Chování googlebota & 302 redirect

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
honza.trtik
Člen | 10
+
0
-

Zdravím,
nette defaultně posílá při klasickém redirectu HTTP status 302. Podle dostupných informací (a podle toho, jak vypadají výsledky hledání např. bandzone psi vojaci) se do indexu ukládá první url (tzn. ne url, kam přesměrováváme pomocí 302). Vy výsledcích hledání se pak objevují url vedoucí na signál (tzn. url s parametrem do).

Řešíte tento problém nějak?

Jan Voráček
Člen | 90
+
0
-

Ahoj. Metoda redirect() má první nepovinný parametr pro stavový kód – viz dokumentace.

honza.trtik
Člen | 10
+
0
-

Toho si samozřejmě jsem vědom, šlo mi ale spíš o zkušenost z praxe.. tzn. jestli např. ve všech handleXXX() metodách používat redirect s 301 nebo upravit kód speciálně pro crawlery…

Jan Voráček napsal(a):

Ahoj. Metoda redirect() má první nepovinný parametr pro stavový kód – viz dokumentace.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

honza.trtik napsal(a):

… upravit kód speciálně pro crawlery…

To je fuj!

Spíš bych se snažil robotoj zakázat přístup na handleFoo URL. Možností máš více… Třeba robots.txt. Moc nevidím důvod proč mít na „guest frontendu“ přístup k signálům. Kromě anket kde se to pokud vím nejčastěji řeší tak že hodnocení je implementováno jako formulář (roboti na formuláře neklikají – alespoň ti indexovací).

honza.trtik
Člen | 10
+
0
-

Ahoj,
proč by na frontendu neměly být signály přístupné? Slouží přece k tomu, aby měnily vnitřní stav komponent, což podle mě přepínání aktivního tabu komponenty ze záložkami (abych uvedl konkrétní příklad) je.

Patrik Votoček napsal(a):

honza.trtik napsal(a):

… upravit kód speciálně pro crawlery…

To je fuj!

Spíš bych se snažil robotoj zakázat přístup na handleFoo URL. Možností máš více… Třeba robots.txt. Moc nevidím důvod proč mít na „guest frontendu“ přístup k signálům. Kromě anket kde se to pokud vím nejčastěji řeší tak že hodnocení je implementováno jako formulář (roboti na formuláře neklikají – alespoň ti indexovací).

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

po přepnutí aktivního tabu komponenty ale nepotřebuješ přesměrovávat… :-)

PS: necituj zbytečně celý předchozí post (blbě se to čte)

honza.trtik
Člen | 10
+
0
-

V případě, že pro přepnutí tabu používám signál, tak bych naopak přesměrovat měl – jinak mi v url zůstane parametr do

Mám to tedy chápat tak, že doporučuješ měnit stav komponenty přímo (tzn. ne přes signály)? Pak ale nevidím pro signály jiné využití než ve formulářích…

nAS
Člen | 277
+
0
-

Přepnutí tabu není změna vnitřního stavu aplikace, ale pouze jiné zobrazení. Změna vnitřního stavu aplikace je třeba uložení objednávky, zahlasování v anketě, nebo obecně akce, která uloží nebo změní nějakou informaci, kterou si aplikace drží.