Změna pořadí prvků mezi více containery

freely111
Člen | 41
+
0
-

Ahoj, je možné poskládat pořadí input prvků mezi více kontejnery ve formuláři?

Mám např.:

<?php
$A = $form->addContainer('A');
$B = $form->addContainer('B');

$A->addText('a1', 'a1', NULL, 100);
$B->addText('b1', 'b1', NULL, 100);
$A->addText('a2', 'a2', NULL, 100);
$B->addText('b2', 'b2', NULL, 100);
?>

Já bych rád, abych si po odeslání formuláže mohl z getValues() vyzobnout čiště jen ty dvě pole a1[] a a2[].

Kontejnery mi ty prvky ale sloučí k sobě v rámci konkrétního kontejneru. Jde to prosím nějak nastavit?
Používám pro vykreslení formuláře standard nette ve výchozím režimu. Při manuálním renderování formuláře by to asi problém nebylo nastavit, ale jde to i bez manuálního sestavení formuláře?

Pokud to nelze, napadá mě, že si těch konktejnerů udělám víc a po odeslání si různé pole kontejnerů sloučím do těch dvou co potřebuji, a které pošlu dál apod. Ale to se mi moc nelíbí, nejraději bych chtěl hned po odeslání obdržet z getValues() dvě pole a1[] a a2[].

Děkuji za rady.

greeny
Člen | 405
+
0
-

Pokud chceš pole a1, a2, není nic snažšího než zavolat $form["A"]->getValues();, kde budou hodnoty jen z prvků a1 a a2.

Pokud mluvíš o renderování, tak pořadí prvků musíš vyřešit přes custom renderer.

freely111
Člen | 41
+
0
-

greeny napsal(a):

Pokud chceš pole a1, a2, není nic snažšího než zavolat $form["A"]->getValues();, kde budou hodnoty jen z prvků a1 a a2.

Pokud mluvíš o renderování, tak pořadí prvků musíš vyřešit přes custom renderer.

Díky za reakci, mluvím o renderování, tak aby se input prvky vykreslily přeházeně napříč těmi kontejnery. Pochopil jsem tedy, že bez nastavení custom renderer to nepůjde, tak asi OK, jestli jiná možnost není. Díky.

RSS tématu Téma zavřeno