CKFinder – problém s nastavením (routy)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
mordare
Začátečník | 117
+
0
-

Zdravím. potřebovval bych poradit. Do stránek implementuju CKEditor a pro vkládání obrázků jsem si k tomu přizval CKFinder. Finder sem si připojil k editoru, ale když ho chci otevřít tak my vyskočí s chybovou hláškou No route for HTTP request

přidání editoru s Finderem

<script>
CKEDITOR.replace( 'text',{
                toolbar: 'Basic',
                language: 'cs',
                filebrowserBrowseUrl: '{$basePath}/js/ckfinder/ckfinder.html',
                filebrowserImageBrowseUrl: '{$basePath}/js/ckeditor/ckfinder/ckfinder.html?Type=Images',
                filebrowserFlashBrowseUrl: '{$basePath}/js/ckfinder/ckfinder.html?Type=Flash',
                filebrowserUploadUrl: '{$basePath}/js/ckfinder/core/connector/php/connector.php?command=QuickUpload&type=Files',
                filebrowserImageUploadUrl: '{$basePath}/js/ckfinder/core/connector/php/connector.php?command=QuickUpload&type=Images',
                filebrowserFlashUploadUrl: '{$basePath}/js/ckfinder/core/connector/php/connector.php?command=QuickUpload&type=Flash'
            } );
</script>

skoušel jsem už měnit i basePath za absolutní cestu ale i to nic nezměnilo.
předem díky.
PS: KCFinder mi dělá to samé

Editoval mordare (8. 1. 2013 16:54)

ricco24
Člen | 141
+
0
-

Premennú {$basePath} ti javascript takýmto spôsobom neberie ako premennú ale ako string

skús:

filebrowserBrowseUrl: {$basePath} + '/js/ckeditor/ckfinder/ckfinder.html',

poprípade použi CKEDITOR premennú:

filebrowserBrowseUrl: CKEDITOR.basePath + 'ckfinder/ckfinder.html',

Editoval ricco24 (7. 1. 2013 20:19)

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

No nefunguje mi to ani jedním způsobem. jinak adr. sturktura je

  • rs
  • app
  • js
  • CKEditor
  • CKFinder
  • KCEditor
  • css
  • libs

Editoval mordare (7. 1. 2013 20:32)

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Ukaž .htaccess.

ricco24
Člen | 141
+
0
-

Podla toho ako máš nastavené cesty pri nastavovaní jednotlivých url by si mal mať ckfinder priečinok vložený v ckeditor priečinku.

  • ckeditor
    • ckfinder
    • kcfinder

Editoval ricco24 (7. 1. 2013 20:48)

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Mimochodem seš si vědom, že CKFinder není narozdíl od CKEditoru zdarma, že?

Jan Mikeš
Člen | 771
+
0
-

OT: CKFinder je zdarma, akorat pokud si ho nekoupis mas tam obdelnicky s napisem ze se jedna o demo!

enumag
Člen | 2118
+
0
-

OT: To že máš možnost si zdarma stáhnout zdroják ještě neznamená, že ho smíš nasadit do reálné aplikace (nemluvě o komerčních aplikacích). Na to zkrátka nemáš licenci.

ricco24
Člen | 141
+
0
-

Nech sa ti páči, ceny za komerčné licencie: CKfinder
KCfinder je na rozdiel ale zadarmo, takže ak si ck neplánuješ zakúpiť implementuj si radšej kcfinder.

Editoval ricco24 (8. 1. 2013 0:04)

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

Asi sme se trošinku nepochopili. tady nejde o navedení na CKFinder(KCFinder) ten už mám. Ale když v CKEditoru otevřu okínko na výběr obrázku tedy ten CKFinder tak se mi hodí Nette hláška No route.

@enumag: Já vím že CKFinder je placený. proto (špatně sem napsal do titulku) ale první sem samozdřejmě implementoval KCFinder. ten minejel tak sem zkusil vzít CKFinder jakožto oficiální doplněk jestli nepojede aspoň ten. plus .htacces jsem neměnil (jedu na lokalu a tem sem to zatím nepotřeboval) je tam ten co je v sandboxu tudíž tento

# Apache configuration file (see httpd.apache.org/docs/2.2/mod/quickreference.html)

# disable directory listing
Options -Indexes

# enable cool URL
<IfModule mod_rewrite.c>
	RewriteEngine On
	# RewriteBase /

	# prevents files starting with dot to be viewed by browser
	RewriteRule /\.|^\. - [F]

	# front controller
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
	RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L]
</IfModule>

# enable gzip compression
<IfModule mod_deflate.c>
	AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml text/css application/x-javascript text/javascript application/javascript application/json
</IfModule>

# allow combined JavaScript & CSS. Inside of script.combined.js you could use <!--#include file="script.js" -->
<IfModule mod_include.c>
	<FilesMatch "\.combined\.(js|css)$">
		Options +Includes
		SetOutputFilter INCLUDES
	</FilesMatch>
</IfModule>

Editoval mordare (8. 1. 2013 16:56)

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

Pomoc by se mi docela hodila, protože to potřebuju do aplikace, která je už nasazená na veřejném serveru.
Opravdu nikdo nevíte čím by to mohlo být, že si nete myslí že volám presenter a akci?

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Můj .htaccess vypadá podobně a funguje to, takže pokud nemáš překlep v cestách tak nevim.

Editoval enumag (9. 1. 2013 15:40)

hdp
Člen | 2
+
0
-

Dobry den jiz prakticky druhy den se snazim implementovat CKfinder do TinyMCE v nette aplikaci. Po dlouhem trapeni se me to nakonec podarilo, ale ma to sve velke „ale“.

  1. CKfinder me nefunguje na produkcnim serveru (tvari se ze funguje, nacte to i predvolenou slozku s obrazky, (zobrazi jen nektere, zavislost na velikosti/typu vyloucena, podle ceho nejake zobrazi nejake ne netusim), po vybrani obrazku se zobrazi prazdne okenko s obrazkem(jiz v TinyMCE okne) a hlavne cesta, ktera se priradi do okenka tinyMCE pro vlozeni obrazku je neuplna(jen aktualni adresar)), na localhostu vse funguje perfektne.
  2. zpusob definovani cest se me moc nelibi, ale zkratka jsem neprisel na jinou funkcni verzi. V nastaveni mceEditoru (.js) mam cestu k browsveru(KCFinderu) nasledovne:
file: '../../js/kcfinder/browse.php?opener=tinymce&type=' + type,

ty ../../ se me moc nelibi, ale na jinou moznost jsem neprisel, protoze se me tam stale cpe routa a pred cestu mam vzdy vlozeno presenter/action (kdyz zadam bez ../../ nebo jinou chybnou cestu tak me to vyhodi „no route…“ a v environment muzu dohledat ze me do REDIRECT_URL cpe navic routu. Zkousel jsem pred cestu v javascriptu davat baseURI/baseURL etc, ale to v lepsi pripade presmerovava na „baseurl/baseurl/route/moje cesta kdyz nemam ../../…“

v configu KCfinderu resim podobny zadrhel definici uploadURL a uploadDIR, zde bych videl zakopaneho psa proc to nefunguje na distr. serveru. Server zde nedokaze dle uploadURL detekovat uploadDIR, tudiz musim zadavat obe cesty. Definice vypada opet nepekne:

'uploadURL' => "../../images",
'uploadDir' => "../../images",

.htaccess

# disable directory listing
Options -Indexes
# mod_rewrite
<IfModule mod_rewrite.c>
	RewriteEngine On
	# RewriteBase /

	# front controller
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
	RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L]
</IfModule>

predem dekuji za jakekoliv podmety jak bych problem mohl odstranit a proc to venku funguje ze spis nefunguje.

edit: vyzkousel jsem zmenit adrs. strukturu abych v configu nemusel psat ../ vysledek je naprosto stejny venku to stale nefunguje jak ma.

edit2: po vlozeni absolutni cesty httр://yourdomain.com/upload v configu pro uploadURL to zacalo fungovat, problem je ze bych musel mit config na localu jiny nezli venku, coz by nebyl az takovy problem, jako ze stranky venku bezi pod testovaci adresou http://domena.cz.data.hostitel/ a po spusteni na ostro by si to jiz vlozene obrazky pamatovalo s tutou adresou. Config je v adresari www tudiz promenne $base_url ci $basepath jsou prazdne. A stale to neresi problem v javascriptu kde to tam strka furt tu routu…

Editoval hdp (2. 3. 2013 19:40)

dnd
Člen | 16
+
0
-

taky jsem si zachytil problém s routováním, ale bylo to jen špatným nastavením cest v
/js/ckeditor/config.js // měl jsem tam jen /kceditor/ místo /js/kceditor/

přikládám celý postup implementace CKeditoru a do něj KCfinderu (free), jak mám umístěné soubory z toho snad poznáte

//CKEditor do šablony
<script src=„{$basePath}/js/ckeditor/ckeditor.js“></script>
<script src=„{$basePath}/js/ckeditor/adapters/jquery.js“></script>

//doc ready function
$(‚.ckeditor‘).ckeditor();

// /js/ckeditor/config.js //přidat:
config.filebrowserBrowseUrl = ‚/js/kcfinder/browse.php?type=files‘;
config.filebrowserImageBrowseUrl = ‚/js/kcfinder/browse.php?type=images‘;
config.filebrowserFlashBrowseUrl = ‚/js/kcfinder/browse.php?type=flash‘;
config.filebrowserUploadUrl = ‚/js/kcfinder/upload.php?type=files‘;
config.filebrowserImageUploadUrl = ‚/js/kcfinder/upload.php?type=images‘;
config.filebrowserFlashUploadUrl = ‚/js/kcfinder/upload.php?type=flash‘;

// /js/kcfinder/config.php
‚disabled‘ ⇒ false, // doplnit omezením jen pro přihlášeného uživatele – viz varování v KCfinder dokumentaci
‚uploadURL‘ ⇒ „/doc/files“,
‚uploadDir‘ ⇒ "",