Nový Nette DataGrid pro Bootstrap s možností vypsat strom

mesour
Nette Blogger | 236
+
+1
-

tom napsal(a):

Jestli to chápu správně, tak výsledkem každého handleru navázaného na Row selection je ajaxový request.

Potřebuju pomocí handleru stáhnout soubor, je možné nastavit aby se nejednalo o ajaxový request ale klasický? Pokud ne, tak kde se dá modifikovat ajax (a jak) tady toho gridu aby pro tento případ vykonal ještě otevření stránky, která to stažení souboru udělá?

Díky moc

Připravuji verzi 2.0. Každým dnem jí zveřejním (ještě nevím přesně kdy, dodělávám dokumentaci a testuji kvůli případným chybám).

Tam to bude takto, vše bude našeptávat. Do callbacku například activeSelected přijde jeden argument. Bude to pole a bude obsahovat vybrané řádky. Název linku a text pro confirm bude překládaný uživatelským překladačem.

$selection = $grid->enableRowSelection();

$selection->addLink('Active')
	->onCall[] = $this->activeSelected;

$selection->addLink('Unactive')
	->setAjax(FALSE) // tady vypneš AJAX
	->onCall[] = $this->unactiveSelected;

$selection->addLink('Delete')
	->setConfirm('Really delete all selected users?')
	->onCall[] = $this->deleteSelected;
tom
Člen | 171
+
0
-

OK super, budu se tesit

mesour napsal(a):
Připravuji verzi 2.0. Každým dnem jí zveřejním (ještě nevím přesně kdy, dodělávám dokumentaci a testuji kvůli případným chybám).

tom
Člen | 171
+
0
-

Narazil jsem na neprijemnou vec u razeni – ordering.

Pouzivam

  • Grid ve verzi 1.4.5
  • jquery.nette.js
  • jquery-2.1.3.min.js

Kdyz si kliknu na order nejakeho sloupce a divam se do vypisu Firebugu na na GETy, tak na poprve se provede jeden to je OK. Pri dalsim kliknuti se uz provedou 2, pro dalsim 4, pak 8, 16 atd …

V gridu nenastavuji zadny order, vse nechavam defaultni.

Cim by to mohlo byt?

mesour
Nette Blogger | 236
+
0
-

tom napsal(a):

Narazil jsem na neprijemnou vec u razeni – ordering.

Pouzivam

  • Grid ve verzi 1.4.5
  • jquery.nette.js
  • jquery-2.1.3.min.js

Kdyz si kliknu na order nejakeho sloupce a divam se do vypisu Firebugu na na GETy, tak na poprve se provede jeden to je OK. Pri dalsim kliknuti se uz provedou 2, pro dalsim 4, pak 8, 16 atd …

V gridu nenastavuji zadny order, vse nechavam defaultni.

Cim by to mohlo byt?

Na tohle jsem už přišel a určitě je to opravené v aktuálním dev-master. Čím to ale bylo si už nepamatuji. Napadá mě se podívat do commitů. Na grid.mesour.com to funguje OK a na localu mi to také běží.

mesour
Nette Blogger | 236
+
0
-

tom napsal(a):

OK super, budu se tesit

mesour napsal(a):
Připravuji verzi 2.0. Každým dnem jí zveřejním (ještě nevím přesně kdy, dodělávám dokumentaci a testuji kvůli případným chybám).

Verze 2.0 už je hotová v branchi devel. Ještě dokončuji tu dokumentaci :-) A pak hned z dev-master udělám 1.4.5, udělám pull reguest a mergnu devel s materem a udělám release 2.0.0 :-)

Je možné, že v branchi devel budu dělat nějaké malé změny, ale většina je hotová :-)

Editoval mesour (16. 1. 2015 0:11)

tom
Člen | 171
+
0
-

Dívám se, že změn je tam dost, tak to počkám na tu dokumentaci :-)

mesour napsal(a):

tom napsal(a):

OK super, budu se tesit

mesour napsal(a):
Připravuji verzi 2.0. Každým dnem jí zveřejním (ještě nevím přesně kdy, dodělávám dokumentaci a testuji kvůli případným chybám).

Verze 2.0 už je hotová v branchi devel. Ještě dokončuji tu dokumentaci :-) A pak hned z dev-master udělám 1.4.5, udělám pull reguest a mergnu devel s materem a udělám release 2.0.0 :-)

Je možné, že v branchi devel budu dělat nějaké malé změny, ale většina je hotová :-)

Siam
Člen | 54
+
0
-

Ahoj, ze zvědavosti jsem se podíval na demo a zamrzá mi ve Firefoxu verze 35. Přestává reagovat script. Asi je něco špatně…

mesour
Nette Blogger | 236
+
+1
-

Siam napsal(a):

Ahoj, ze zvědavosti jsem se podíval na demo a zamrzá mi ve Firefoxu verze 35. Přestává reagovat script. Asi je něco špatně…

Aha a víš při jaké akci se to děje? Hodilo by se mi více info pro simulaci.

EDIT: Aha právě jsem na to koukl chyba je hned po doc.ready a když to otevřu v debuggeru, tak to zůstane na nějaké řádce v jquery.js to je divné, asi se zbláznil debugger. Přes víkend se na to podívám a zjistím čím to je ;-)

Editoval mesour (17. 1. 2015 0:58)

mesour
Nette Blogger | 236
+
+1
-

mesour napsal(a):

Siam napsal(a):

Ahoj, ze zvědavosti jsem se podíval na demo a zamrzá mi ve Firefoxu verze 35. Přestává reagovat script. Asi je něco špatně…

Aha a víš při jaké akci se to děje? Hodilo by se mi více info pro simulaci.

EDIT: Aha právě jsem na to koukl chyba je hned po doc.ready a když to otevřu v debuggeru, tak to zůstane na nějaké řádce v jquery.js to je divné, asi se zbláznil debugger. Přes víkend se na to podívám a zjistím čím to je ;-)

Tak jsem na to přišel rovnou hned. Je to tím pluginem pro zobrazování řádků kódu, takže to není nic v gridu, ale pouze v demu. Tím pádem stránky basic, full, tree a settings zatím nebudou ve FF fungovat. Ten plugin upravím nebo ho zatím odstraním, ale dostanu se k tomu až během víkendu.

Díky za report :-)

Editoval mesour (17. 1. 2015 1:20)

mesour
Nette Blogger | 236
+
0
-

tom napsal(a):

Jestli to chápu správně, tak výsledkem každého handleru navázaného na Row selection je ajaxový request.

Potřebuju pomocí handleru stáhnout soubor, je možné nastavit aby se nejednalo o ajaxový request ale klasický? Pokud ne, tak kde se dá modifikovat ajax (a jak) tady toho gridu aby pro tento případ vykonal ještě otevření stránky, která to stažení souboru udělá?

Díky moc

Přehlédl jsem dotaz ohledně úpravy JS, pro info je to tenhle soubor řádek 132 https://github.com/…selection.js#L132 Jestli to tedy potřebuješ nějak nutně, tak tam a pak obsah tohoto souboru hoď do https://github.com/…/src/grid.js na řádek pod komentářem /* grid_selection.js */

Jak jsem psal, tak v 2.0 AJAX půjde vypnout rovnou z PHP :-) Demo už mám skoro připravené, už mi zbývá jen sekce Components a jeden nový column + vyřešit ten problém na demu ve Firefoxu a půjde to online :-)

Editoval mesour (17. 1. 2015 1:19)

tom
Člen | 171
+
0
-

Můžu se zeptat, kdy by mohla být venku verze 2.0? Dívám se na ni v devel, ale když ji použiju, tak mi přestane fungovat DibiDataSource (nevrací žádné data) tak si raději počkám i na tu dokumentaci.

Dík

mesour
Nette Blogger | 236
+
0
-

tom napsal(a):

Můžu se zeptat, kdy by mohla být venku verze 2.0? Dívám se na ni v devel, ale když ji použiju, tak mi přestane fungovat DibiDataSource (nevrací žádné data) tak si raději počkám i na tu dokumentaci.

Dík

V DibiDataSource byl problém, ale už je opravený. Už k tomu najdeš dokumentaci a také už se dá instalovat pomocí „mesour/datagrid“: „2.0.0“. Během dneška, až se k tomu dostanu sem napíši nějaké info o nové verzi a také fixnu dokumentaci pro Firefox (zatím jsem jen zakomentoval řádky, který chybu dělaly, tím pádem na některých stránkách nemusí sedět čísla řádků s kódem). Mimo jiné bylo fixnuté hlavní menu pro mobilní telefony. Takže už je možné si na mobilu kompletně procházet dokumentaci.

Editoval mesour (19. 1. 2015 13:11)

mesour
Nette Blogger | 236
+
+3
-

Konečně jsem se dostal ke zveřejnění verze 2.0.0. Je k ní hotová dokumentace a dá se přepínat mezi starou a novou verzí. Je tam hodně změn a API není zpětně kompatibilní.

Tady je seznam hlavních změn:

  1. Vše je zanořené v namespace \Mesour\DataGrid\… dříve pouze \DataGrid\…
  2. Metoda column byla z gridu odstraněna a nahradily jí metody addText, addDate atd. První parametr je vždy ID sloupce a druhý nepovinný je text hlavičky. Jediný metoda addActions pro buttony má pouze jeden parametr text hlavičky.
  3. Byl odstraněn sloupec Button a DropDown. Pro button a dropdowny přibyl sloupec Actions s metodami addButton a addDropDown.
  4. Byla změněna inicializace Row selection. Nyní je celá objektová a nastavují se pouze callbacky místo přímých linků a také přibyla metoda na vypnutí AJAXu: http://grid.mesour.com/…c/selection/#…
  5. DataSource se již neposílá v constructoru gridu, ale přibyla metoda setDataSource, takže vytvoření instance gridu požaduje IComponent a name, jako jiné Nette componenty.
  6. Primary key se už nenastavuje na gridu, ale pouze na DataSource a je povinný ho vždy nastavit.
  7. Status button je nyní poděděný od Buttonu, takže není potřeba dělat instanci button a nastavovat ji pro StatusButton
  8. Metoda setPagerLimit byla odstraněna a limit itemů na stránku je nyní prvním parametrem metody enablePager
  9. Pro přidání sloupců se používají metody začínající add a na zapnutí rozšíření metody začínající enable.
  10. Přibyl sloupec Container. Nyní je možné dát více sloupců do jednoho <td>, například tímto způsobem spojit jméno a příjmení (lepší pokud je použita inline editace).

Tohle jsou asi nejdůležitější změny. V dohledné době mám v plánu přidat API reference a repozitář se sandboxem. Budou to zdrojáky dokumentace/dema. Ohledně dalšího vývoje a plánovaných novinek se zmíním na přednášce 31.1.

Phalanx
Člen | 310
+
0
-

Ahoj, chtěl bych poděkovat za parádní doplněk. Ovšem mám k němu i menší kritiku a současně prosím o radu – při práci s vyšším objemem dat (nyní 25 000 záznamů v tabulce) už se mi stránka načítá 10–20 sekund na localhostu (bez doplňku max 0,5s). Mohl by mi někdo prosím poradit jak pracovat s vyšším objemem dat? Potřeboval bych mapovat stotisíce až miliony záznamů z databáze.

Moje postřehy:

  1. vyřadil jsem standartní js filtr kvůli objemu dat do html a udělám si vlastní ve formuláři
  2. Nevím jestli na tom nějak záleží, ale používám DibiDataSource pro připojení dat
  3. Docela často se mi stává, že javascript problikává mezi dvěma stránkama…

Editoval Phalanx (17. 2. 2015 11:46)

mesour
Nette Blogger | 236
+
0
-

Phalanx napsal(a):

Ahoj, chtěl bych poděkovat za parádní doplněk. Ovšem mám k němu i menší kritiku a současně prosím o radu – při práci s vyšším objemem dat (nyní 25 000 záznamů v tabulce) už se mi stránka načítá 10–20 sekund na localhostu (bez doplňku max 0,5s). Mohl by mi někdo prosím poradit jak pracovat s vyšším objemem dat? Potřeboval bych mapovat stotisíce až miliony záznamů z databáze.

Moje postřehy:

  1. vyřadil jsem standartní js filtr kvůli objemu dat do html a udělám si vlastní ve formuláři
  2. Nevím jestli na tom nějak záleží, ale používám DibiDataSource pro připojení dat
  3. Docela často se mi stává, že javascript problikává mezi dvěma stránkama…

Pro ty co mají problém s exportem csv v češtině jsem si udělal metodu

	private function fixEncoding($data) {
		return mb_convert_encoding($data, "ISO-8859-2", "UTF-8");
	}

kterou pak volám na všechen výstup, např.

	$header_arr[] = $this->fixEncoding($column->getText());
	$header_arr[] = $this->fixEncoding(reset($column));
	$header_arr[] = $this->fixEncoding($column);

atd. atd.

Ahoj, právě jsem to otestoval a skutečně DibiDataSource je pomalá. Optimalizoval jsem co šlo a dostal jsem se na 1/3 původního času (vlastně jsem se dostal ± na čas, za který to vyřídí čistá Dibi bez zaobalení v Gridovém DataSourcu).

Stejně ale na tabulce s 2,7m záznamy to trvá kolem 3 sekund. Oproti tomu NetteDbDataSource to trvá pouze 50ms. Přes víkend jsem dělal na Gridu nějaké změny, kouknu ještě na to kódování v exportu, hodím to do Gitu a udělám z toho verzi 2.0.3.

Používáte už nový Grid 2.0+? Pokud ne, tak ty optimalizované DataSourcy budu dávat i do starší verze a udělám 1.4.6.

Při tolika záznamech, ještě když jsou různorodé určitě použít vlastní filtr. Plánuji pak na default filtr dát omezení, že se při určitém počtu unikátních záznamů nezobrazí checkboxy.

@Phalanx Co se týče toho JavaScriptu. Co přesně myslíte tím problikáváním mezi dvěma stránkami?

K updatu bych se měl dostat ještě dnes. Nechci ale nic slibovat, kdybych to náhodou nestihl. Ale během následujících pár dní s tím můžete počítat. Případně mohu poslat optimalizované soubory na mail, abyste si to mohl zatím nahradit než proběhne update.

Editoval mesour (3. 2. 2015 13:13)

Phalanx
Člen | 310
+
0
-

@mesour tak to je paráda, takovou reakci jsem vůbec nečekal. Mockrát děkuji. Ano, zatím testuji nejnovější Grid a pokud bude použitelný i s miliony záznamů, nemám vůbec co řešit a zrovna ho nasadím na aplikace.

ad problikávání: Projevuje se mi v ajaxových požadavcích. Řekněme, že kliknu například na seřazení sloupce, pak něco jiného, pak třeba na jinou stránku v paginatoru. Ajaxově načítaný obsah se mezi sebou začne bít (tj. problíkávat). Jednou naskočí výsledek, pak zpětné hodnoty, pak výsledek a takhle se to opakuje.

Když se dívám do chrome konzole v sekci síť, klepnutím na jediné tlačítko se mi jakoby násobí počet requestů. Nyní třeba z 375 → 539 → 742 → 984

mesour
Nette Blogger | 236
+
0
-

Phalanx napsal(a):

@mesour tak to je paráda, takovou reakci jsem vůbec nečekal. Mockrát děkuji. Ano, zatím testuji nejnovější Grid a pokud bude použitelný i s miliony záznamů, nemám vůbec co řešit a zrovna ho nasadím na aplikace.

ad problikávání: Projevuje se mi v ajaxových požadavcích. Řekněme, že kliknu například na seřazení sloupce, pak něco jiného, pak třeba na jinou stránku v paginatoru. Ajaxově načítaný obsah se mezi sebou začne bít (tj. problíkávat). Jednou naskočí výsledek, pak zpětné hodnoty, pak výsledek a takhle se to opakuje.

Když se dívám do chrome konzole v sekci síť, klepnutím na jediné tlačítko se mi jakoby násobí počet requestů. Nyní třeba z 375 → 539 → 742 → 984

Jak jsem psal zde: https://forum.nette.org/…vypsat-strom?p=6 Tak už jsem tohle řešil a vyřešil jsem to. Je to divné na demu to normálně funguje. Případně jsem už udělal sandbox, takže zde: composer create-project mesour/datagrid-sandbox. Tam mi to také funguje a nic se necyklí.

mesour
Nette Blogger | 236
+
+1
-

Pro info. Přidal jsem sandbox pro 2.0+ a API pro 2.0.3, 2.0.0 a pro 1.4.5

Sandbox

composer create-project mesour/datagrid-sandbox

Editoval mesour (9. 2. 2015 5:37)

Phalanx
Člen | 310
+
0
-

Ano, omlouvám se. Na jednom projektu jsem použil ještě verzi 1.4.5 a tam mi to právě dělalo. Budu se těšit na verzi 2.0.3 a po vydání si to přepíšu. Mockrát díky! :)

mesour
Nette Blogger | 236
+
+6
-

Zdravím, verze 2.0.3 je venku :-)

Změny:

  • Byly dokončeny subItemy (http://grid.mesour.com/…2/sub-items/)
  • Byl přidán sloupec Template (http://grid.mesour.com/…mn/template/)
  • Sloupci Number přibyla metoda setUnit
  • Componenta link umožňuje toto „new Link(‚User:edit‘, array(‚id‘ ⇒ ‚{user_id}‘))“, funguje i stará inicializace
  • Přibyly ikonky pro řazení, dříve pouze A-Z, Z-A a nyní také 1–9, 9–1 a speciální pro sloupec Status
  • Pro callbacky se nyní interně požívá Nette\Utils\Callback
  • Byl upraven export pro sloupce container a template

Mimo jiné jsem přidal do dema možnost přispět na vývoj. Myslím, že Grid už je v takovém stavu, že všechny důležité funkce jsou již zapracované. A pořád jsou zde další podněty k novým vlastnostem. Vzhledem k tomu, že Grid je zdarma a ulehčuje vám práci a šetří tím pádem peníze, tak aby byla nadále větší motivace vyvíjet Grid, jakýkoliv příspěvek je vítán ;-) Přidám pak i seznam donorů.

Také, když někdo rychle potřebuje nějakou novou vlastnost, není problém si udělat na GitHubu fork a poslat pull request. Jediní dva, kdo zatím takto pomohli byly @jazby a @vymak tímto oběma děkuji ;-)

Mimo jiné @jazby semnou grid konzultuje už od začátku a byl jeho nápad, abych z toho udělal open-source. Například ty filtry na způsob Excelu, SubGridy nebo zjednodušit inicializaci to byly jeho nápady. Jemu patří velké díky :-)

Editoval mesour (11. 2. 2015 14:49)

mpis
Člen | 65
+
0
-

Velké díky patří vám všem třem.
Do teď to byl velmi nadprůměrný vynikající grid.
Ale přidáním subGridů se vyšvihl do galaktických výšin.
Hodně dobrá práce chlapci.
Už se těším na víkend jak ho začnu zkoušet.

Pavel Kravčík
Člen | 1182
+
0
-

Ty suby vypadají dobře. We need go deeper. Škoda, že jsem rozepsal projekt v Grido a strávil nad tím už měsíc. :(

mesour
Nette Blogger | 236
+
0
-

Pokud by na video někdo nenarazil jinde, tak tady je video z Posoboty 31.1.2015 youtu.be, kde jsem představoval Mesour DataGrid.

Přemýšlím nad další přednáškou už trochu podrobnější a zajímavější, ale bude to nejdřív tak koncem první poloviny roku.

Editoval mesour (14. 2. 2015 1:58)

FJP
Člen | 124
+
0
-

mpis napsal(a):

mesour napsal(a):
Jak to myslíš pošleš rovnou do excelu? Export je do CSV, takže je z toho pak nutné excel udělat. Export přímo do excelu dělat nebudu, protože bych musel dávat součástí gridu nějakou PHP knihovnu pro práci s excelem a ty bývají opravdu velké a přeobjektované.

Už vím přesně, jak to je.
Porovnávám dva gridy – Grido grid a Mesour grid.
A rozdíl je ve formátu a kódování výstupních souborů.
Mesour má UTF8 a oddělovač čárku, a pak to dělá to co jsem popisoval.
Grido má unicode (dva byty na znak) a oddělovač tabulátor. Takže když ho otevřu přímo v excelu, tak je to hned správně bez meziukládání souboru.
A tím „pošleš rovnou do excelu“ myslím to, že když dám export, tak se zobrazí dialog prohlížeče, kde se ptá, zda otevřít v excelu nebo uložit.

Ahoj, hlásím se k nepříjemnosti s nutností „meziukládání“, aby to excel přelouskal (nejdřív export otevřít př. v Notepadu a pak při ukládání nastavit kódování) – lze to nějak vyřešit?

Jinak možnost

$grid->enableExport(__DIR__ . '/../../temp/cache', null, array(), ";");

pomohla v tom, že se data nenacpou do jednoho sloupce, problém mi dělá už jen to kódování.

mesour
Nette Blogger | 236
+
+2
-

FJP napsal(a):

mpis napsal(a):

mesour napsal(a):
Jak to myslíš pošleš rovnou do excelu? Export je do CSV, takže je z toho pak nutné excel udělat. Export přímo do excelu dělat nebudu, protože bych musel dávat součástí gridu nějakou PHP knihovnu pro práci s excelem a ty bývají opravdu velké a přeobjektované.

Už vím přesně, jak to je.
Porovnávám dva gridy – Grido grid a Mesour grid.
A rozdíl je ve formátu a kódování výstupních souborů.
Mesour má UTF8 a oddělovač čárku, a pak to dělá to co jsem popisoval.
Grido má unicode (dva byty na znak) a oddělovač tabulátor. Takže když ho otevřu přímo v excelu, tak je to hned správně bez meziukládání souboru.
A tím „pošleš rovnou do excelu“ myslím to, že když dám export, tak se zobrazí dialog prohlížeče, kde se ptá, zda otevřít v excelu nebo uložit.

Ahoj, hlásím se k nepříjemnosti s nutností „meziukládání“, aby to excel přelouskal (nejdřív export otevřít př. v Notepadu a pak při ukládání nastavit kódování) – lze to nějak vyřešit?

Jinak možnost

$grid->enableExport(__DIR__ . '/../../temp/cache', null, array(), ";");

pomohla v tom, že se data nenacpou do jednoho sloupce, problém mi dělá už jen to kódování.

Ahoj, Phalanx dělal v exportu nějaké úpravy právě kvůli Excelu. V nejbližší době vytvořím novou release a v ní to už bude zapracované :-)

Phalanx
Člen | 310
+
+1
-

@FJP Jestli se ti nechce(nemůžeš) čekat na novou verzi, mrkni sem – https://github.com/…ull/19/files

stačí přidat jeden řádek do Export.php za $file = fopen..

<?php
fputs($file, chr(0xEF) . chr(0xBB) . chr(0xBF)); // add BOM to fix UTF-8 in Excel
?>
mesour
Nette Blogger | 236
+
+2
-

Tak verze 2.0.4 je venku :-)

Změny:

  • Úplně se změnila inicializace DropDownu: http://grid.mesour.com/…ts/dropdown/
  • Na každém sloupci přibyl event onRender, který je volaný před vykreslením každé buňky, takže je možné přidat na buňce například classu podle dat daného řádku. Ale pozor na to, že existuje pouze jedna instance sloupce, takže když se nastaví class=„xxx“ na řádku, kde je amount > 10, tak na ostatních amount <= 10 se musí zase zrušit.
  • Fix UTF-8 pro Excel od @Phalanx – díky za pull request :-)
  • Metoda addAttribute je deprecated, jak na sloupcích, tak na buttonech. Nahradila ji medota setAttribute.
  • Metoda addActions na gridu a na containeru má nyní parametr header povinný.

DŮLEŽITÉ: Díky změnám v DropDownu a změně metody addActions vzniknul BC break, tak na to pozor! Tohle byla výjimečná situace, kdy nebyla možnost, jak to udržet zpětně kompatibilní pouze s deprecated, v budoucnu by se takovéhle změny měly zavádět minimálně.

Také jsem přidal donor list: http://grid.mesour.com/…ion2/donors/. Pokud bude někdo posílat donate a bude chtít ke jménu také link, tak prosím pište přes kontaktní formulář zde: http://mesour.com/contact/

Díky všem, kteří poslali příspěvek na vývoj :-)

Editoval mesour (23. 2. 2015 9:13)

Pavel Janda
Člen | 977
+
0
-

Full functionality demo Hází pětikilo.

abc
Člen | 92
+
0
-

Po stazeni sandboxu a nahrani demo DB:

Warning

Missing argument 1 for Mesour\DataGrid\Column\Container::addActions(), called in C:\EasyPHP\data\localweb\mesour\app\presenters\FullPresenter.php on line 108 and defined
abc
Člen | 92
+
0
-

Následně:

FullPresenter, 112:
Nette\MemberAccessException

Call to undefined method Mesour\DataGrid\Components\DropDown::addGroup().
mesour
Nette Blogger | 236
+
0
-

Beton napsal(a):

Full functionality demo Hází pětikilo.

Díky za report. Zřejmě jsem zapomněl na update presenteru toho dema, už je to opravené :-)

mesour
Nette Blogger | 236
+
0
-

abc napsal(a):

Po stazeni sandboxu a nahrani demo DB:

Warning

Missing argument 1 for Mesour\DataGrid\Column\Container::addActions(), called in C:\EasyPHP\data\localweb\mesour\app\presenters\FullPresenter.php on line 108 and defined

abc napsal(a):

Následně:

FullPresenter, 112:
Nette\MemberAccessException

Call to undefined method Mesour\DataGrid\Components\DropDown::addGroup().

Ano, za to se omlouvám. Ještě jsem neupdatoval sandbox ani API pro novou verzi gridu. Během dneška se k tomu snad dostanu. Díky za pochopení.

Editoval mesour (23. 2. 2015 9:16)

FJP
Člen | 124
+
0
-

Phalanx napsal(a):

@FJP Jestli se ti nechce(nemůžeš) čekat na novou verzi, mrkni sem – https://github.com/…ull/19/files

stačí přidat jeden řádek do Export.php za $file = fopen..

<?php
fputs($file, chr(0xEF) . chr(0xBB) . chr(0xBF)); // add BOM to fix UTF-8 in Excel
?>

Výborně, díky :)

FJP
Člen | 124
+
0
-

Čauko,
myslím, že tady je chyba v dokumentaci: http://grid.mesour.com/…abase-table/

Nepřebývá tam „$presenter“ … ?

$grid = new \Mesour\DataGrid\Grid($source, $presenter, $name);

Koukal jsem se i do API (http://apis.mesour.com/…sicGrid.html#…) a v konstruktoru jsou jen dva parametry.

mesour
Nette Blogger | 236
+
0
-

FJP napsal(a):

Čauko,
myslím, že tady je chyba v dokumentaci: http://grid.mesour.com/…abase-table/

Nepřebývá tam „$presenter“ … ?

$grid = new \Mesour\DataGrid\Grid($source, $presenter, $name);

Koukal jsem se i do API (http://apis.mesour.com/…sicGrid.html#…) a v konstruktoru jsou jen dva parametry.

Ahoj, díky za info, už je to opravené :-) Přebýval tam source, ten se nyní posílá přes metodu setDataSource.

  • Taky jsem aktualizoval API pro 2.0.4

Editoval mesour (25. 2. 2015 14:11)

FJP
Člen | 124
+
0
-

Jinak pěkná APIna, tohle by mohlo být u všech addonů :)

mesour
Nette Blogger | 236
+
+1
-

FJP napsal(a):

Jinak pěkná APIna, tohle by mohlo být u všech addonů :)

JoJo je to super :-) No je to obyč http://apigen.org/ od českých autorů. Stačí spustit jeden příkaz na složku se zdrojáky a máš to celé hotové, práce na pár minut i s nahráním na server ;-)

raketoplan2005
Člen | 147
+
0
-

Ahoj, děkuji @mesour za velmi zajímavý Grid, včera jsem ho zkoušel, ale narazil jsem místy na podobné věci jako @Phalanx.

  • Bylo by možné přidat metodu, která by checkboxy např. na daném sloupci vypnula, nebo je vypnout v defaultu a přidat metodu která by je na daném sloupci naopak zapnula?
  • Lze nějak na určitých sloupcích vypnout filtr, resp. ho přidat jen na některé?
  • Při addDate() by se pokud uživatel nezavolá setFormat měl podle mě použít defaultní formát data místo vyhození výjimky.
  • Postrádám „reset tlačítko“, kterým je možné hromadně zrušit všechny filtry.

Ještě by mě pak zajímal v dokumentaci nějaký přehled jaké JS/CSS soubory je nutné připojit pro určitou rozšiřující funkcionalitu. Např. Stránkování a řazení mi v defaultu nefunguje, u řazení a filtrů chybí ikonky. Zkrátka – pokud chcete filtry v defaultní podobě – měli byste mít tohle atd.

Ad. @Phalanx: Máš prosím někde konkrétní úpravy, které jsi kvůli velkému objemu dat dělal? Děkuji

Editoval raketoplan2005 (26. 2. 2015 9:46)

Phalanx
Člen | 310
+
0
-

@raketoplan2005 Ahoj, jediná věc co jsem zatím udělal bylo vypnutí filtru ( nezapínal sem možnost $grid->enableFilter(); ). Rychlost načítaných dat opravil @mesour pro DibiDataSource. Při porovnání rychlostí bylo dosažené mnohem lepších výsledků rychlosti načítání s Nette database, ale tuhle hypotézu zatím nemám ověřenou (během pár dní si chci vyzkoušet).

svobodai
Člen | 136
+
0
-

@raketoplan2005 Ahoj, doporučuji stáhnout si sandbox a v něm jsou všechny js a css, které se používají.

mpis
Člen | 65
+
0
-

Je sice pravda, že v sandboxu všechny js a css jsou, ale jednak by to v dokumentaci mohlo být explicitně vypíchnuté, ale hlavně by to mělo být automaticky v instalaci přes composer, když si chci grid přiinstalovat do mého projektu.
Toto je obecně problém u všech doplňků, kdy jejich zprovoznění znamená příšerné laborování s js a css.

FJP
Člen | 124
+
0
-

mesour napsal(a):

(…)

  1. Byl odstraněn sloupec Button a DropDown. Pro button a dropdowny přibyl sloupec Actions s metodami addButton a addDropDown.

(…)

Ahoj,
http://grid.mesour.com/…ents/button/ tu je zastaralá dokumentace (ale v Column/Actions je to správně).

PS: Jestli je možné nějak pomoci s udržováním dokumentace, dej vědět. Třeba kam, psát postřehy, ať to nepíšu sem.

FJP
Člen | 124
+
0
-

Ahoj,

čučím do toho jako vůl… vidíte někdo chybu? Filtrování vůbec nechce reagovat. Díky za pomoc.

	protected function createComponentUsersDataGrid($name) {
		$selection = $this->context->users->findAll();
		$source = new NetteDbDataSource($selection);

		$table_id = 'id';

		$grid = new Grid($this, $name);

		$grid->setLocale('cs');
		$grid->setPrimaryKey($table_id);
		$grid->setDataSource($source);

		$grid->enableFilter($this['userFilter']); // here set your form component

		$filter_values = $grid->getFilterValues(); // get values from filter

		// using custom filtering
		if (empty($filter_values) === FALSE) {
			if (isset($filter_values['name_surname']) && !empty($filter_values['name_surname'])) {
				$source->where('CONCAT(first_name, " ", last_name) LIKE ?', '%' . $filter_values['name_surname'] . '%');
			}
			if (isset($filter_values['email']) && !empty($filter_values['email'])) {
				$source->where('email LIKE ?', '%' . $filter_values['email'] . '%');
			}
			if (isset($filter_values['id']) && !empty($filter_values['id'])) {
				$source->where('id = ?', $filter_values['id']);
			}
		}

		(...)

	}

	protected function createComponentUserFilter() {
		$form = new Form;
		$form->addText('id', 'ID')->setAttribute('placeholder', 'ID');
		$form->addText('name_surname', 'Jméno, příjmení')->setAttribute('placeholder', 'Jméno, příjmení');
		$form->addText('email', 'E-mail')->setAttribute('placeholder', 'E-mail');
		$form->addSubmit('filter', 'Filtrovat');
		$form->addSubmit('reset', 'Reset');
		return $form;
	}

A u defaultního filtru se mi nerozbalují dropdowny a nereaguje ani tlačítko RESET.

Editoval FJP (27. 2. 2015 17:16)

mares29
Člen | 2
+
+1
-

FJP napsal(a):

Ahoj,

čučím do toho jako vůl… vidíte někdo chybu? Filtrování vůbec nechce reagovat. Díky za pomoc.

Mám podobný problém (500). Koukám na stránky gridu a ani zde to nejede. Bude tam nějaká chybička :)

Tracy hlásí „Call to a member function toArray() on a non-object“ na NetteDbDataSource.php:270.

Problém bude asi v tom, že

$this->total_count

vrací počet řádků bez ohledu na definové podmínky filtru.

Editoval mares29 (27. 2. 2015 18:52)

tom
Člen | 171
+
0
-

Chtěl bych se zeptat, jestli se někomu daří nastavit české názvy dnů v týdnu u sloupce pro datum. Např. pro

<?php
$grid->addDate('datum', 'Datum')->setFormat('l j. n. Y');
?>

mi to vrací třeba Saturday 28. 2. 2015 ale místo Saturday potřebuji sobotu.

Zkouším něco takové setlocale (LC_ALL, „cs_CZ.UTF-8“); ale bez úspěchu.

Nesetkal se s tím někdo?

Díky

wassy
Člen | 46
+
0
-

Mohl by mi někdo poradit, jak zprovoznit ajaxový signál, respektive jak provádět invalidování…
Mám button

		$actions = $grid->addActions('Actions');
$actions->addButton()
        ->setType('btn-primary')
        ->setIcon('glyphicon-plus')
        ->setTitle('Add')
        ->setClassName('ajax')
        ->setAttribute('href', new Link('plus!', array(
            'id' => '{' . $key . '}')
));

A handler

	public function handlePlus($id) {
    $this->ajaxtest->incrementCount($id);
    if ($this->isAjax()) {
        //$this->redrawControl('ajaxtest');
    }
}

A jediný způsob jak se mi to podařilo rozchodit je ten, že sem control pro vykreslení gridu obalil do zvláštního snippetu a ten pak v handleru invalidoval, je nějaká možnost jak ten handler donutit aby mi invalidoval daný grid aniž bych ho musel zvlášť obalovat do dalšího snippetu? Ideálně aby překresloval jen ten řádek co potřebuju?

Díky za rady

mesour
Nette Blogger | 236
+
0
-

mpis napsal(a):

Je sice pravda, že v sandboxu všechny js a css jsou, ale jednak by to v dokumentaci mohlo být explicitně vypíchnuté, ale hlavně by to mělo být automaticky v instalaci přes composer, když si chci grid přiinstalovat do mého projektu.
Toto je obecně problém u všech doplňků, kdy jejich zprovoznění znamená příšerné laborování s js a css.

raketoplan2005 napsal(a):

Ještě by mě pak zajímal v dokumentaci nějaký přehled jaké JS/CSS soubory je nutné připojit pro určitou rozšiřující funkcionalitu. Např. Stránkování a řazení mi v defaultu nefunguje, u řazení a filtrů chybí ikonky. Zkrátka – pokud chcete filtry v defaultní podobě – měli byste mít tohle atd.

Required jsou popsané na hlavní stránce: http://grid.mesour.com/

mesour
Nette Blogger | 236
+
+1
-

FJP napsal(a):

mesour napsal(a):

(…)

  1. Byl odstraněn sloupec Button a DropDown. Pro button a dropdowny přibyl sloupec Actions s metodami addButton a addDropDown.

(…)

Ahoj,
http://grid.mesour.com/…ents/button/ tu je zastaralá dokumentace (ale v Column/Actions je to správně).

PS: Jestli je možné nějak pomoci s udržováním dokumentace, dej vědět. Třeba kam, psát postřehy, ať to nepíšu sem.

Dokumentaci jsem upravil. Případné postřehy klidně na http://mesour.com/contact

mesour
Nette Blogger | 236
+
0
-

FJP napsal(a):

Ahoj,

čučím do toho jako vůl… vidíte někdo chybu? Filtrování vůbec nechce reagovat. Díky za pomoc.

A u defaultního filtru se mi nerozbalují dropdowny a nereaguje ani tlačítko RESET.

Byla tam chyba v JS, takže nastával JS error a od té doby nic následujícího nemohlo fungovat. To bylo u custom filtru.

V defaultním filtru byly také nějaké chyby. Všechno už jsem opravil a opravy budou v 2.0.5, která už je nyní ke stáhnutí.

mesour
Nette Blogger | 236
+
0
-

mares29 napsal(a):

FJP napsal(a):

Ahoj,

čučím do toho jako vůl… vidíte někdo chybu? Filtrování vůbec nechce reagovat. Díky za pomoc.

Mám podobný problém (500). Koukám na stránky gridu a ani zde to nejede. Bude tam nějaká chybička :)

Tracy hlásí „Call to a member function toArray() on a non-object“ na NetteDbDataSource.php:270.

Problém bude asi v tom, že

$this->total_count

vrací počet řádků bez ohledu na definové podmínky filtru.

Tohle byla chyba v NetteDbDataSourcu, v 2.0.5 už je opravená. Taky jsem našel hodně chyb v DibiDataSource a ArrayDataSource. Všechno už je opravené.