Jak udělat link v url na jednotlivé stránky

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
milan
Člen | 24
+
0
-

Dobrý den, měl bych na zkušené dva dotazy:

1. rád bych udělal linky na jednotlivé záložky na stránce tak aby se mi v url neobjevovalo ../homepage/něco ale jen /něco
  2. htaccess – s tímto souborem nemám moc zkušeností – mohl by mi, prosím, někdo poradit, jak nadefinovat tento soubor tak, aby když zadám klasicky url: www.neco.cz jsem se rovnou dostal na indexovou stránku a současně kterého konkrétního souboru se to týká – v distribuci jsem jich našel několik.

Začínám s MVP ale hlavně s Nette.
Za konstruktivní odpověd děkuji.

OK3
Člen | 91
+
0
-

Koukni se na routování https://doc.nette.org/…tion/routing, .htaccess pravděpodobně nebudeš muset upravovat.

milan
Člen | 24
+
0
-

OK3 napsal(a):

Koukni se na routování https://doc.nette.org/…tion/routing, .htaccess pravděpodobně nebudeš muset upravovat.

Moc to nechápu. Znamená to, že musím pro každou podstránku udělat vlastní routu? Například:

<?php
$router[] = new Route('../index.php', 'Homepage:default', Route::ONE_WAY);
$router[] = new Route('../kontakt.php', 'Kontakt:default', Route::ONE_WAY);
$router[] = new Route('<presenter>/<action>[/<id>]', 'Homepage:default');
?>

Editoval milan (22. 11. 2011 10:29)

milan
Člen | 24
+
0
-

Tak první bod se mi podařilo vyřešit – stačilo v presenteru kde jsem dělal menu dát za název presenteru „:“.
Ale s bodem 2 si nevím rady. Podadil by mi někdo, jak docílit toho, že když zadám doménu, tak aby se mi nezobrazovalo domena/www/neco ale jen domena/neco??? Děkuji moc.

JuniorJR
Člen | 181
+
0
-

@milan Dá se to řešit přes .htaccess, ale nejjednodušší je podle mého vzít obsah složky www a přesunout ho do rootu webu. Ostatní složky pak dáš do jediné speciální složky, v mém případe extras Já používám tuto strukturu:

root
    +css
    +extras
        +app
        +libs
        +log
        +temp
        +tests
    +images
    +js
    -.htaccess
    -favicon.ico
    -index.php
    -robots.txt
    -web.config

Samozřejmě si pak, ale dle toho musíš upravit v souboru index.php cestu ke složce app

// absolute filesystem path to the application root
$params['appDir'] = realpath(__DIR__ . '/extras/app');

Editoval JuniorJR (22. 11. 2011 12:59)

milan
Člen | 24
+
0
-

JuniorJR napsal(a):

@milan Dá se to řešit přes .htaccess, ale nejjednodušší je podle mého vzít obsah složky www a přesunout ho do rootu webu. Ostatní složky pak dáš do jediné speciální složky, v mém případe extras Já používám tuto strukturu:

root
    +css
    +extras
        +app
        +libs
        +log
        +temp
        +tests
    +images
    +js
    -.htaccess
    -favicon.ico
    -index.php
    -robots.txt
    -web.config

No přiznám se, že bych to raději řešil přes .htaccess už kvůli tomu, abych tento zatracený soubor i pochopil. Nevěděl bys, prosím, jak to vyřešit?

JuniorJR
Člen | 181
+
0
-

@milan: Zkus to tady