Zpracování bloku bez načtení – undeffined variable
- 2bfree
- Člen | 248
Tak snad to bude brzy možné. ;)
Smutné je, že se mi ta chyba vyskytuje i v tomto případě, kde se nejedná o dynamický snippet. Navíc, jakto že mi to vypíše tuto chybu, když ten block nikde neincluduju?
<?php
{block #test}
{default test => 'test'}
{snippet nazev}
<h1>{$test}</h1>
{/snippet}
{/block}
?>
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
pokud tam nemáš {extends ...}
tak ti to automaticky vykreslí
obsah všechn bloků
- 2bfree
- Člen | 248
HosipLan napsal(a):
pokud tam nemáš
{extends ...}
tak ti to automaticky vykreslí obsah všechn bloků
Tak tím to nebylo.
@layout.phtml
<?php
{include #content}
?>
@show.phtml
<?php
{extends @layout.phtml}
{block test}
{default test => 'test'}
{snippet pokus}
<h1>{$test}</h1>
{/snippet}
{/block}
{block content}
?>
Undefined variable: test
Editoval 2bfree (1. 1. 2011 12:13)
- 2bfree
- Člen | 248
redhead napsal(a):
Nemá to být s dolarem?
{default $test => 'test'}
Nemá. Převede se to na extract(array(‚test‘=>‚test‘)); Viz.: http://cz.php.net/….extract.php
Editoval 2bfree (1. 1. 2011 13:48)
- bojovyletoun
- Člen | 667
- Sakra! právě jsem psal dlouhý příspěvek a omylem dal refresh. takže en ve krátkosti: spíš jen hrubý popis:
- ~ znamená názvy v příkladu
- v přeložené šabloně se volá toto. snipetblok~pokus. Problém je, že se funkci renderujující snippet snip~test (první param fukce _l->blocks[_snip]) předá $template->getparams(), ta ale neobsahuje proměnnou $test.
- zatímco pokud nahradíme snippet za block, tak je šablona defacto stejná, až na to, že místo $template->getParams() se volá get_defined_vars(). Jelikož $test je def. kousek předtím, tak se tam dostane.
//
// block snipetblok
//
if (!function_exists($_l->blocks['snipetblok'][] = '_lb2897aa2eee_snipetblok')) { function _lb2897aa2eee_snipetblok($_l, $_args) { extract($_args)
?>(((
<?php '$template->test' = 'testttttt' ?><div id="<?php echo $control->getSnippetId('snip') ?>"><?php call_user_func(reset($_l->blocks['_snip']), $_l, $template->getParams()) ?></div>)))
<?php
}}
Workaround: ??je to bug?
{block snipetblok}(((
{?$template->test = 'testttttt'}
{snippet snip}
{ { <h1>{$test}</h1> } }
resp lepší je {$template->test} - protože to funguje, i když snippet nahradíme blokem
{/snippet})))
{/block}
EDIT:
ještě jsem se vrtal v Lattemacros a zjišťoval to výše. zjistil jsem že
v LatteMacros.php:line536 : macroinclude má parametr isDefinition, která
právě rozhoduje:
$params .= $isDefinition ? 'get_defined_vars()' : '$template->getParams()';
.
Používá se tento třetí parametr zvenčí?
ps:
https://latte.nette.org/cs/tags
Editoval bojovyletoun (1. 1. 2011 21:46)
- 2bfree
- Člen | 248
bojovyletoun napsal(a):
- Sakra! právě jsem psal dlouhý příspěvek a omylem dal refresh. takže en ve krátkosti: spíš jen hrubý popis:
- ~ znamená názvy v příkladu
- v přeložené šabloně se volá toto. snipetblok~pokus. Problém je, že se funkci renderujující snippet snip~test (první param fukce _l->blocks[_snip]) předá $template->getparams(), ta ale neobsahuje proměnnou $test.
- zatímco pokud nahradíme snippet za block, tak je šablona defacto stejná, až na to, že místo $template->getParams() se volá get_defined_vars(). Jelikož $test je def. kousek předtím, tak se tam dostane.
// // block snipetblok // if (!function_exists($_l->blocks['snipetblok'][] = '_lb2897aa2eee_snipetblok')) { function _lb2897aa2eee_snipetblok($_l, $_args) { extract($_args) ?>((( <?php '$template->test' = 'testttttt' ?><div id="<?php echo $control->getSnippetId('snip') ?>"><?php call_user_func(reset($_l->blocks['_snip']), $_l, $template->getParams()) ?></div>))) <?php }}
Workaround: ??je to bug?
{block snipetblok}((( {?$template->test = 'testttttt'} {snippet snip} { { <h1>{$test}</h1> } } resp lepší je {$template->test} - protože to funguje, i když snippet nahradíme blokem {/snippet}))) {/block}
EDIT:
ještě jsem se vrtal v Lattemacros a zjišťoval to výše. zjistil jsem že v LatteMacros.php:line536 : macroinclude má parametr isDefinition, která právě rozhoduje:$params .= $isDefinition ? 'get_defined_vars()' : '$template->getParams()';
. Používá se tento třetí parametr zvenčí?ps:
Díky moc za workaround. Těším se na vyzkoušení. Jenom pro úplnost je mi stejně ale záhadou, že se ta chyba vyskytne, když by se ten kód vlastně vůbec volat neměl.
- bojovyletoun
- Člen | 667
doporučuji shlédnout video z Poslední soboty. první půlka nebo třetina se mi zdála taková pomalu proíraná, pak se ale řešily věci ohledně snippetů a závilosí bloků, což bylo dost zajímavé. Sice ne konrétně jak něco naprogramovat, ale spíš jak to funguje pod kapotou.
!! ! ! ! !POZOR: Je to špatně! při ajaxu to nefunguje
právě na tom videu je to vysvětleno. Jelikož snippety jsou bloky a v tomto
případě se generuje jako by sám (bez okolního kontextu), takže nemá
přítup k lokálním proměnným nadřazeného bloku.
Pokud se stránka kreslila bez ajaxu, tak se** zdálo,** že to funguje.(zpracovaly se všechnybloky). Pokud je ajax zapnutý, tak se přistupuje k nedefinované proměnné.
Takže asi první řešení je používat pouze globální proměnné
šablony, protože tak snippety fungují.
Snippet je element, který se renderuje sám o sobě bez přístupu mimo blok.
Což je ulehčení serveru ( v rané verzi to bylo tak, že se generovala celá
stránka, z ní se vyřízl snippet, poslal a zbytek stránky zahodil, což
znamenalo možnost použití celého kontextu, ale zátěž pro server)
pak jsem si prolížel tento hack je inspirace
(hack):„zde“:„https://forum.nette.org/cs/viewtopic.php?pid=46660#p46660“,
ale nejde,
Editoval bojovyletoun (2. 1. 2011 14:25)
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
nepsal jsem to tu myslím někde :)
nástin, nepamatuju si ty metody přesně:
public function renderDefault($id = NULL)
{
if ($this->request->isAjax()) {
$this->template->item = Model::findOne(array('id' => $id));
} else {
$this->template->items = Model::findAll();
}
}
{foreach $items as $item}
{snippet item}
{$item->text}
{/snippet}
{/foreach}