka (a ta je povinna), ktera stoji 200Kc (popr. 100Kc s inkartou). Jenze na ty ranni spoje do Brna (tusim 6:39) a vecerni zpet je (do nejakeho poctu cestujicich) zdarma.

Ale ono jako neni moc o co stat – jede to stejnak 2:43h, jako ostatni rychlejsi vlaky.

paranoiq
Člen | 392
+
0
-

kdyby chtěl nějaký jihočech svízt, jedu autem z Tábora – buď přes Jihlavu nebo přes Ji.Hradec

David Grudl
Nette Core | 8080
+
0
-

Co udelat na Taj vlastni udalost na Srazy?

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

sodae napsal(a):

co takhle pozvat kluky ze Živě.cz

To nie je vobec zly napad. Jakuba Č. by som velmi rad videl/pokecal-s-nim.

Ad Taj sraz na srazy.cz: +1.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Pokud pojedete IC 571 – Zdeněk Fibich tak se jako tradičně připojím v České Třebové – 14:17 (tentokráte asi nebudu sám :-) )

phx
Člen | 651
+
0
-

Ja bych se pridal v Pardubicich (13:39) :)

JakubKohout
Člen | 92
+
0
-

myslim, že tímhle počtem budou potřeba spíš 2 kupé … Nemaj český dráhy nějakou skupinovou slevu?

iguana007
Člen | 970
+
0
-

dRaGen napsal(a):

myslim, že tímhle počtem budou potřeba spíš 2 kupé … Nemaj český dráhy nějakou skupinovou slevu?

mají ;)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Pokud pojede Nette kupé z Prahy v rozumnou dobu, asi bych se přidal – přecijen jet s Nettisty je víc fajn, navíc cena při skupinové jízdence jde o hodně dolů (zpáteční pro 8 osob vychází na nějakých 320 Kč na osobu bez místenky).

Editoval Majkl578 (27. 10. 2010 10:50)

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

Myslite na to, ze su „dušičky“ (neviem ci je to celosvetove :) ), takze vlaky budu naprate.

BTW, uz ste nejako dohodnuti kedy bude start v Taj? Bude niekto cakat na HN na vyzdvihnutie. Slovenska vyprava (zatial ja a @Lopo) dorazime o 13:35.

David Grudl
Nette Core | 8080
+
0
-

Doplnil jsem program.

newPOPE
Člen | 648
+
0
-

srigi napsal(a):

Zatial vyzeram ze by som siel s Vami. Ako presne pojdete (adam.stipak@gmail.com)

Edit: tak zmena z vyssich miest, nemozem nikam :-(

Editoval newPOPE (27. 10. 2010 18:57)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Tak na to teď koukám a pražská výprava (a všichni po trase) Taj je od 14 a vlak je naplánován až na 15:22 nechcete jet tím předešlým? tj EC 77 Antonín Dvořák ??

  • 10:39 – Praha
  • 11:41 - Pardubice
  • 12:18 – Česká Třebová
  • 13:22 – Brno
phx
Člen | 651
+
0
-

David Grudl napsal(a):
Pokud jde o program, bude jedna zajímavá přednáška, jejíž obsah budu ještě chvíli tajit ;-)

http://twitter.com/…/25528203531

Nebude nejaka prednaska ze zakulisi okolo chystanych novinkach v Nette? Nebo tim byla myslena ona pristupnost webu?

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

no jak tak na to koukám tak asi ne… ale roadmap by sebou davídek vzít mohl… :-)

David Grudl
Nette Core | 8080
+
0
-

To možná necháme na pokec, bez přednášky.

wdolek
Člen | 331
+
0
-

erm… co ta kamerka? ;) je? neni?

Vitek Jezek
hledá kolegy | 285
+
0
-

Jop, Patriku, souhlasim:

  • 10:39 – Praha
  • 11:41 - Pardubice
  • 12:18 – Česká Třebová
  • 13:22 – Brno

Sraz tedy pro Prazaky v 10:10 na Hlavaku?

Jinak na srazy jsem to hodil (kdyz se k tomu nikdo nemel, ale vsichni to chteli).

Mimochodem – nechceme rezervovat Vacici? Nebo to jiz nekdo prozretelne udelal? O: )

David Grudl
Nette Core | 8080
+
0
-

Rezervováno jest, jen nevím, kolik nás bude a jestli chtít ten levý prostor nebo ten pravý prostor s projektorem a plátnem.

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Vítku kdy je v plánu jet z Brna zpátky? To já jen kvůli té skupinové jízdence, aby měla smysl. ;)