Blog podle návodu, na localhostu jde, na serveru ne…

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
FilekCZE
Člen | 7
+
0
-

Čau,
udělal jsem blog podle návodu. Na localhostu mi všechno funguje, ale když ho přesunu na server a upravím údaje pro přístup k databázi, tak mi to vyhodí Server error 500. V .htaccess chyba není… Na localhostu je php ve verzi 5.3.5 a na serveru 5.3.6

EDIT: po zapnutí laděnky mi to vyhodí chybu:

DibiDriverException #2002
Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)

a zjistil jsem že se připojuje s parametry:

driver => "mysql" (5)
host => "localhost" (9)
dbname => "test" (4)
user => NULL
password => ""

i když v config.neon jsou přesně nastaveny údaje a v bootstrap.php mám

dibi::connect($container->params["database"]);

Editoval FilekCZE (14. 1. 2012 17:53)

Fanda
Člen | 39
+
0
-

A nemáš to v konfigu v jiné sekci?

FilekCZE
Člen | 7
+
0
-

config jsem nechával v defaultním tvaru:

common:
	parameters:
		database:
			driver: mysql
			host: wm14.wedos.net
			database: ...
			user: ...
			password: ...


	php:
		date.timezone: Europe/Prague
		# session.save_path: "%tempDir%/sessions"
		# zlib.output_compression: yes


	services:
		database:
			class: Nette\Database\Connection(
				'%database.driver%:host=%database.host%;dbname=%database.database%'
				%database.user%
				%database.password%
			)
			setup:
				- setCacheStorage(...)
				#- setDatabaseReflection( Nette\Database\Reflection\DiscoveredReflection() )

		authenticator: Authenticator( @database::table(users) )


	factories:


production < common:

development < common:
bucrijos
Člen | 6
+
0
-

místo

dibi::connect($container->params["database"]);

použij

dibi::connect($container->parameters["database"]);
22
Člen | 1478
+
0
-

bucrijos napsal(a):

místo

dibi::connect($container->params["database"]);

použij

dibi::connect($container->parameters["database"]);

@bucrijos: nešiř tu prosím bludy. ty zápisy jsou ekvivalentní a níc neřeší.
@FilekCZE: jsi si jistý, že na tom druhém serveru je vůbec MySQL k dispozici a povolena extension v PHP ini?

FilekCZE
Člen | 7
+
0
-

Tak MySQL tam určitě k dispozici je, pokud použiju přímo mysql_connect, mysql_query tak se připojím, ale přes Nette ne a ne se připojit… Jde spíš o to, že se tam nepředají údaje z config.neon a připojuje se to s údaji:

driver => "mysql" (5)
host => "localhost" (9)
dbname => "test" (4)
user => NULL
password => ""

Nevím co myslíš tím extensions, kdyžtak tady je phpinfo: www.filek.cz/phpinfo.php

Editoval FilekCZE (14. 1. 2012 20:52)

22
Člen | 1478
+
0
-

uprav host: wm14.wedos.net na host: localhost, smaž cache

Editoval 22 (14. 1. 2012 20:58)

FilekCZE
Člen | 7
+
0
-

Tak už všechno funguje, stačilo smazat cache… Díky moc za rady… :)

thunderbuff
Člen | 164
+
0
-

FilekCZE: Mohl bys mi prosím krok az krokem poppsat, jak jsi nette na wedos dostal? Trápím se s tím hrozně dlouho, po překonání chyby 403 na mě vybafne spousta dalších potíží. Pokud pouřívám SimpleRouter, dostávám chybu Class ‚SimpleRouter‘ not found.
Pokud používám Route, titulní stránka se správně zobrazí, ale nefungují odkazy (url mají správnou podle nastavení route, ale odkazují na 404). Zkoušel jsem snad všechny návody, které jsem zde na fóru našel, ale na tohle nepomáhá žádný… :-(

Editoval thunderbuff (26. 1. 2012 13:53)

nanuqcz
Člen | 822
+
0
-

Pokud pouřívám SimpleRouter, dostávám chybu Class ‚SimpleRouter‘ not found.

Nechybí ti na začátku bootstrapu tohle?

use Nette\Application\Routers\SimpleRouter;
thunderbuff
Člen | 164
+
0
-

xxxObiWan napsal(a):

Pokud pouřívám SimpleRouter, dostávám chybu Class ‚SimpleRouter‘ not found.

Nechybí ti na začátku bootstrapu tohle?

use Nette\Application\Routers\SimpleRouter;

Taková školácká chyba! Diky, simplerouter funguje, i odkazy fungují. A dokonce – a to nevím proč – začaly fungovat i dokazy pomocí route. Tak mám po dlouhém trápení funkční nette na wedosu. Díky!