Nastavení ISP config – jak nastavit, aby index.php byl hledán ve složce WWW

bumprask
Člen | 59
+
0
-

Pokouším se rozjet Nette na VPS s ISP configem (Apache), v základu je
složka s webem nastavena na /var/www/clients/client0/web1/web/ ,v které se pokouší Apache hledat index.php, nicméně jak všichni dobře víme, index.php je ve složce www, která jako jediná má být přístupná z webu. Jak prosím nastavit ISP config, aby spustil index.php právě ve složce www? Děkuji.

PS: Zkoušel jsem nastavit v ISP input s open_basedir, v kterém jsem k cestám přidal /www/, ovšem po uložení a restartu Apache se nic nezměnilo. Zatím jsem výsledku docílil jenom ručním přepsáním všech cest v příslušném .vhost souboru daného webu, ovšem jakákoliv změna nastavení v ISP .vhost soubor opět domrví k obrazu svému.

Editoval bumprask (7. 12. 2013 10:45)

mrtnzlml
Člen | 140
+
0
-

bumprask napsal(a):

Pokouším se rozjet Nette na VPS s ISP configem (Apache), v základu je
složka s webem nastavena na /var/www/clients/client0/web1/web/ ,v které se pokouší Apache hledat index.php, nicméně jak všichni dobře víme, index.php je ve složce www, která jako jediná má být přístupná z webu. Jak prosím nastavit ISP config, aby spustil index.php právě ve složce www? Děkuji.

PS: Zkoušel jsem nastavit v ISP input s open_basedir, v kterém jsem k cestám přidal /www/, ovšem po uložení a restartu Apache se nic nezměnilo. Zatím jsem výsledku docílil jenom ručním přepsáním všech cest v příslušném .vhost souboru daného webu, ovšem jakákoliv změna nastavení v ISP .vhost soubor opět domrví k obrazu svému.

Jako apache direktivu se nechá nastavit: DocumentRoot /var/www/example.cz/web/www (případně místo example.cz ta reálná cesta). Občas jsem pak ještě měl problém s open_basedir, ale to se stane jen někdy a žádnou chybu to nezpůsobuje, jen v nette to dost zaplácá log. Nicméně už se tento warning dlouho nestal, takže možná pomohla nová verze PHP…

David Zadražil
Člen | 62
+
0
-

Já to řeším takto. Najdeš to v nastavení stránky ve volbách.

@mrtnzlml: Byl jsi rychlejší :-)

Editoval David Zadražil (7. 12. 2013 11:38)

bumprask
Člen | 59
+
0
-

Docela průser, změnil jsem DocumentRoot tak jak jste psali, najednou není dostupný žádný web a error log píše „Unable to configure verify locations for client authentication“ …nejede totiž teď ani ISP config

Editoval bumprask (7. 12. 2013 12:09)

David Zadražil
Člen | 62
+
0
-

Nastavoval jsi to u samostatné domény? Okopíroval jsi tu cestu k tomu webu jak je na obrázku zvýrazněné?

bumprask
Člen | 59
+
0
-

Server už zase jede, našel jsem zálohu .vhost souboru pro daný web. Díky moc za rady, už to vypadá, že to to funguje jak má :-)

Editoval bumprask (7. 12. 2013 14:27)

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Jen pro info stačí jednoduše přidat cestu v konfiguraci domény kde se určuje redirect. Taky jsem to tam řešil, ale to jen protože jsem chtěl mít více složek v docrootu, samotné libs mám mimo docroot přímo v rootu daného web adresáře.

wicked
Člen | 290
+
0
-

A vůbec nejjednodušší řešení je htaccess ;)

batko
Člen | 219
+
0
-

Ahoj, řeším dnes celý den tento problém

potřeboval bych veškeré požadavky co přijdou na server směrovat do složky web/www/

v IPS jsem nastavil u domeny APACHE direktivy, ale nefunguje mi to. Pokud použiju htaccess tak mi to funguje ale nefungují mi domeny třetího řádu. Děkuji

<VirtualHost :80>
ServerName domena.cz
ServerAlias www.
.domena.cz
RewriteEngine On
VirtualDocumentRoot /var/www/clients/client1/web3/web/www
</VirtualHost>

<VirtualHost *:80>
ServerName domena.cz
ServerAlias *.domena.cz
RewriteEngine On
VirtualDocumentRoot /var/www/clients/client1/web3/web/www
</VirtualHost>

lenny
Člen | 3
+
0
-

Pokud ještě nemáte vyřešeno, tak v administraci ISPConfig3 v editaci konkrétní stránky na záložce Volby stačí do textarea Apache direktivy přidat „DocumentRoot /var/www/domena.cz/web/www“ (bez uvozovek)

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Proč? Stačí jen zadat doplění cesty u redirectu jak jsem psal výše. Dají se takto naroutovat jak hlavní domény tak subdomény.

lenny
Člen | 3
+
0
-

Redirect vs DocumentRoot?

IMHO
Redirect: přijde požadavek na server, server dá odpověď o přesměrování a nasměruje do správného adresáře (popř. rovnou podsune správný adresář)
DocumentRoot: přijde požadavek na server a server nasměruje klienta přímo do správného umístění

⇒ usnadnění práce serveru

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Zřejmě nevíš jak to nastavení redirectu v ISP funguje, buď tě skutečně přesměruje na zadanou adresu pokud to zvolíš a pokud to nezvolíš tak rovnou bude hledat obsah na dané adrese/složce

E: Ale třeba se pletu, zas tak dopodrobna jsem to ISP nestudoval, já to hlavně využil když jsem dělal subdomény a potřeboval jsem je dostat do určité složky.

Editoval akadlec (30. 1. 2014 12:36)

lenny
Člen | 3
+
0
-

Redirect v ISPConfigu je na stejné úrovni jako v htaccessu… Tzn. při dotazu na server je dotaz směřován do původního adresáře ale je (v případě redirectu bez příznaku) podstrčen obsah jiného adresáře. V případě redirectu s příznakem (např. 301,302) ještě server odpovídá. Oproti tomu změna DocumentRoot směřuje všechny požadavky přímo do požadovaného umístění. Proto podle mého názoru je efektivnější změnit DocumentRoot, než nastavovat redirecty. U několika webů na serveru s relativně nízkou návštěvností nemusí být takový redirect problém, ale v případě velkého množství stejně řešených webů na serveru, které mají vysokou návštěvnost bych se obával zvýšení zátěže pro server.
(omlouvám se za vymazání původního příspěvku, chybička se vloudila)

RSS tématu Téma zavřeno