Optimální velikost v paměti a doba provádění požadavku

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
joska
Člen | 20
+
0
-

Zdravím,

protože jsem nad touto věcí nikdy nepřemýšlel, chtěl bych se zeptat, jaká je tak optimální doba vykonávání požadavku (execution time v panelu laděnky) a množství alokované paměti pro webovou aplikaci.

Jde mi o to, aby to běhalo na většíně hostingů i pokud bude aplikaci využívat najednou několik desítek/max. stovek lidí.

22
Člen | 1478
+
0
-
  • doba – co nejkratší
  • alok. paměť – co nejmenší

:-)

Editoval 22 (5. 3. 2011 11:53)

joska
Člen | 20
+
0
-

:))

doba se mi pohybuje do 300ms, což považuji za optimální (jednoduchý RS), horší je to s alokovanou pamtí, která se pohybuje mezi 6 a 8 Mb, což mi přijde zbytečně moc (nevím tedy, jestli se tam počítá i grafika, ale té tam opravdu moc není).

Blizzy
Člen | 149
+
0
-

U těch milisekund je dost podstatné na jakém stroji to spouštíš, nedá se to objektivně posoudit. Doporučované je cachovat vše, co se dá a zkusit aplikaci profilovat nějakým nástrojem.

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

joska napsal(a):

… horší je to s alokovanou pamtí, která se pohybuje mezi 6 a 8 Mb, což mi přijde zbytečně moc (nevím tedy, jestli se tam počítá i grafika, ale té tam opravdu moc není).

Tohle udává jenom to, kolik si interně vyhradilo php pro svoje výpočty a meziukládání. S obrázky/výstupem apache/velikostí výsledné stránky to naštěstí nesouvisí.

Tharos
Člen | 1030
+
0
-

Blizzy napsal(a):

Doporučované je cachovat vše, co se dá

Kde/kým je toto doporučované? Rád si počtu :). Já bych totiž spíše řekl, že kešováním je vhodnější zacházet s rozvahou a zejména u jednoduchých věcí (setkal jsem se i s tendencemi kešovat vcelku triviální dotazy do databáze) důkladně testovat, zda má zapojení keše opravdu přínos.

Blizzy
Člen | 149
+
0
-

Tharos napsal(a):

Blizzy napsal(a):

Doporučované je cachovat vše, co se dá

Kde/kým je toto doporučované? Rád si počtu :). Já bych totiž spíše řekl, že kešováním je vhodnější zacházet s rozvahou a zejména u jednoduchých věcí (setkal jsem se i s tendencemi kešovat vcelku triviální dotazy do databáze) důkladně testovat, zda má zapojení keše opravdu přínos.

Máš samozřejmě pravdu, cachovat jen to, co má smysl.