Optimální velikost v paměti a doba provádění požadavku
- joska
- Člen | 20
Zdravím,
protože jsem nad touto věcí nikdy nepřemýšlel, chtěl bych se zeptat, jaká je tak optimální doba vykonávání požadavku (execution time v panelu laděnky) a množství alokované paměti pro webovou aplikaci.
Jde mi o to, aby to běhalo na většíně hostingů i pokud bude aplikaci využívat najednou několik desítek/max. stovek lidí.
- Mikulas Dite
- Člen | 756
joska napsal(a):
… horší je to s alokovanou pamtí, která se pohybuje mezi 6 a 8 Mb, což mi přijde zbytečně moc (nevím tedy, jestli se tam počítá i grafika, ale té tam opravdu moc není).
Tohle udává jenom to, kolik si interně vyhradilo php pro svoje výpočty a meziukládání. S obrázky/výstupem apache/velikostí výsledné stránky to naštěstí nesouvisí.
- Tharos
- Člen | 1030
Blizzy napsal(a):
Doporučované je cachovat vše, co se dá
Kde/kým je toto doporučované? Rád si počtu :). Já bych totiž spíše řekl, že kešováním je vhodnější zacházet s rozvahou a zejména u jednoduchých věcí (setkal jsem se i s tendencemi kešovat vcelku triviální dotazy do databáze) důkladně testovat, zda má zapojení keše opravdu přínos.
- Blizzy
- Člen | 149
Tharos napsal(a):
Blizzy napsal(a):
Doporučované je cachovat vše, co se dá
Kde/kým je toto doporučované? Rád si počtu :). Já bych totiž spíše řekl, že kešováním je vhodnější zacházet s rozvahou a zejména u jednoduchých věcí (setkal jsem se i s tendencemi kešovat vcelku triviální dotazy do databáze) důkladně testovat, zda má zapojení keše opravdu přínos.
Máš samozřejmě pravdu, cachovat jen to, co má smysl.