[addon DateInput] DateInput – html 5 kompatibilní formulářové prvky pro výběr data

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
voda
Člen | 561
+
0
-

DateInput

Formulářový prvek pro výběr data.

• Podporuje všechny typy z HTML5: datum, čas, datum + čas, měsíc, týden
  • Pracuje s objekty DateTime
  • Není závislý na zobrazeném formátu data (řešeno pomocí druhého hidden inputu)

Ještě zbývá několik nedořešených věcí:

• validace pomocí js
  • nejsem si jist, které atributy nechat u viditelného inputu a které u skrytého

Odkaz do doplňků: https://componette.org/search/?…

Připomínky samozřejmě vítány.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Pokud se nic nezměnilo a mé poslední testy jsou správné, tak používání validateValid vede k zacyklení v prohlížeči. Viditelně se to projevuje především v IE.

voda
Člen | 561
+
0
-

Zatím se nic neměnilo. Můžeš sem dát ten test, protože úplně nechápu kdy by se to mělo cyklit.

Casper
Člen | 253
+
0
-

Potvrzuji chybu, bohužel nejsem zběhlý v JS ani debugování JS, takže nic moc konstruktivního nepřinesu. Použil jsem nejnovější netteForms.js a dateInput.js z githubu. Chyba se mi projevuje i ve Firefoxu (při zapnutém FireBugu se zacyklí, bez něj zruší js validaci všech inputů definovaných až po daném Date s Form::VALID)

voda
Člen | 561
+
0
-

O jakou verzi Firefoxu se jedná (případně i jQuery)? Mně se to akorát zacyklilo v IE7. Způsoboval to timepicker addon s určitou verzí jQuery. Downgrade na starší verzi jQuery fungoval, ale nakonec jsem zakázal načítaní pro IE7 a menší.

Editoval voda (22. 8. 2011 16:47)

Casper
Člen | 253
+
0
-

Používám tyto verze:

Firefox 6.0
Firebug 1.8.1
jQuery 1.6.1
jQuery UI 1.8.14
jQuery timepicker addon 0.9.6
Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Stačí přidat pár console.log() do netteForm.js a mělo by to být vidět.

Casper
Člen | 253
+
0
-

Tak jediné co jsem zjistil, tak se to pořád cyklí ve funkcích:
validateControl > validateRule > valid > validateControl > atd.. ale moc jsem z toho nevykoumal, v čem je problém… výpis zásobníku, začátek cyklení:

... atd
anonymous()netteForms.js (řádek 167)
anonymous()netteForms.js (řádek 157)
anonymous()netteForms.js (řádek 72)
anonymous()netteForms.js (řádek 167)
anonymous()netteForms.js (řádek 157)
anonymous()netteForms.js (řádek 72)
anonymous()netteForms.js (řádek 105)
anonymous()netteForms.js (řádek 294)
anonymous()netteForms.js (řádek 16)
Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Co víc chceš ještě vědět? Vysvětlení jsem psal v dubnu.

Casper
Člen | 253
+
0
-

Aha, na tohle vlákno jsem nenarazil, díky

voda
Člen | 561
+
0
-

Tak jsem validaci trošku poupravil, měla by teď fungovat pravidla:

• Form::RANGE
  • FORM::FILLED
  • FORM::VALID

Vnitřně se to pak přeloží na pravidla s prefixem DateInput. V dateInput.js jsou pak navíc pravidla pro Nette validátor, takže by měla plně fungovat i js validace.

voda
Člen | 561
+
0
-

Ještě k tvému příspěvku z komentářů pod doplňkem

Jen snad: řádek 202 v dateInput.js … atribut id nastavený na null mi dělal ve Firefoxu (5.0) problémy (pod celou stránkou pod skončením html nechával prázdné místo o výšce cca 250px, kliknutím do inputu zmizelo).

Nahradil jsem to za removeAttr, nevím jestli v tom bude nějaký rozdíl, ale uvítal bych, kdybys to mohl otestovat.

Casper
Člen | 253
+
0
-

Tak jsem vyzkoušel novou verzi (z githubu, 989e2fa) a narazil jsem na několik chyb. Snažil jsem se především zprovoznit funkci Form::RANGE. Ale i jinde budou pravděpodobně chyby, když jsem zkoušel Form::VALID tak dostávám expcetion (při strictMode na řádku parent::getControl()). Form::FILLED jede. Takže ty chyby na co jsem přišel:

1. špatně pojmenované metody (např. validateDateInputRange → validatedateRange)
  2. $control->value (ve funkci validatedateRange) je NULL pro TYPE_DATETIME i TYPE_DATETIME_LOCAL (pravděpodobně jde o chybné formáty, u TYPE_DATETIME_LOCAL jsem nastavil Y-m-d\TH:i:s\Z a už to jede, TYPE_DATETIME jsem neopravoval a další formáty nezkoušel. Touto chybou se vždy rozsah data vyhodnotil jako neplatný.
voda
Člen | 561
+
0
-

Casper napsal(a):
dostávám expcetion (při strictMode na řádku parent::getControl())

můžeš mi prosím někam nahrát laděnku, podívám se na to.

špatně pojmenované metody (např. validateDateInputRange → validatedateRange)

díky, fixnuto. Měl jsem špatně pojmenované pravidla v addRule.

$control->value (ve funkci validatedateRange) je NULL pro TYPE_DATETIME i TYPE_DATETIME_LOCAL (pravděpodobně jde o chybné formáty,…

opravdu se jednalo o špatný formát, datetime má oproti datetime-local navíc časovou zónu, v javascriptu jsme to měl obráceně.

Díky za hlášení chyb, zkus prosím novou verzi (0bf5df1).

Casper
Člen | 253
+
0
-

Nová verze (0bf5df1) se zdá být o něco lepší, Form::VALID pořád hází exception. TYPE_DATETIME[_LOCAL] už zdáse funguje se vším všudy, i JSkově validuje RANGE, ale ostatní typy dokonce ignorují vložení value do inputu při kliknutí (chyba JS), takže to vůbec nefunguje.

S tím JS to asi bude vůbec sranda, například pokud dám:

$form->addDate('datum', 'Datum', DateInput::TYPE_DATETIME_LOCAL)
     ->addRule(Form::RANGE, 'Invalid: %s', array(new \DateTime('now'), NULL));

a zadám datum na „zítra“ s časem menším než nyní a pak zpět kliknu na dnešek, datepicker pořeší nastavení hodnoty na minimální povolený čas (tedy nyní), ale do pomocného inputu se vloží čas, který jsem nastavil pro zítřek. To s pravidlem RANGE od „now“ dá vždy false i když uživatel vidí aktuální čas.

Koneckonců ono RANGE od now je vůbec problémové ne? Když bude mít uživatel nastavený jiný čas než na serveru, může to projít přes JS ale zastaví se to na serveru, takže uživatel nebude chápat, když přece mačkal to tlačítko „nyní“.

Taky bych možná u validace RANGE nastavil ostrou nerovnost (pro vyhození false), dává větší smysl mít v min minimální povolenou hodnotu.

voda
Člen | 561
+
0
-

Jak máš zapsáno pravidlo Form::VALID, nechybí ti tam druhý parametr $message?

ostatní typy dokonce ignorují vložení value do inputu při kliknutí (chyba JS)

teď mi to taky nějak nechce fungovat, s každou verzí jquery, … se to může chovat jinak. Zkusím se na to podívat.

zadám datum na „zítra“ s časem menším než nyní a pak zpět kliknu na dnešek, datepicker pořeší nastavení hodnoty na minimální povolený čas (tedy nyní), ale do pomocného inputu se vloží čas, který jsem nastavil pro zítřek

Tohle snad řeší timepicker addon, zkus nejnovější dev verzi

problém s now je akorát ten, že při odeslání je „now“ větší o dobu vyplňování formuláře než „now“ z prvního zobrazení. Datum nastavené u uživatele na tohle vliv mít nebude. Jeho datum se akorát použije na nastavení výchozího data.

Casper
Člen | 253
+
0
-

Jak máš zapsáno pravidlo Form::VALID, nechybí ti tam druhý parametr $message

Aha díky, zapomněl jsem, každopádně neměla by být nějaká implicitní? Vždyť Nette obsahuje nějaké defaultní texty na tyhle pravidla (třeba setRequired alias Form::FILLED má „Please complete mandatory field“), nečekal jsem, že by to mohlo mít vliv.

Tohle snad řeší timepicker addon, zkus nejnovější dev verzi

Žádnou dev verzi jsem (na githubu) nenašel. Je tam stejná verze jako byla naposledy publikována (0.9.7, 10/02/2011). Diff nevykazuje žádné změny od mé verze.

voda
Člen | 561
+
0
-

Casper napsal(a):
Aha díky, zapomněl jsem, každopádně neměla by být nějaká implicitní?

Dobrá připomínka, doplním.

Žádnou dev verzi jsem (na githubu) nenašel.

Je tam dev větev, kde probíhá vývoj, ale teď koukám, že je v podstatě stejná jako master větev.

Casper
Člen | 253
+
0
-

A našel jsem další poměrně podstatnou chybu. Nastavení rozsahu na platná budoucí data a defaultní hodnoty na minulost způsobí, že při vytvoření inputů je ve skrytém inputu staré datum, ale viditelné datum si datepicker upraví na aktuální, uživatel tedy odešle formulář, protože vše vidí ok, ale dostane chybu o neplatném datu. Příklad:

$form->addDate('datum', 'Datum', DateInput::TYPE_DATETIME_LOCAL)
     ->setDefaultValue(new \DateTime("- 2 days"))
     ->addRule(Form::RANGE, 'Datum musí být datum v budoucnu.', array(new \DateTime('now'), NULL));
jeremy13
Člen | 18
+
0
-

DateInput jsem vyzkoušel, bohužel nevím, zda je to má chyba, nebo bug, ale když pak mám formulář ve kterém datum edituji, tak pokud jej nezměním a nechám tak jak se načte a pouze uložím, tak se uloží nulové datum.
Pak mám ještě problém s tím, že mi funguje pouze DateTime a nikoliv Date, kalendář se sice zobrazí, ale po kliku na nějaký den zůstane input prázdný.

voda
Člen | 561
+
0
-

Tak jsem nahrál novou verzi, mělo by fungovat datetime i date. Zkoušel jsem to s posledními verzemi:

• jquery 1.6.4
  • jquery ui 1.8.16
  • timepicker 0.9.8-dev
jeremy13
Člen | 18
+
0
-

Díky za novou verzi, nyní mi jede i typ DATE, ovšem při použití typu DATETIME mi to sice funguje správně, ovšem když pak otevřu editační formulář, kdy již je pole vyplněné a formulář pak pouze uložím, tak se nastaví minimální možné datum, přičemž, když datum před uložením edituji, tak se uloží správně.
Tak nevím zda někde dělám chybu, případně zda se pole s dateinputem při načtení defaultní hodnoty nějak nenačte. Za případnou radu dík …

voda
Člen | 561
+
0
-

@jeremy13: můžeš to ukázat na konkrétním příkladu, protože buď zkouším něco jiného, nebo je chyba někde jinde.

jeremy13
Člen | 18
+
0
-

voda napsal(a):

@jeremy13: můžeš to ukázat na konkrétním příkladu, protože buď zkouším něco jiného, nebo je chyba někde jinde.

Tak formulář vytvářím v komponentě a myslím, že nedělám nic zvláštního, konkrétně input datumu přidám následovně:

$form->addDate('start', 'Začátek', DateInput::TYPE_DATETIME);

do šablony pak includuju následující javascript:

$(function() {

$.timepicker.regional['cs'] = {
    timeOnlyTitle: 'Vyberte čas',
    timeText: 'Čas',
    hourText: 'Hodiny',
    minuteText: 'Minuty',
    secondText: 'Vteřiny',
    currentText: 'Nyní',
    closeText: 'Zavřít',
    timeFormat: 'h:m',
    ampm: false
};
$.timepicker.setDefaults($.timepicker.regional['cs']);

$('input[data-dateinput-type]').dateinput({
	  datetime: {
        dateFormat: 'd.m.yy',
        timeFormat: 'h:mm'
    },
    'datetime-local': {
    },
    date: {
        dateFormat: 'd.m.yy'
    },
    month: {
        dateFormat: 'MM yy'
    },
    week: {
        dateFormat: "w. 'týden' yy"
    },
    time: {
    }

});

});

DateInput používám aktuální (jak php, tak js).
Jak říkám, když dateinput použiji, tak se vše správně uloží. Když ovšem načtu editační formulář, kde se dá pole DateInputem upravit, tak pokud ho neupravím, tak přestože ukazuje správné datum (a i to hidden pole, které dateinput používá ukazuje správné datum), tak se odešle datum nulové (0000–00–00 00:00:00).

voda
Člen | 561
+
0
-

Řekl bych, že dělám to samé co ty, ale 0000–00–00 00:00:00 jsme nikdy nedostal. To nulové datum se odešle už z prohlížeče? Nemáš někde živou ukázku?

Casper
Člen | 253
+
0
-

Chybu s nulovým datem se mi také nepovedlo dostat / najít.

Každopádně chyba, kterou jsem popisoval v posledním příspěvku přetrvává, zkoušel jsi jí opravit nebo to není tak jednoduché?

Také bych opravdu změnil tu nerovnost u validace RANGE, například když dám:

$form->addDate('datum', 'Datum', DateInput::TYPE_DATE)
     ->addRule(Form::RANGE, 'From today to infinity...', array(new \DateTime('today'), NULL));

…tak mě validační script nepustí, protože chce datum > today (tedy zítřek). A to mi moc smysl nedává, aneb jak už jsem psal: dává mi větší smysl mít v min minimální povolenou hodnotu.

voda
Člen | 561
+
0
-

@Casper: validaci u range jsem opravil, v js to bylo správně, v php špatně.

Na chybu se ještě podívám. Chyba bude asi v timepickeru, takže trošku složitější oprava. Nicméně jakej smysl má zadávat výchozí datum mimo povolený rozsah hodnot?

Casper
Člen | 253
+
0
-

voda napsal(a):
Nicméně jakej smysl má zadávat výchozí datum mimo povolený rozsah hodnot?

Poměrně velkej, zadáš do formuláře třeba ten dnešek, uloží se ti do db a zítra to budeš chtít upravit, jenže RANGE je dynamický vzhledem k času, takže v db už máš včerejší datum (které už je neplatné), pokud pak použiješ setDeafults s daty z db, máš jako výchozí datum neplatné pro daný rozsah.

Editoval Casper (6. 11. 2011 13:22)

voda
Člen | 561
+
0
-

@Casper: Tak jsem se pokoušel to opravit, ale je to složitější. U type=date, kde to funguje správně, se pro vyplnění hidden pole používá altField a altFormat. Timepicker ale používá altField (pokud je nastaven) pro zobrazení času, takže u něj používám onSelect událost. Ta se ale volá jen když člověk vybere datum ručně, takže při počátečním načtení se nezavolá.

Jde to ale jednoduše opravit už v PHP, ale dávat to tam nechci, protože podlě mě není správně, aby se automaticky změnilo datum a uživatel si toho nemusí vůbec všimnout. Můžeš si DateInput podědit a přetížit metodu setDefaultValue:

public function setDefaultValue($value) {
	if ($this->range['min']) {
		$value = max($value, $this->range['min']);
	}
	$value = max($value, $this->range['max']);
	return parent::setDefaultValue($value);
}
jeremy13
Člen | 18
+
0
-

voda napsal(a):

Řekl bych, že dělám to samé co ty, ale 0000–00–00 00:00:00 jsme nikdy nedostal. To nulové datum se odešle už z prohlížeče? Nemáš někde živou ukázku?

Tak našel jsem co asi způsobuje problém, ale nevím jak nejlépe to opravit. Když totiž nastavím pomocí DateInputu pole typu datetime, tak se hidden pole nastaví následovně:

<input type="hidden" data-dateinput-type="datetime" name="end" value="2012-01-05T00:00:00Z">

Ovšem pokud se to pole pouze v editačním formuláři načte bez zásahu uživatele, tak se nastaví následovně:

<input type="hidden" data-dateinput-type="datetime" name="end" value="2012-01-05 00:00:00">

Tedy v případě, kdy uživatel pole nezmění, tak tam chybí znaky ‚T‘ a ‚Z‘. Pokud hidden pole manuálně před uložením změním, tak aby tam tyto znaky nechyběly, tak je vše ok.

voda
Člen | 561
+
0
-

@jeremy13: Tak to se mi ještě nestalo. Ze serveru to přijde správně vyplněný (např. při vypnutém js)? Jakou používáš verzi jquery a jquery Ui?

mr.mac
Člen | 87
+
0
-

Je prosím jasné s jakou „nejnovější“ verzí jquery, jquery-ui-timepicker-addon (popř. zda je jiný dateInput.js) to funguje? Nedaří se mi to rozchodit? Žádné chyby to nehlásí – datetimer se při kliknutí do pole neobjeví – vše mám dle návodu. Používám Nette 2.0 beta.

Je potřeba jquery-ui-xxx.custom.js?

Editoval mr.mac (1. 12. 2011 17:24)

voda
Člen | 561
+
0
-

custom určitě není potřeba. S jquery 1.7.1, ui 1.8.16, timepicker 0.9.8-dev(10/02/2011) mi to funguje. Napiš jaké verze používáš, podívám se zítra na to.

Editoval voda (1. 12. 2011 17:33)

mr.mac
Člen | 87
+
0
-

Používám: jquery 1.7.1 (min), jquery-ui-timepicker-addon 0.9.7 (0.9.8-dev jsem nenašel), dateInput.js snad to poslední (v kódu není číslo verze), jquery-ui-1.8.16.custom.min.
Browsery Chrome 15, Firefox 8, Explorer 9.
Pro jistotu uvádím detaily implementace. Díky za radu.

@layout:

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
	<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
	<meta http-equiv="Content-Language" content="en" />
	<meta name="description" content="Test" />
	<meta n:ifset="$robots" name="robots" content="{$robots}">
	<link rel="shortcut icon" href="{$basePath}/images/favicon.ico" />
	<link rel="stylesheet" media="screen,projection,tv" href="{$basePath}/css/screen.css" type="text/css">
	<link rel="stylesheet" media="print" href="{$basePath}/css/print.css" type="text/css">
	<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="{$basePath}/css/site.css" />
	<script type="text/javascript" src="{$basePath}/js/jquery.min.js"></script>
	<script type="text/javascript" src="{$basePath}/js/netteForms.js"></script>
	{ifset $is_addon}{include #addon}{/ifset}
</head>
...

Šablona:

{block #addon}
	<script type='text/javascript' src="{$basePath}/js/jquery-ui-timepicker-addon.js"></script>
	<script type='text/javascript' src="{$basePath}/js/jquery-ui-1.8.16.custom.min.js"></script>
	<script type='text/javascript' src="{$basePath}/js/dateInput.js"></script>
	<link rel="stylesheet" type="text/css" href="{$basePath}/css/jquery-ui-timepicker-addon.css">
	<link rel="stylesheet" type="text/css" href="{$basePath}/css/dateInput.css"></link>
	<script type="text/javascript">

$(function() {
		$.timepicker.regional['cs'] = {
			timeOnlyTitle: 'Vyberte čas',
			timeText: 'Čas',
			hourText: 'Hodiny',
			minuteText: 'Minuty',
			secondText: 'Vteřiny',
			currentText: 'Nyní',
			closeText: 'Zavřít',
			timeFormat: 'h:m',
			ampm: false
		};
		$.timepicker.setDefaults($.timepicker.regional['cs']);

$('input[data-dateinput-type]').dateinput({
			datetime: {
			},
			'datetime-local': {
			},
			date: {
				dateFormat: 'd.m.yy'
			},
			month: {
				dateFormat: 'MM yy'
			},
			week: {
				dateFormat: "w. 'týden' yy"
			},
			time: {
			}
		});

});

</script>

{/block}
...

Bootstrap.php:

...
//DateInput register
Vodacek\Forms\Controls\DateInput::register();
// Run the application!
$application->run();
...

Továrna v prezenteru:

use Nette\Application\UI\Form,
	Nette\Application as NA,
	Vodacek\Forms\Controls\DateInput;

class NabidkaPresenter extends ObchodPresenter
{
	protected function createComponentItemForm()
	{
		$form = new Form;
		$form->addDate('datumod', 'Datum přijetí:', DateInput::TYPE_DATE)
				->setRequired('Uveďte datum přijetí.');
		$form->addDate('datumdo', 'Požadované datum:', DateInput::TYPE_DATE);
		$form->addSubmit('save', 'Uložit')->setAttribute('class', 'default');
		$form->addSubmit('cancel', 'Storno')->setValidationScope(NULL);
		$form->onSuccess[] = callback($this, 'itemFormSubmitted');

$form->addProtection(self::MESS_PROTECT);
		return $form;
	}
...
voda
Člen | 561
+
0
-

timepicker rozšiřuje datepicker z jqueryUi, takže je potřeba ho načítat až po něm. Pořadí načítání by mělo být:

1. jquery
  2. jqueryUi
  3. timepicker
  4. dateInput

dev verzi timepickeru lze získat na githubu v dev větvi.

mr.mac
Člen | 87
+
0
-

Pomohlo – díky moc, ještě se musím hodně učit.

EDIT: Doufám, že můj předchozí příspěvek by mohl posloužit jako „pomůcka“ pro tápající, jako jsem byl včera já.
Zatím tam mám stále timepicker-addon ve verzi 0.9.7.

Editoval mr.mac (2. 12. 2011 13:07)

voda
Člen | 561
+
0
-

Paráda. Jsem rád, že to byla jen taková drobnost :)

vitek499
Člen | 3
+
0
-

Zdravím,

chtěl jsem použít tento doplněk v aktuální sestavě:

• jquery 1.7.1
  • jquery ui 1.8.17
  • timepicker 0.9.9

DateInput::TYPE_DATE funguje bez problémů, jakmile použiji DateInput::TYPE_DATETIME, box se nezobrazí. Nemá s tím někdo nějaké zkušenosti? Děkuji

voda
Člen | 561
+
0
-

Teď jsme to zkoušel s verzemi jaké píšeš a všechno fungovalo. Máš načteny všechny js? Jsou ve správném pořadí? Nehlásí prohlížeč nějakou js chybu?

vitek499
Člen | 3
+
0
-

Píše to následující chybu:
jquery-ui-timepicker-addon.js:463 Uncaught TypeError: Object [object Object] has no method 'slider'

vitek499
Člen | 3
+
0
-

Aha, tak problém byl jednoduchý – když jsem volil moduly JQuery UI, které chci stáhnout, tak jsem nevybral Slider:
„http://jqueryui.com/download“ – je tedy nutné vybrat minimálně DatepickerSlider

Kaspis
Člen | 13
+
0
-

Ahoj, rád bych použil tento doplněk, bohužel se mi to nedaří rozchodit. Firebug píše chybu v JS „Nette is not defined“ na řádku „Nette.validators …“

Používám nejnovější Nette 2.0.1, jquery.nette.js a ajax.forms.js a tyto verze

• jquery 1.7.1
  • jquery ui 1.8.18
  • timepicker 0.9.9

Skripty jsou načítány ve správném pořadí.
Někdo podobný problém? Díky

voda
Člen | 561
+
0
-

A načítáš i netteForms.js?

Kaspis
Člen | 13
+
0
-

Nenačítal jsem … to jsem nějak přehlídl. Každopádně stále nefunguje. Chyba se změnila na „Nette.validators is undefined“.

voda
Člen | 561
+
0
-

Hm, u sebe mám jinou verzi netteForms.js, ani nevím odkud. Zítra to prozkoumám víc.

Kaspis
Člen | 13
+
0
-

Zdravím, podařilo se ti něco vykoumat? Díkes :)

voda
Člen | 561
+
0
-

Zjistil jsem, že není netteForms.js jako netteForms.js. V downloadu je ten druhý (z nette/nette) pro který je i psaný js z DateInputu a zdá se, že je i aktuálnější. Takže bych doporučil použít ten a mělo by to fungovat.

Kaspis
Člen | 13
+
0
-

Super, šlape jako hodinky. Díky za pomoc!

pata.kusik111
Člen | 78
+
0
-

Na gitHub jQuery-Timepicker-Addon je request na doplnění české lokalizace pro tento addon. Jinak do té doby můžete nalést českou lokalizaci (snad kompletní) na mém githubu.

pata.kusik111
Člen | 78
+
0
-

Při stisku tlačítka nyní nefunguje změna času ale pouze data. Zůstane buď předchozí hodnota(pokud nějaké byla), nebo se nastaví 00:00:00. Nefunguje to ani v ukázce, která je na stránce addonu.