Proč Postfix Pressenter v názvu souboru
- djdaca
- Člen | 21
Zdravím,
Už nějaký ten pátek dělám v Nette, všude v dokumentaci se píše že doporučený postfix je používat ve složce pressenters/NazevSouboruPresenter.php. Stalo se mi mnohokrát že stačilo pro MVC aplikaci napsat pouze nazevSouboru.php a robot normálně našel.
Teď píši jednu administraci u které vím že se bude rozšiřovat, rozhodl jsem se proto pro modulární systém ale ouha, Default.php mi robot nenajde pouze DefaultPresenter.php chci se optat proč by tomu tak mohlo být (promazání tempu nepomáhá).
Také jedna otázka, proč je nutný ten zbytečně dlouhý postfix když
z logického hlediska je jasné že ve složce Pressenters budou
pravděpodobně ležet pressentery a je tedy někde nutné je cpát do
názvu
souboru.
Děkuji za odpověď
Editoval djdaca (1. 9. 2011 17:20)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
V první řadě, Nette se primárně orientuje podle názvů tříd, né podle toho, kde jsou umístěny. A vlastní Nette\Application\IPresenterFactory si zvládneš implementovat ne? :)
- djdaca
- Člen | 21
HosipLan napsal(a):
V první řadě, Nette se primárně orientuje podle názvů tříd, né podle toho, kde jsou umístěny. A vlastní Nette\Application\IPresenterFactory si zvládneš implementovat ne? :)
Asi bych to zvládl ale zbytečná práce navíc, nemám k problému přístup když ti něco nefunguje, no tak si to přepiš, když nevíš co framework umí no tak to udělej po svym, ano mnohdy je to rychlejší ale rychlejší neznamená kvalitnější, aneb proč vymýšlet něco co již je geniálně vymyšlené :o)
Spíše se snažím nette pochopit případně se mu přizpůsobit než modifikovat, může pak snadno dojít k nestabilitě aplikace.
Nenarazil jsem v Nette zatím na nic nelogického jenom, proč sakra ty postfixy :-)))
- 22
- Člen | 1478
A proč ne?
Já používám postfix i u componet, např. MenuControl a u modelu jak by
smet BaseModel.
Zvyšuje to minimálně orientaci v kódu! Klidně běžně mám v aplikaci
třeba MenuPresenter i MenuControl a MenuModel. Hmmm. Sice Model i Control
může mít svůj NS, ale při použití use jsi stejně v pasti.
Editoval 22 (2. 9. 2011 1:28)
- djdaca
- Člen | 21
22 napsal(a):
A proč ne?
Já používám postfix i u componet, např. MenuControl a u modelu jak by smet BaseModel.
Zvyšuje to minimálně orientaci v kódu! Klidně běžně mám v aplikaci třeba MenuPresenter i MenuControl a MenuModel. Hmmm. Sice Model i Control může mít svůj NS, ale při použití use jsi stejně v pasti.
Ale já nemluvím o kodu, tam samozřejmě také použiju BasePresenter akorád mi nejde do hlavy, proč ho ukládat do presenters/BasePresenter.php a ne jen do presenters/Base.php
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Jak jsem říkal, robotloader se orientuje podle názvů tříd, né podle jejich umístění. Copak nečteš co píšu? :)
Je dobrým zvykem pojmenovávat soubory stejně jako třídy.