PDOException a SQL substitutions

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Peppy
Člen | 137
+
0
-

Mám ešte jednu otázku na dnes: Mám SQL:

SELECT `name`,`value` FROM [:prefix:settings:suffix:]
$this->connection->exec("SELECT name,value FROM [:prefix:settings:suffix:]");

Ale SQL hlási: PDOException: SQLSTATE[HY093]: Invalid parameter number: no parameters were bound.
V čom je chyba?

Editoval Peppy (4. 8. 2011 21:57)

Peppy
Člen | 137
+
0
-

Hm. Zistil som, že je to tým, že trieda akosi ignoruje substitutions. Tak raz to ide a raz nie?? Už fakt niekedy nechápem :D :D

uestla
Backer | 796
+
0
-

Jsi si jistý těmi hranatými závorkami?

Peppy
Člen | 137
+
0
-

Aj keď ich odstránim, tak to hodí tú istú chybu. (Ktorá je taká veľavravná, ako CIA :D ) Je možné, aby to neprepísalo, ak je prefix/suffix substitúcia NULL ?

Editoval Peppy (5. 8. 2011 11:46)

uestla
Backer | 796
+
0
-

Ano.

Peppy
Člen | 137
+
0
-

Takže riešenie, na ktoré si treba dávať bacha, je: V NEONe pri práci s prázdnymi reťazcami radšej "" :D :D…aj keď u obidvoch je význam NULL, jedno je string a druhé nie -.-

Editoval Peppy (5. 8. 2011 11:59)