NiftyGrid – Datagrid pro Nette 2 s velkou škálou funkcí

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Nifty
Člen | 45
+
0
-

Diskusní vlákno k doplňku NiftyGrid

Felix
Nette Core | 1193
+
0
-

Vypada to dost huste :) GJ..

llook
Člen | 407
+
0
-

Vypadá to pěkně, akorát v demu jsem našel dvě mouchy:

  • Editační tlačítko nic nedělá (href=„#“).
  • V subgridu editační tlačítko funguje, ale flash po uložení je nastylovaný bílým písmem na bílém pozadí.
Nifty
Člen | 45
+
0
-

llook

  • Editační tlačítko nic dělat nemá. Je to příklad odkazu na jiný Presenter bez AJAXu, viz dokumentace, a kdybych tam nechal odkaz, tak by to hodilo neexistující stránku.
  • Opraveno, byla tam špatně nastavená třída, díky.
DoKa
Člen | 3
+
0
-

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli se dá doplněk upravit pro zdroj dat z dibiDataSource popř. co mám udělat, aby mi fungoval.

Zkoušel jsem tohle, ale nějak nefunguje:

$conn = dibi::getConnection();

$source = new \NiftyGrid\NDataSource($conn->dataSource('SELECT * FROM [articles]'));

$this->setDataSource($source);

Předem díky za odpověď.

Nifty
Člen | 45
+
0
-

Ahoj, Dibi zatím neni podporováno.
NDataSource slouží pouze pro Nette\Database a NotORM, viz dokumentace.
Do budoucna to plánuju, ale až bude víc času :)

sepo
Člen | 69
+
0
-

palec hore :-)

Matúš Matula
Člen | 257
+
0
-

Nice one! Vdaka!

echo
Člen | 134
+
0
-

Perfektní hračka :-)

Zkusil bych něco splichtit pro Doctrine2. Pomohlo by, kdyby byl detailně pokomentován interface pro DataSource.

Jinak ještě jednou, pěkná práce.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

moc pěkný :) jen jsem si všim jedný chybky – při zapnuté řádkové editace nefunguje uložení pokud kliknu na enter. a možná by nebylo špatný tu editaci vyřešit stylem adminer – do editace se dostat dvojklikem a moci editovat víc řádků a jen jednou odeslat..

Nifty
Člen | 45
+
0
-

echo
O víkendu to zpracuju a updatnu na Githubu.

matej21
Ten dvojklik je dobrý nápad. S tím enterem je to složitější. Přes javascript by to šlo udělat, ale snažil jsem se to udělat funkční i bez (mimo autocomplete a datepicker). Jde o to, že celý grid je dělán jako jeden formulář, který je rozdělený na containery. Pokud se klikne v editaci na enter, tak se to odešle přes první submit (a to je submit na filtrování) a tím pádem to nepůjde. Promyslím to ;)

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Jenom taková UI poznámka, pokud si otevřu SubGrid, tak jsem tlačítko pro jeho opětovné zavření hledal neúměrně dlouho.

MaKo
Člen | 4
+
0
-

Musím se také připojit ke gratulaci. Výborná práce.

Chtěl jsem použít komponentu v projektu, který z historických a administrativních důvodů musí běžet na PHP 5.2, takže jsem musel upravit kód, nicméne komponenta skvěle funguje.

Měl bych dotaz?
Je možné nějak přednastavit filtr? Chtěl bych otevřít grid s již přednastaveným filtrem na jeden sloupec, aby se rovnou aplikoval.

MaKo
Člen | 4
+
0
-

Tak zatím jsem si poradil takto:

Mam ve tříde presenteru MaintainancePresenter factory metodu createComponentLogGrid(), která vytváří instanci LogGrid (extends Grid), ve které je definován sloupec „Batch“, dle kterého chci vyfiltrovat při zobrazení data.

Část kódu Latte šablony, ze které se otevírá view s gridem:

{var $args = ["logGrid-filter[Batch]" => $batchNumber]}
<a n:href="Maintenance:log (expand) $args">Show detailed log from updating process.</a>

Nette vygeneruje link (příklad):
http://mydeveldomain.dev/projects/?logGrid-filter%5BBatch%5D=import-1339580983&action=log&presenter=Maintenance

Po kliknutí zobrazí grid se správně nastaveným filtrem.
Mám tak v šabloně napevno název sloupce, ale to už přežiju :)

Editoval MaKo (13. 6. 2012 12:10)

echo
Člen | 134
+
0
-

MaKo napsal(a):

Měl bych dotaz?
Je možné nějak přednastavit filtr? Chtěl bych otevřít grid s již přednastaveným filtrem na jeden sloupec, aby se rovnou aplikoval.

Zdravím. Pokud to dobře chápu, tak filtr by se měl zaregistrovat už při vytváření sloupce metodami setTextFilter() setNumericFilter() … viz. třída Column.

pozn.: Do url by se lozit vůbec němělo.

MaKo
Člen | 4
+
0
-

echo napsal(a):

MaKo napsal(a):

Měl bych dotaz?
Je možné nějak přednastavit filtr? Chtěl bych otevřít grid s již přednastaveným filtrem na jeden sloupec, aby se rovnou aplikoval.

Zdravím. Pokud to dobře chápu, tak filtr by se měl zaregistrovat už při vytváření sloupce metodami setTextFilter() setNumericFilter() … viz. třída Column.

pozn.: Do url by se lozit vůbec němělo.

Možná jsem to nenaformuloval správně. Šlo mi o to přednastavit takto nadefinovanému filtru (pomocí metod setTextFilter() setNumericFilter() ...) atd nějaké „default“ hodnoty.

Editoval MaKo (13. 6. 2012 14:33)

Nifty
Člen | 45
+
0
-

MaKo
Nestačilo by do DataSource přidat podmínku?

$source = $database->select('...')->where('...');

Edit: Nebo by ještě mohlo jít přímo přidat hodnoty do filtru v configure.

$this->filter[$column] = $value;

Za předpokladu, že daný sloupec $column má zadeklarovaný filtr.

Editoval Nifty (13. 6. 2012 14:49)

MaKo
Člen | 4
+
0
-

Nifty napsal(a):

MaKo
Nestačilo by do DataSource přidat podmínku?

$source = $database->select('...')->where('...');

Edit: Nebo by ještě mohlo jít přímo přidat hodnoty do filtru v configure.

$this->filter[$column] = $value;

Za předpokladu, že daný sloupec $column má zadeklarovaný filtr.

Díky za rady. Nevšiml jsem si že je filter public. Zkoušel jsem nastavit filtr po vytvoření gridu v presenteru:

public function renderBatchLog($batch_number)
{
	$this['logGrid']->filter['Batch'] = $batch_number;
	$this->setView('log');
}

ale to už je pozdě.

První variantu s DataSource jsem nezkoušel, protože mi nejde o permanentní nastavení filtru, ale pouze pro iniciální (první zobrazení). Pak ať si uživatel filtr zruší a nastavuje si ho jak chce.

Pak jsem zkusil druhou variantu – nastavit přes configure (poslat data přes předávaný presenter)

if (isset($presenter->batch_number))
	$this->filter['Batch'] = $presenter->batch_number;

ale pak mi zůstala hodnota nastavená pořád.

Editoval MaKo (13. 6. 2012 15:43)

Nifty
Člen | 45
+
0
-

Tak to bude složitější. Dalo by se kontrolovat, zda je konkrétní filtr prázdný a podle toho tam nastavit defaultní hodnotu. Tím by fungovala změna daného filtru, ale při zrušení celého filtru by se tam znovu nastavila defaultní hodnota. Zatím mě nenapadá žádné pořádné řešení. Možná by šlo vymyslet něco přes session, ale to bych do Gridu motat nechtěl.

echo
Člen | 134
+
0
-

Přihazuji DataSource pro Doctrine2: https://github.com/…taSource.php

Používá to QueryBuilder, který se předá jako 1 parametr v constructoru(). Druhým parametrem je primární id.

Příklad:

  1. QueryBuilder:
$entityManager->createQueryBuilder('perm')
        ->select('p')
        ->from('Packages\Pages\Entities\Page', 'p');
  1. Source
$source = new \NiftyGrid\DoctrineDataSource($this->qb, 'p_id');

p_id se přeloží na p.id

  1. Přidání sloupce
$this->addColumn('p_title', 'Titulek')
	->setTextFilter()
	->setTextEditable();

p_title se opět přeloží na p.title

Zatím je to ve fázi raného testování.

wer
Člen | 3
+
0
-

Tak tento datagrid se mi vyloženě zamlouvá. :-)

Ale pár připomínek bych měl:

  1. Nefunguje filtr pro nulu. Nula ve filtru se chová jako prázdný filtr. A to jak u textových polí, numerických polí i u booleanů. Hlavně u booleanů to dost bolí. Problém se projevuje i v ukázkovém příkladu, kde nefunguje filtr na nulu ani ve sloupci Titulek ani ve sloupci Zobrazení.
  2. Hromadné akce nad jednotlivými řádky jsou krásné, ale přece jen by se spíše hodilo něco jako addToolbarButton pro obecné akce nad celým gridem (např. „přidat položku“ nebo „exportovat“).
  3. Nelíbí se mi, že se k formátování přes CellRenderer používá style místo class. CSS se tak nedá oddělit od kódu. (To je ovšem jen problém standardní šablony.)
  4. A jen tak k zamyšlení, nešlo by místo subgridu mít obecnou subkomponentu?

Editoval wer (4. 7. 2012 13:52)

xkendy
Člen | 3
+
0
-

Grid super, diky za nej a tvoji praci.

Mel bych dotazek k nastaveni filteru pro danou polozku. Pokud pouziji

$this->addColumn('name', 'Jmeno', '10%', 15)->setTextFilter();

tak pokud moje tabulka neobsahuje sloupec s nazvem „id“, tak nette havaruje s error 500, kterou vypise do mista, kde maji byt ovladaci prvky (buttony), zbytek gridu se vykresli.

V error logu je pak toto:

[2012-07-10 21-50-41] PDOException: No reference found for $tabulka->id. in libs/Nette/Database/Reflection/DiscoveredReflection.php:140

Zkousel sem pouzit i parametr:

$this->addColumn('name', 'Jmeno', '10%', 15)->setTextFilter("name");

ale bez zmeny.

Kdyz alterem rozsirim tabulku o sloupec ID, chyba zmizi.

Lze toto konfiguracne obejit, nebo to musis fixnout v kodu ?

Verzi gridu mam stazenou ze sajtu nette.

Editoval xkendy (10. 7. 2012 22:19)

uestla
Backer | 798
+
0
-

Problém je v tom, že se natvrdo jako primární klíč přistupuje ke sloupci id – což je škoda, když má na to reflexe propertu $primary… Zkus poslat pull request.

Já na to přišel, když jsem vytvářel svůj grid a inspiroval se zde (spíše poučil a u sebe použil $primary…).

Kryšpin
Člen | 27
+
0
-

Jak to vypadá s podporou Dibi? Chtěl jsem přejít z Gridita, ale koukám, že čas ještě nenastal :o(

Vypadá to moc dobře, tak je škoda, že to ještě není.

blacksun
Člen | 177
+
0
-

Dibi se předběžně chystám implementovat v rámci rozhraní, které NiftyGrid definuje, tak snad to bude stačit a fungovat. Dám kdyžtak vědět.

Editoval blacksun (15. 7. 2012 23:53)

Nifty
Člen | 45
+
0
-

Jsem rád, že je o grid zájem, ale v současné době je práce moc a času málo :(

wer
Díky za report, nevim jak jsem to s tou nulou mohl přehlídnout :)

xkendy
Ano, skutečně je tam natvrdo jako primární klíč „id“. Otázka je, jestli primární klíč umí zjistit i jiné databázové vrstvy, než N\D. Když o tom teď s odstupem přemýšlím, tak by se primární klíč měl získávat výhradně z DataSource, i kdyby to mělo vracet jen to „id“.

blacksun
Super, až se na to budeš chystat, doporučuju přečíst https://github.com/…rid/issues/1
Ve zkratce jde o to, že se přestane používat podmínka HAVING v SQL a zmizí metoda getSelectedRowsCount v DataSource kvůli rychlosti gridu.

Editoval Nifty (16. 7. 2012 10:37)

Kryšpin
Člen | 27
+
0
-

Jak si teď hrauji s Niftygrid, tak jsem si pro svoje potřeby přidal componentu ButtonUpper a upravil třídu Grid a šablonu Grid a nyní lze přidávat tlačítka před tlačítko odkazující na stránku pomocí addButtonUpper. Používám to například pro tlačítko přidat položku.

Je to jednoduché, ale pokud bude zájem a bude to Nifty chtít zahrnout do další verze, mohu poskytnout.

Moje přípomonky: chtělo by to převést všechny atributy co jsou zastaralé do CSS (například cellpadding, cellspacing, width, border, align)

Hafran
Člen | 121
+
0
-

Dobrá práce,
přidám se taky k tomu, aby stylování bylo jednodušší a přehlednější. Tedy vše přes css.

Jde nějak přidat třída rovnou celé tabulce? něco jako u formulářu: $this->getElementPrototype()->class(‚class‘);

edited: 18.7.2012
Pardon, jistěže jde – stačí to změnit v šabloně. Už jsem z Nette hrozně zmlsanej. ;)

Editoval Hafran (18. 7. 2012 15:40)

tajo
Člen | 20
+
0
-

Pokročili jste nějak s Dibi ?
Zkoušel jsem si ten interface implementovat pomocí https://api.dibiphp.com/…aSource.html a částečně mi to i funguje. Potíž mám ale třeba s in-row editací. Konkrétně je problém s řádkem 818 v Grid.php:
$row = $rows[$this->activeRowForm];
NDataSource jde v pohodě
DibiDataSource se asi neumí fetchnout při přístupu přes [ ], pokud ho fetchnu už v implementaci interface:

public function getData()
{
	return $this->data->fetchAll();
}

tak to activeRowForm stejně odkazuje na nesmyslné řádky a vůbec to neodpovídá reálu
(Věci jako Filtry jsem raději ještě vůbec rozběhnout nezkoušel)

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Na gist jsem vystavil mojí implementaci data source pro DibiFluent. Nevím jestli bude fungovat za všech okolností, obzvlášť při grupování.

Hafran
Člen | 121
+
0
-

Zajímalo by mě, jak je to s výkonem u subgridů? Jestli se volají nějak lazy, anebo se mi z databáze načte všechno najednou?
Při představě například stovky článků a k nim subgridy s desítkami komentářů mě to trošku děsí. ;)

Nifty
Člen | 45
+
0
-

Dneska jsem updatnul Grid na Githubu, hlavně opravy:

  1. Opraven filtr pro nulu.
  2. Primární klíč se nyní zjištujě přímo z DataSource (už to nemusí být pouze „id“). V interface je to jako povinná metoda.
  3. Nahrazeny některé zastaralé HTML atributy v šabloně.
  4. Upraveno filtrování dat.
    • Již neni podporováno filtrování s podmínkou HAVING.
    • Metoda getSelectedRowsCount odstraněna z DataSource.
    • Sloupec už není potřeba označovat jako alias.
    • Pokud je v Gridu potřeba sloupec z připojené tabulky a chceme v daném sloupci filtrovat záznamy, použije se metoda u sloupce setTableName(„table.column“).
    • Tato úprava je především kvůli zrychlení Gridu, zejména při velkém množství záznamů. Více info viz github
$dataSource = new NDataSource($articles->select("article.title, user.username AS username"));
...
$this->addColumn("username", "Uživatel")
	->setTableName("user.username")
	->setTextFilter();

5)Už dříve přidána podpora pro dvojklikovou editaci a potvrzení enterem. [díky echo]

Všechny úpravy jsou zatím pouze na Githubu.

Hafran
Záznamy pro subgrid se vybírají až po rozkliknutí subgridu a pouze pro ten konkrétní subgrid.
V případě těch článků se načtou pouze komentáře pro daný článek podle klíče :)

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Chtěl jsem to zkusit, protože na možnost názvu vlastního primary key jsem čekal, ale máš tam parse error.

EDIT:
A je tam toho víc. Navíc sice jde nastavit název sloupce s primárním klíčem, ale v Grid.php se natvrdo používá 'id' a to na spoustě místech.

EDIT2:
A když už tu hlásím chyby, v šabloně je taktéž chyba. ['{$primaryKey}']

Editoval Milo (25. 7. 2012 8:49)

Nifty
Člen | 45
+
0
-

Milo
Tak to je hodně divný, u sebe na localu jsem to měl v pořádku. Asi mi nějak zablbnul klient pro github. Každopádně díky, už by to mělo být opraveno.

EDIT: Ještě upravim ty primární klíče.

EDIT2: Primární klíč opraven v Gridu. Snad už to bude v pořádku :)

Editoval Nifty (25. 7. 2012 13:28)

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Teď funguje pěkně. Upravil jsem GIST pro DibiFluentDataSource.

Nifty
Člen | 45
+
0
-

Skvělá práce. Jestli s tim nejsou nějaké velké problémy, klidně můžeš poslat pull request :)

Nifty
Člen | 45
+
0
-
  • DibiFluentDataSource přidán do NiftyGridu (autor Milo)
  • Aktualizovaná dokumentace (filtrování, podpora knihoven)
  • Příklad ke stažení v dokumentaci aktualizován
bumprask
Člen | 59
+
0
-

Na jedné stránce mám tento grid co vypisuje záznamy a přímo pod ním formulář pro vkládání záznamů do tohoto gridu. Vložení záznamu probíhá ajaxem, po odeslání proběhne tedy klasicky invalidace všech snippetů. V případě, že mám ovšem navolené v gridu filtry dojde k zrušení těchto filtrů. Tedy nevím jak mám na jedné stránce vložit záznam a zároveň invalidovat snippet, aniž by se neresetovaly filtry. Prosím může někdo poradit jak by se toto dalo řešit?

invalidace v rámci komponenty funguje, ale invalidace gridu z jiné komponenty ne.

Editoval bumprask (26. 7. 2012 18:13)

Nifty
Člen | 45
+
0
-

Vkládání nových záznamů chystám. Asi to udělám tak, že to využije nastavené editovatelné sloupce, takže jediné co bude potřeba nastavit, bude callback pro uložení. Možná i ten callback by se mohl sjednotit. Ještě přemýšlím, kam pro to umístit tlačítko :) (možná buttonUpper od Kryšpina)

bumprask
Člen | 59
+
0
-

Nifty napsal(a):

Vkládání nových záznamů chystám. Asi to udělám tak, že to využije nastavené editovatelné sloupce, takže jediné co bude potřeba nastavit, bude callback pro uložení. Možná i ten callback by se mohl sjednotit. Ještě přemýšlím, kam pro to umístit tlačítko :) (možná buttonUpper od Kryšpina)

A prosím dalo by se naznačit, co pozměnit, aby se grid dal invalidovat i mimo komponentu tak, aby se filtry zachovaly?

Nifty
Člen | 45
+
0
-

Předpokládám, že bez ajaxu to funguje. Myslim, že nepotřebuješ invalidaci gridu z jiné komponenty, ale invalidaci komponenty z gridu. Problém je v tom, že když v gridu přes ajax provedeš nějakou akci (filtrování, ..), tak se mimo komponentu(grid) nezmění odkazy s perzistentními parametry z gridu. Tim pádem se kliknutím na odkaz mimo grid ztratí celý stav gridu. Nenapadá mě žádné jiné rozumné řešení, než to propojit s gridem (třeba jako komponenta v gridu). (neřikám ale, že řešení není, třeba mě někdo opraví)

Kurtas
Člen | 109
+
0
-

Ahoj,

lze nejak pres tento grid resit nasledujici situaci:

  1. potrebuji pouze pro urcite radky mit moznost zobrazit subGrid, lze to?
  2. Hodila by se moznost „Insert new row“, pises ze na tom pracujes tak parada
  3. Hodila by se i moznost misto subgridu vlozit form

PS: Na Githubu jsem do pull requstu pridal podporu translatoru + u Date poli (DateFilter a DateEtitable) jsem pridal parametr readonly, aby uzivatel nemohl vepsat hodnoty ale pouze vybrat pres DatePicker

Editoval Kurtas (31. 7. 2012 10:08)

Nifty
Člen | 45
+
0
-

ad 1) V současné verzi to nelze, ale šel by pro to udělat callback. Poznamenám si to :)

ad 3) Tohle mě napadlo při vytváření gridu taky, ale nakonec jsem to vypustil. Když o tom teď přemýšlím, tak pro nějakou rozšířenější editaci nebo přidávání záznamů 1:n by to nemuselo být špatné. Ještě to promyslím.

Ten translator vypadá v pořádku, ještě to vyzkoušim a mergnu, díky :)

U toho date pole je problém s filtrem, kde by nešli psát operátory (>, <>, ..). Já osobně ten datum kolikrát napíšu radši ručně, je to rychlejší. Ale v tom DateEditable si to využití najde. Mužeš to prosim pullnout ještě jednou bez toho filtru?

Editoval Nifty (31. 7. 2012 19:14)

Kurtas
Člen | 109
+
0
-

Ok pulnu, ale dle me to ma smysl i u filtr, kdyz chce vyvojar dovolit psat do Filteru tak staci nastavit readonly = false, resp defaultne je povoleno psat do filtru … btw ten bod 1 jsem vyresil prave pres ten callback mam to tam taky pullnout? Napsal jsem to jak pro subGrid tak pro Action Button.. + taky mam eng. template + prepsane texty do translator maker

Editoval Kurtas (31. 7. 2012 19:28)

Nifty
Člen | 45
+
0
-

Super. Je vidět, že sis s tim dal hodně práce :)
Budu rád, když tam pošleš pull na všechno, co si vypsal. U toho filtru teda nakonec to readonly nechej, ono to tam nijak vadit nebude.

Editoval Nifty (31. 7. 2012 20:03)

mochja
Člen | 20
+
0
-

narazil jsem na problem, chci si vytvorit grid s uzivatelema bohuzel jakmile nastavim setTextEditable() pro name dostanu Nette\InvalidArgumentException: „Component with name ‚id‘ does not exist.“

errorlog: https://www.dropbox.com/…d13e640.html

<?php

namespace AdminModule;

use \NiftyGrid\Grid;

class UserGrid extends Grid
{

	protected $users;

	public function __construct($users)
	{
		parent::__construct();
		$this->users = $users;
	}

	protected function configure($presenter)
	{
		$source = new \NiftyGrid\NDataSource($this->users->select('id, name'));

		$this->setDataSource($source);

		$this->setWidth("1000px");
		$this->setDefaultOrder("users.id DESC");
		$this->setPerPageValues(array(20, 50, 100));

		$this->addColumn('name', 'Name', '210px', 30)
			->setTextEditable()
			->setTextFilter();

        	$self = $this;
		$this->setRowFormCallback(function($values) use ($self, $presenter){
				$vals = array(
					//"login" => $values["login"],
					"name" => $values["name"],
				);
				$presenter->context->database->table('users')->find($values["id"])->update($vals);
				$self->flashMessage("Záznam byl úspěšně uložen.", "grid-successful");
			}
		);

		$this->addButton(Grid::ROW_FORM, "Rychlá editace")
			->setClass("fast-edit");
	}

	public function handleDelete($id)
	{
		$this->presenter->context->database->table('users')->find($id)->delete();
        if(count($id) > 1){
			$this->flashMessage("Vybraný uživatelé byly úspěšně smazány.","grid-successful");
		}else{
			$this->flashMessage("Uživatel byl úspěšně smazán.","grid-successful");
		}
		$this->redirect("this");
	}
}

Pouzivam verzi z githubu.

tak problem byl nakonec v zaznamu, jestly mam zaznam s id 0, tak skoncim s exception

Editoval mochja (1. 8. 2012 1:32)

Kurtas
Člen | 109
+
0
-

Pullnul jsem ty zmeny, ale nevim jak pridat tu eng sablonu pres GitHub :)

Kurtas
Člen | 109
+
0
-

Ahoj Nifty, chci se zeptat jestli dodelas vkladani tech novych zaznamu?

Nifty
Člen | 45
+
0
-

Měl jsem teď docela fofr, tak jsem to tu moc nesledoval.

Každopádně vkládání nových záznamů jsem dnes hodil na Github jako součást globálních tlačítek, které jsou taky novinkou.

Přidání nového záznamu je závislé na informacích o editaci u sloupce, takže není potřeba nic nastavovat, pouze přidat tlačítko.

$this->addGlobalButton(Grid::ADD_ROW, 'Přidat nový záznam');

Zpracování formuláře probíhá ve stejném callbacku jako editace.

$this->setRowFormCallback(function($values) use ($articles){
	if(isset($values['id'])){
		//update
	}
	else{
		//insert
	}
}

Vlastní použití globálního tlačítka

$this->addGlobalButton('trashed', 'Zobrazit články v koši')
	->setLink($presenter->link('trashed'))
	->setClass('trash')
	->setAjax(FALSE);

Teď se budu snažit postupně vyřizovat pull requesty/issues. Mohl by si tu eng šablonu hodit třeba na gist/pastebin nebo poslat přes pm?

Editoval Nifty (11. 8. 2012 1:08)

Kryšpin
Člen | 27
+
0
-

Nápad pro přidání:

metodu setNoRecords, která by nastavovala hlášku, když nejsou žádné záznamy (soubor grid.latte:111). Jako výchozí ponechat „Žádné záznamy“.