Nefunkčné prihlasovanie po niekoľkých týždňoch

tolljump
Člen | 47
+
0
-

Dobry den. Niekedy dnes v noci u nas nastal problem s prihlasovanim uzivatelov, pricom sa v systeme nerobili vobec ziadne zmeny v suvislosti s prihlasovanim, alebo uzivatelmi. Jedine co sa spravilo, bolo vytvorenie novej roly uzivatela. Pred touto chybou bola v databaze vytvorena jedna nova tabulka, ktora tiez nema nic spolocne s tabulkou „users“ (zoznam uzivatelov pre prihlasovanie).

No v tomto momente mi funkcia $this->getUser()->login($values->username, $values->password); vracia false. Ukazka jednoducheho prihlasenia, ktore stale fungovalo:

public function signInFormSubmitted($form)
	{
		try {
			$values = $form->getValues();
			if ($values->remember) {
				$this->getUser()->setExpiration('+ 30 days', FALSE);
			} else {
				$this->getUser()->setExpiration('+ 20 minutes', TRUE);
			}
			$login = $this->getUser()->login($values->username, $values->password);
			if($login){
			$this->context->database->table('users')->where('id',$this->user->id)->update(array(
				'lastLogin'=>new Nette\Database\SqlLiteral('NOW()')
				));
			$this->redirect('Homepage:');
			}else{
				$this->flashMessage("Nepodarilo sa Vás prihlásiť. Pravdepodobne sú vykonávané zmeny v systéme, vyskúšajte to prosím neskôr.");
				$this->redirect('this');
			}

} catch (NS\AuthenticationException $e) {
			$form->addError($e->getMessage());
		}
	}

Ako vidite, tak ak $login vrati false, mala by sa vypisat flash sprava „Nepodarilo sa Vás prihlásiť…“ a redirectnut na tu istu prihlasovaciu stranku. Co je nepochopitelne, ze redirect prejde na tu istu stranku no flashMessage sa nezobrazi. V tomto kroku ani neprejde prihlasenie.

V com je teda problem? Moze to byt nastavenim servera, alebo databazou? Cache som vymazaval a stale ten isty problem. Naviac v nepravidelnych intervaloch dostavam chybu „Undefined offset…“

Pouzite je Nette 2.0.1 released on 2012–02–29 a na testovacom serveri Nette 2.0.5 stable, pricom tato chyba je rovnaka.

Dakujem za skore rady…

tolljump
Člen | 47
+
0
-

Problem bol vyrieseny po konzultacii s webhostingom, ktoreho technik pridal urcite direktivy do .htaccess, kvoli ktorym bol sposobovany problem so SESSION, cize to bol ten problem.
Rychlu odpoved som tu o takomto case nedostal, co som aj ocakaval, tak dufam ze tato odpoved na podobny problem niekomu dalsiemu v buducnosti pomoze.
Pekny den prajem

Stic
Člen | 28
+
0
-

Chcel by som sa spytat, v com bola konkretne chyba? Pretoze doma na localhoste mi vsetko bezi ako ma, no na websupportackom serveri mi nejde vobec prihlasovanie. Sprava sa to rovnako ako popisujete vyssie. Dakujem!

RSS tématu Téma zavřeno