ConfirmationDialog

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
DocX
Člen | 154
+
0
-

ConfirmationDialog

ConfirmationDialog je komponenta umožňující pohodlné ošetření akcí, vyžadujících zvýšenou pozornost a potvrzení uživatele. Díky revoluční schoponosti dynamických událostí ji lze snadno použít i v jiných komponentách jako je DataGrid. Jako samozřejmost je kompletní podpora AJAXu.

Stránka o komponentě na AddOns

Live demo

Download

Dotazy, připomínky, chyby,… vítány :)

Editoval DocX (2. 12. 2009 9:04)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Mohl bych poprosit o nějakou ukázku (demo)? Vypadá to zajímavě!

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Proč to nešoupneš do extras? I s ukázkou…

DocX
Člen | 154
+
0
-

Warden napsal(a):

Proč to nešoupneš do extras? I s ukázkou…

Protože „Na webu momentálně probíhá údržba.“… Až to pojede, dám to tam.

Ukázkový kód je v zipu. Na live demu se pracuje. Ale není težké si to vyzkoušet u sebe ;)

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Tak to pak jo.

Zkoušení u sebe je velice user ne-friendly ;-)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Rád bych to otestoval, ale je to pro PHP 5.3. Na PHP 5.3 bych rád přešel, ale nepodařilo se mi nějak rozumě pod ním rozběhat xDebug. Neumí to třeba v metodách vypisovat proměnné. Což v 5.2 fungovalo perfektně. Co používáte na debugování?

DocX
Člen | 154
+
0
-

honzakuchar napsal(a):

Rád bych to otestoval, ale je to pro PHP 5.3. Na PHP 5.3 bych rád přešel, ale nepodařilo se mi nějak rozumě pod ním rozběhat xDebug. Neumí to třeba v metodách vypisovat proměnné. Což v 5.2 fungovalo perfektně. Co používáte na debugování?

Mělo by to být PHP 5.2 kompatibilní, stačí odebrat namespace a use na začátku.

PS: Doplňeno DEMO

Editoval DocX (27. 9. 2009 14:00)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

na webu je do Úterý stop stav… (nelze nic měnit, přidávat atd…)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

DocX napsal(a):

Mělo by to být PHP 5.2 kompatibilní, stačí odebrat namespace a use na začátku.

Jo, to je mi jasné. Ale když jsi to psal pro PHP 5.3, tak asi jsi už pod PHP 5.3 něco debugoval. Co na to používáš? Protože xDebug je zatím téměř nepoužitelný. :( A nepadá ti PHP + Apache pokud používáš laděnku?

PS: Doplňeno DEMO

Super komponenta! Jenom by to ještě chtělo doplnit to točící kolečko, že se něco děje a dočasně zamknout submit buttony. (protože, pak bych to mohl odeslat vícekrát)

DocX
Člen | 154
+
0
-

honzakuchar napsal(a):

Super komponenta!

Díky :)

Jenom by to ještě chtělo doplnit to točící kolečko, že se něco děje

„Spinner“ tam byl, jen nebyl zviditelněn v CSS, ale i tak to není až tak věc komponenty.

a dočasně zamknout submit buttony. (protože, pak bych to mohl odeslat vícekrát)

Dočasně zamknout buttony, no to je věc JS :) Ale když se tak stane, tak první odeslání smaže token a druhý selže.

Docela bych ale tenhle požadavek směroval na https://componette.org/search/?…, protože tohle se zřejmě netýká jen formuláře na ConfirmationDialogu.


Jo, to je mi jasné. Ale když jsi to psal pro PHP 5.3, tak asi jsi už pod PHP 5.3 něco debugoval. Co na to používáš? Protože xDebug je zatím téměř nepoužitelný. :(

XDebug nefunguje, to vim. Vyřešil jsem to tak, že se bez něj obejdu.

A nepadá ti PHP + Apache pokud používáš laděnku?

Na tohle jsem nenarazil (LAMP). A to laděnku, profiler a fireLog docela hojně využívám (častěji teda ty poslední 2 :)

Editoval DocX (27. 9. 2009 20:41)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

DocX napsal(a):

Docela bych ale tenhle požadavek směroval na https://componette.org/search/?…, protože tohle se zřejmě netýká jen formuláře na ConfirmationDialogu.

No tak já to pořešené mám, ale řikal jsem si, že to do toho pluginu přímo nepatří, tak jsem to tam nedával.

DocX
Člen | 154
+
0
-

UPDATE

  • Upraveno demo
  • Demo aplikace bylo přibaleno do archívu s komponentou
  • Handlery potvrzovačů nyní přebírají jako poslední parametr ConfirmationDialog na kterém byl spuštěn
  • Otázka může být nyní i objekt Html

Editoval DocX (28. 9. 2009 14:30)

DocX
Člen | 154
+
0
-

Heh, včera se tu objevil požadavek na odstranění funkce lcfirst, která není v PHP 5.2. Takže jsem to upravil.

Nevím ale proč to ten někdo smazal (nehledě na to, že své úpravy je podle GPL „povinnen“ zveřejnit :)

Editoval DocX (4. 10. 2009 14:14)

grogy
Člen | 147
+
0
-

To jsem byl já, neupravoval jsem to, jen jsem na to narazil při pokusu na 5.2.9.

Hned se podívám jak jsi to udělal, jinak – zkoušel jsi to zprovoznit na původní verzi PHP, a s jakou verzí nette jsi to dělal (stable 0.9.1?), jelikož známí má problémy s provozněním – ale to bude asi jeho chyba.

Smazal jsem to omylem, když mi se zobrazili dva stejné příspěvky za sebou, smažu jeden a ten druhý šel taky ((

Editoval grogy (4. 10. 2009 14:09)

DocX
Člen | 154
+
0
-

grogy napsal(a):
zkoušel jsi to zprovoznit na původní verzi PHP, a s jakou verzí nette jsi to dělal (stable 0.9.1?), jelikož známí má problémy s provozněním – ale to bude asi jeho chyba.

To live demo na gdmt.cz používá Nette 0.9.1. V aplikaci, kterou nyní vyvíjíme, to máme nad Nette 0.9.0. Ovšem na 0.8ce jsem to nezkoušel a teoreticky by to ani fungovat nemělo ;)

DocX
Člen | 154
+
0
-

Založen GitHub

Založil jsem repozitář Confimation Dialogu na GitHubu.

Kdo chce, má nyní jednodušší cestu, jak sdílet své úpravy, či jak získat novou verzi ;)

grogy
Člen | 147
+
0
-

Dobré :)

Měl bych takový nápad. Napřed vysvětlím proč. Když komponentu použiješ v dataGridu, který jede na Ajaxu tak si stav zobrazíš pomocí flashMessage, což je ale nešikovné – nepřehledné. Příklad, uživatel bude mazat výrobky. Smázne, zobrazí se mu message, smázne další a zobrazí se nová zpráva ovšem je úplně stejná, takže uživatel nevidí rozdíl. (šlo by udělat název výrobku do message, ale to nechme stranou).

Jde mi spíš o to, jestli by šlo v úplně stejném tvaru jako to je teď mohlo vyjet okno s oznámením, které odklikneš jen „OK“. Co myslíš?

DocX
Člen | 154
+
0
-

grogy napsal(a):

Jde mi spíš o to, jestli by šlo v úplně stejném tvaru jako to je teď mohlo vyjet okno s oznámením, které odklikneš jen „OK“. Co myslíš?

Zní to pěkně :) Ovšem nevím, jestli to má nějakou návaznost na ConfirmationDialog. Tento oznamovací dialog by z něj totiž nepoužil prakticky nic až na vnořený AppForm.

Jediné, co by možná bylo užitečné, kdyby se to oznámění nějak zadrátovalo do toho ConfirmationDialogu. Ale nevím, jestli by to tam nebylo tak trochu navíc.

Kdyby to zase měl být nějaký samotný NotificationDialog, bylo by to v podstatě jen zapouzdření AppFormu.

Navíc, jak by se to chovalo bez AJAXu? Nutnost odeslání POSTu, redirectu na GET a znovunačtení stránky jen kvůli odkliknutí oznámení?

Nicméně, napadá mě, že „flashky“ ti nikdo nepřikazuje stylovat jako pruh nahoře nad stránkou. Stejně tak, jako ti nikdo nepřikazuje stylovat ConfrimationDialog jako fixed do prostřed stránky.
Chci tím říct, že flash message si můžeš nastylovat také jako „okýnko“ a JSkem do něj dát tlačítko, který ho „zničí“ :) A můžeš to udělat i bez JS ;)

Jinak já na všem vždycky hledám negativa. Neříkám, že to nezní dobře ;)

grogy
Člen | 147
+
0
-

Po tomto odůvodnění souhlasím také. Když jsem to psal, tak jsem nemyslel na vnitřní návaznosti, nýbrž jen na výsledek – ale to mazací tlačítko není vůbec špatný nápad ;)
Díky

DocX
Člen | 154
+
0
-

grogy napsal(a):

Po tomto odůvodnění souhlasím také. Když jsem to psal, tak jsem nemyslel na vnitřní návaznosti, nýbrž jen na výsledek – ale to mazací tlačítko není vůbec špatný nápad ;)
Díky

Já taky děkuju :) Nápad je to dobrý. Přesně stejný problém vlastně „provozuji“ také, ale nepřikládal jsem mu nějakou pozornost. Možná mě napadne něco geniálního až to budu implementovat, ale spíš ne :D Ale kdyby přece, tak se určitě podělím.

Jinak jsem rád, že se někdo ozívá s novými nápady :)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Na hezčí flash zprávičky používám jQuery plugin jGrowl. Ten udělá z flash message něco v tomto stylu: http://stanlemon.net/…/jgrowl.html

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

honzakuchar: moc pěkné :)

grogy
Člen | 147
+
0
-

Ha.. tak tohle vypadá fakt moc pěkně.. asi to implementuji a tím vyřeším problém zmiňovaný výše. Dík. ;)

timbulko
Člen | 85
+
0
-

Dá sa dialóg použiť aj na operácie v DataGride (teda pre viac riadkov naraz) ?

DocX
Člen | 154
+
0
-

timbulko napsal(a):

Dá sa dialóg použiť aj na operácie v DataGride (teda pre viac riadkov naraz) ?

No to jsem nezkoušel. On to DataGrid dělá přes vlastní signál handler, který pak volá callback metodu.

Vlastně to asi nemusí vadit. Do vlastního callbacku vložíme kód, který zobrazuje dialog a uloží mu parametry (jako například v infinite dialogu z examplu), a výsledná akce by se provedla až na handleru potvrzení dialogu.

Editoval DocX (13. 10. 2009 22:49)

DocX
Člen | 154
+
0
-

Jo jen tak BTW. Proč mi nikdo neřekl, že DataGrid umí předat do destination akce pole s dalšími statickými parametry? Tím by se dalo dialogu říct jaký dialog zobrazit a nemuselo by se dělat s těmi „dynamickými“ signály :) No ale aspoň je vidět jak je Nette všestranný :)

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

Narazil jsem na problém
v presenteru mam (viz pod.) podstatě podle ukázky a v šabloně
místo odkazu se vytvoří „error: Unknown signal ‚ConfirmationDialog:confimDelete!‘.“ a komponenta existuje takže kde je problém ? dík

public function createComponentConfirmForm($name)
{
        $form = new ConfirmationDialog($this, $name);

        $form->addConfirmer(
                'delete', // název signálu bude 'confirmDelete!'
                array($this, 'deleteItem'), // callback na funkci při kliku na YES
                'Opravdu smazat?' // otázka (může být i callback vracející string)
        );
}
{control confirmForm}

<a href="{link confirmForm:confimDelete! id => $picture->getId()}">Smazat</a>
redhead
Člen | 1313
+
0
-

Nechybí ti tam ‚r‘ ??? ConfiRmDelete!

Editoval redhead (17. 10. 2009 21:32)

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

aha ja to kopíroval přímo odsud z ukázky , díky

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Kdo používá PHP < 5.3 tak si někam do aplikace doplňte tuto funkci:

if(!function_exists('lcfirst'))
{
	function lcfirst($str)
	{
		$str{0} = strtolower($str{0});
		return $str;
	}
}

Ještě se chci zeptat, co dělá \ před funkcí, v PHP < 5.3 mi to zas dělá neplechu:
Warning: Unexpected character in input: ‚\‘ (ASCII=92) state=1 in C:\xampp\htdocs\rswcz\app\extras\ConfirmationDialog\ConfirmationDialog.php on line 147

if (!is_callable($question) && !\is_string($question))
	throw new InvalidArgumentException('$question must be callback or string.');

Editoval gmvasek (31. 10. 2009 10:47)

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

V PHP 5.3 by to mělo označovat (pokud se nemýlím) globální funkci.

DocX
Člen | 154
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

V PHP 5.3 by to mělo označovat (pokud se nemýlím) globální funkci.

Předně tak. Tak to se omlouvám, projížděl jsem to a snažil se tyhle (zbytečné) nekompatibility odstranit. Myslím, že i to lcfirst, jsem jednou předělával tak, aby to bylo bez zásahu použitelné v 5.2.

Kouknu se ještě na to, co to vlastně na serveru nabízíme :)

deric
Člen | 93
+
0
-

Je možné nahradit inline php5.3 fci, tak abych mohl v php5.2 předat parametr z DataGridu?

$form->addConfirmer(
	'enable',
	array($this, 'confirmedEnable'),
	function ($dialog, $params) {
         	return sprintf('Do you realy want to enable user \'%s\'?', $params['id']);
	});

btw. odkud se berou parametry $dialog a $params?

DocX
Člen | 154
+
0
-

deric napsal(a):

Je možné nahradit inline php5.3 fci, tak abych mohl v php5.2 předat parametr z DataGridu?

Jistě, že jde. Jeto klasický PHP callback. Takže můžeš udělat funkci v presenteru a pak tam napsat například

<?php
   ... array($this, 'FormatDeleteDialog') ...
?>

btw. odkud se berou parametry $dialog a $params?

$params se berou ze signálu, který spustí dialog. $dialog je odkaz na instanci dialogu nad kterym se ta funkce spustila ( pro možnost např. změnit text v tlačítku apod. ).

deric
Člen | 93
+
0
-

DocX napsal(a):

ok, chápu. díky moc

bazo
Člen | 620
+
0
-

ahoj,

mam problem, ze aj po kliknuti na no v dialogu sa prevedie funkcia priradena pre yes – teda u mna konkretne zmazanie zaznamu

<?php
function createComponentConfirmForm()
    {
    	$form = new ConfirmationDialog();
        $form->addConfirmer(
                        'delete', // název signálu bude 'confirmDelete!'
                        array($this, 'deletePage'), // callback na funkci při kliku na YES
                        array($this, 'questionDelete') // otázka (může být i callback vracející string)
                        );
        return $form;
	}

	public function questionDelete($dialog, $params)
	{
		return 'Really delete Page '.$params['title'].'?';
	}

	public function deletePage($params, $dialog)
	{
		$title = $params;
		$webalized_title = String::webalize($title);
		try{
			$this->model('pages')->delete($title);
			$this->model('menuItems')->deleteRelated($webalized_title);
			$this->flash('Page '.$title.' deleted!');
			$this->invalidateControl('grid');
		}
		catch(DibiDriverException $e)
		{
			$this->flash($e->getMessage());
		}
	}
?>

vlastne je to vsetko podla prikladu. neviete kde je pes zakopany? diky

DocX
Člen | 154
+
0
-

Ahoj,

z toho co jsi poslal mě nenapadá, kde by mohl být kámen úrazu :) Můžeš postnout ještě jak to maš v template a jak se ten dialog vyvolá (linkem, datagridem,…).

bazo
Člen | 620
+
0
-

v sablone je

{block #content}
	{control tabs}
	{control confirmForm}
{/block}

v taboch sa vytvori dataagrid a tam sa vyvolava tento dialog ajxom

<?php
$grid->addAction('Delete', 'confirmForm:confirmDelete!', null, $useAjax = TRUE);
?>
DocX
Člen | 154
+
0
-

.Tyjo, fakt mě nenapadá, kde by mohl být problém :(

Z ConfirmationDialogu se ten callback volá na jediném místě a to při události způsobené kliknutím na OK.

Jakou verzi Nette u toho máš? Já jsem s nejnovější ještě nepracoval a tudíž jsem ani neměl možnost ověřit jestli v ní funguje CD. Ale také mě nenapadá, jakou změnou v Nette by se tohle mohlo rozbít :(

bazo
Člen | 620
+
0
-

bolo to sposobene mojim javascriptom, takze sorry, ze som otravoval. ale vsetky ostatne formy isli, tak mi to neslo do hlavy.

pri zajaxovavani formov musia byt uvedene dva handlery

<?php
    $("form").livequery("submit",function (event) {
        $(this).ajaxSubmit();
	event.preventDefault();
    });

    $("form :submit").livequery("click",function (event) {
        $(this).ajaxSubmit();
	event.preventDefault();
    });
?>

ten druhy mi chybal co sposobilo tu chybu, aj ked netusim aky je v tom rozdiel.

lumen
Člen | 32
+
0
-

DocX napsal(a):

No to jsem nezkoušel. On to DataGrid dělá přes vlastní signál handler, který pak volá callback metodu.

Vlastně to asi nemusí vadit. Do vlastního callbacku vložíme kód, který zobrazuje dialog a uloží mu parametry (jako například v infinite dialogu z examplu), a výsledná akce by se provedla až na handleru potvrzení dialogu.

Ahoj, zrovna jsem se dostal do fáze, kdy toto potřebuju implementovat – tedy použít ConfirmationDialog u „operací“ datagridu. Nění mi úplně jasné jaký kód vložím do callbacku, aby vyvolal ten daný dialog?? A jak to udělám, aby to po odkliknutí YES provedlo danou akci?

Jinak ConfirmationDialog už mám rozchozený u „akcí“ datagridu, tak nejsem uplně mimo:)

Díky..

DocX
Člen | 154
+
0
-

Nění mi úplně jasné jaký kód vložím do callbacku, aby vyvolal ten daný dialog??
A jak to udělám, aby to po odkliknutí YES provedlo danou akci?

V továrničcce dialogu vytvoříš otázku a v kódu akce vyvoláš dialog pomocí

<?php
	$this['confirmForm']->showConfirm('nazevOtazky', array('id' => $id,...));
?>

Akorát si nejsem jist jak to vlastně proběhne. Budu přemýšlet nahlas:

Operace datagridu jedou přes form. Takže se odešle POST požadavek, tím se spustí handler operace, v ni se otevře dialog, tím se invaliduje a bude se chtít vykreslit. Takže se nesmí presměrovávat, ale nechat stránku vykreslit v POSTu.. Což asi ničemu nevadí. Kliknutím na tlačítko „ANO“ na dialogu se odešle zase form, který už obslouží callback napojený na dialog. Takže myslím OK.

Takže jak jsem řekl v továrničce dialogu vytvoříš otázku, v obsluze operace datagridu zavoláš zobrazeni dialogu a nesmis přesměrovávat a v obsluze „yesClicked“ udělaš svoji požadovanou věc ;)

lumen
Člen | 32
+
0
-

DocX napsal(a):

Takže jak jsem řekl v továrničce dialogu vytvoříš otázku, v obsluze operace datagridu zavoláš zobrazeni dialogu a nesmis přesměrovávat a v obsluze „yesClicked“ udělaš svoji požadovanou věc ;)

Supr, takže je to tak jak píšeš. Jen mám jeden problém. Po kliku na tlačítko v datagridu se mi zobrazí ConfDialog a v něm otázka – přes parametr $params si sem předám pole ID a to pak vypíši uživateli v otázce (to mi všechno funguje). Po stisku YES se spustí funkce „confirmedDelete“, která se má o smazání vybraných položek v datagridu postarat (to mi taky funguje). Jenže je problém že tato funkce má parametr $id a tato proměnná obsahuje pouze jednu hodnotu (není to pole). Jak tedy do této funkce dostat pole s ID hodnotami? Díky

DocX
Člen | 154
+
0
-

parametry, které se po potvrzení předají obsluhující funkci, se ukládají do session v okamžiku zavoláni showConfirm. Myslím, že by neměl být problém tam hodit pole nebo jakýkoliv jiný objekt schopný serializace.

lumen
Člen | 32
+
0
-

DocX napsal(a):

parametry, které se po potvrzení předají obsluhující funkci, se ukládají do session v okamžiku zavoláni showConfirm. Myslím, že by neměl být problém tam hodit pole nebo jakýkoliv jiný objekt schopný serializace.

No, nejsem si jistý jestli to chápu… Prostě do funkce, která vytváří otázku se mi podaří dostat pole ID, ale do funkce pro zpracování kliku na YES už ne – je tam POUZE jedno ID. Asi bude lepší ukázat kód:

<?php
	public function renderDefault()
	{
		$this['rolesGrid'];
		$this->template->showAjaxLinks = !$this['confirmForm']->isVisible();
		$this->invalidateControl('links');
	}

	// tovarna datagridu
	protected function createComponentRolesGrid()
	{
		$grid = new DataGrid;
		$grid->keyName = 'ID'; // for actions or operations
		$grid->addColumn('name', 'Role');
		...
		$operations = array('delete' => 'smazat'); // define operations
		$callback = array($this, 'gridOperationHandler');
		$grid->allowOperations($operations, $callback, 'ID');
		...
		return $grid;
	}

	// zpracování kliku na tlačítko datagridové operace
	public function gridOperationHandler(SubmitButton $button)
	{
		$grid = $this->getComponent('rolesGrid');
		$form = $grid->getForm();

		// was submitted?
		if ($form->isSubmitted() && $form->isValid()) {
			$values = $form->getValues();
			if ($button->getName() === 'operationSubmit') {
				$operation = $values['operations'];
			} else {
				throw new InvalidArgumentException("Unknown submit button '" . $button->getName() . "'.");
			}

			$rows = array();
			foreach ($values['checker'] as $k => $v) {
				if ($v) {
					$row = $this->model['users_roles']->find($k)->fetch();
					$rows[] = $row['name'];
				}
			}

			if (count($rows) > 0) {
				$this['confirmForm']->showConfirm('multdelete', $rows);

			} else {
				$grid->flashMessage('Nejsou vybrány žádné položky', 'warning');
				$grid->invalidateControl();
			}
		}
	}

	// tovarna ConfirmationDialogu
	public function createComponentConfirmForm()
	{
		$form = new ConfirmationDialog();
		$form->getFormElementPrototype()->addClass('ajax');

		$form->addConfirmer(
			'multdelete',
			array($this, 'confirmMultiDelete'),
			array($this, 'questionMultiDelete'));

		return $form;
	}

	// funkce vytvářející otázku pro ConfirmationDialog
        public function questionMultiDelete($dialog, $params)
        {
		return "Opravdu chcete smazat ".implode(', ', $params)."?";
        }

	// funkce zpracování kliku na YES v ConfirmationDialogu
        public function confirmMultiDelete($id)
        {
		== ZDE JE PROBLEM ===
		// proměnná $id není polem a obsahuje pouze jedno ID číslo
	}
?>

Předem díky za ochotu, už fakt nevím co s tím…

bazo
Člen | 620
+
0
-

v questionMultiDelete si to uloz do session a v confirmMultiDelete si to zas vytiahni

lumen
Člen | 32
+
0
-

diky… to zabralo:)

DocX
Člen | 154
+
0
-
<?php
	$this['confirmForm']->showConfirm('multdelete', $rows);
?>

->

<?php
	$this['confirmForm']->showConfirm('multdelete', array($rows));
?>

Je to pole parametrů, které se předají funkci. Takže když tam dáš pole a funkci máš jen s 1 parametrem, tak se do něj předá samozřejmě jen první prvek…

lumen
Člen | 32
+
0
-

DocX napsal(a):

<?php
	$this['confirmForm']->showConfirm('multdelete', array($rows));
?>

Aha… tak toto je ještě lepší:)

Kaspis
Člen | 13
+
0
-

Zdravím,

přešel jsem z v. 0.9.2 na v. 0.9.3. Ve starší verzi mi v pořádku confirmForm fungovali, měl jsem zde jen potvrzování při mazání záznamů (v dataGridu). Nějak se teď motám v těch továrničkách na komponenty, nevim… Laděnka teď s novou verzí nette hlásí chybu: „Component with name ‚confirmForm‘ does not exist.“

kód v šabloně:

{block #frameContent}
<h2>{$title}</h2>
{snippet}
{control confirmForm}
{widget polozkyVMenu}
{/snippet}

kód presenteru:

function createComponentConfirmForm()
{
	$form = new ConfirmationDialog();
	$form
	->addConfirmer('delete',
	array($this->presenter, 'actionDelete'),
        'Opravdu chcete položku smazat?'
	);
	return $form;
}

Může mi někdo poradit, nasměrovat, předem moc díky.