baseUri v nové verzi nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Maggot
Člen | 18
+
0
-

Ahoj,
prosím vás kde je teď v nové verzi získám Environment::getVariable(‚baseUri‘)? Po aktualizaci mi to píše Unknown environment variable ‚baseUri‘.. už to hledám skoro hodinu a nemůžu to najít.. =D =(
díky za případné rady =)

PaBi3
Bronze Partner | 62
+
0
-
$presenter->getHttpRequest()->url->baseUrl

alebo cez context

$presenter->context->httpRequest->url->baseUrl

Editoval PaBi3 (28. 5. 2011 19:23)

Maggot
Člen | 18
+
0
-

díky moc =)

Oggy
Člen | 306
+
0
-

A jaký je best practise pokud proměnnou baseUri potřebuji mimo presenter.. např. v nějaké třídě Helperu?

nastavit si někde Environment::setVariable() ?

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Já to dělám takhle.

Editoval HosipLan (24. 6. 2011 13:03)

lubos
Člen | 22
+
0
-

Má někdo nápad jak se k proměnné baseUrl dostat mimo Presentery, např. když si zaregistruji template helper:

<?php
$template->registerHelper('cms_content_plugins', 'LatteFilterCmsHelpers::cms_content_plugins');
?>

tak jak v metodě cms_content_plugins třídy LatteFilterCmsHelpers získat základní URL ?

bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-

zkusil bych

$bs=$this->httpRequest->url->baseUrl;
$template->registerHelper('fcbok',function()use($bs){
	return LatteFilterCmsHelpers::cms_content_plugins($bs);
}
lubos
Člen | 22
+
0
-

Mno já to nakonec vyřešil takhle:

$lf = new LatteFilterCmsHelpers($template->baseUrl);
$template->registerHelper('cms_content_plugins', callback($lf, 'cms_content_plugins'));

a v konstruktoru třídy mám self::$baseUrl = $baseUrl; a to pak používám dál po třídě.

Každopádně kdyby mi tu někdo osvětlil jakým způsobem pracovat s novým pricipem configů, zulíbal bych mu ruce, na tedle živelnej vývoj jsem prostě asi starej a hlava mi to nebere :D

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@**lubos**: Každopádně se teď můžeš plácat po zádech, protože tvoje řešení je „čistější“ :)

lubos
Člen | 22
+
0
-

@HosipLan: A co mi je to platný když mi takovádle ptákovina trvala tak asi dvě hodiny hledání, čtení a prohlížení zdrojáků Nette :-/

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@**lubos**: Určitě jsi se během toho hledání spoustu věcí naučil :)

hAssassin
Člen | 293
+
0
-

Zdravím, rád bych to tu malinko oživil, ikdyž možná se sem můj dotaz úplně nehodí. Každopádně jak používat $baseUrl např v config.neon? HosipLanovo řešení je pěkný, ale rok starý, tak se ptám, jestli není nějaký nový lepší způsob, než dědit celý Configurator. A pokud ne a pokud bych ho skutečně podědil, jak jím pak narhadit ten stávající? Nette mám 2.0.6.